Приготуємо велику сімейну страву печеня з курочки з картоплею. Рецепт простого і смачного частування я роблю одразу на 2-3 дні і ні про що не турбуюся. Головне в цій страві не використовувати суху грудку, картопля добре пасує до соковитого м’яса, такого як стегно або гомілка. Ще для урізноманітнення я люблю додати який-небудь овоч кабачок, капусту або баклажан. Так смак, повірте, куди цікавіший і апетитніший, хоча можна цього і не робити
Інгредієнти
- Філе стегна, гомілки – 500 г
- Картопля – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Томатна паста – 2 ст. Ложки
- Кабачок – 0,5 шт.
- Крохмаль або борошно – 1 ст. Ложка
- Сухі трави, хмелі-сунелі, перець, сіль – за смаком
- Лаврове листя
Рецепт курячої печені
Готувати я буду в сковороді з високими бортиками, так само можна в каструлі, казані, качатниці або воці
Підсолюємо та обсмажуємо курку до золотистого кольору до напівготовності
Додаємо цибулю продовжуємо обсмажувати, на цьому етапі додайте трохи води нехай цибулька карамелізується
Тут же вводимо спеції та роздавлений часник
Звільняємо трохи місця на пательні обсмажуємо злегка томатну пасту щоб розкрився весь її аромат
Завантажуємо інші овочі, моркву з кабачком. Морквину не тріть бо це не суп а печеня
Слідом завантажуємо порізану середнім кубиком картоплю, посипаємо сіллю, заливаємо окропом із чайника по самі продукти, кладемо пару лаврових листків
Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні під кришкою 20-30 хвилин до готовності картоплі
Тепер загустимо трохи підливу, розмішуємо в холодній водичці столову ложку крохмалю або борошна. Водимо тонкою цівкою помішуючи в печеню
До речі, таким самим методом загущують страви і в ресторанах, головне не переборщити, потрібно, щоб вийшла легка в’язкість
Пробуємо остаточно страву на солоність, даємо їй відпочити і настоятися перед подачею 20 хвилин
Розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню, годуємо всіх, хто не сховався
Печеня з курячого стегна з картоплею в горщику
Інгредієнти
- Картопля – 4 шт.
- Філе стегна – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лаврушка – 2 шт.
- Сіль, перець, вода – за смаком
- Олія – 2 ст. Ложки
- Прованські або італійські трави, паприка – по 1 ч. Л
Приготування покроково
Ріжемо курку на порційні шматочки, додаємо роздавлений часник, перець, сіль, одну цибулину, порізану чверть кільцями, і ложку рослинної олії
Перемішуємо, тиснемо руками, залишаємо маринуватися на 30 хвилин
Морквину нарізаємо соломкою, подрібнюємо другу цибулину
Ріжемо картоплю середнім кубиком, солимо, перчимо, посипаємо сухими травами, паприкою, додаємо ложку олії, перемішуємо, даємо настоятися
Збираємо печеню, у мене немає порційних горщиків я використовую один великий
Ділимо всі інгредієнти на дві-три частини та викладаємо шарами. Першою йде курка на неї картопля
Трохи моркви з цибулею, знову м’ясо з картоплею і так до кінця
Вставляємо пару лаврових листочків, заливаємо водою кімнатної температури майже до верху
Ставимо горщик у холодну духовку на 50 хвилин, температуру виставляємо 180 градусів
Прикрашаємо страву зеленню подаємо на стіл
Тушкована картопля з куркою та овочами в каструлі
Інгредієнти
- Стегенця, гомілки – 400 г
- Картоплю – 900 г
- Морква, цибуля – по 1 шт.
- Томатна паста – 1 стіл. Л
- Паприка – 1 чайн. Л
- Сіль, олія, часник, лаврушка, зелень, вода – за смаком
Опис рецепта
Обсмажуємо курку на великому вогні постійно помішуючи, наша мета запечатати її з усіх боків та надати золотистого вигляду, солимо, перчимо наприкінці, перекладаємо зі сковорідки в каструлю
У цій же сковорідці пасеруємо цибульку з морквою до рум’яності
Перекладаємо овочі до м’яса, додаємо паприку, сіль, томатну пасту, різану картоплю, лаврове листя і заливаємо гарячою водою на половину
Тушкуємо після закипання 20 хвилин на помірному вогні
На завершення додаємо роздавлений часничок, зелень, делікатно перемішуємо, пробуємо страву на солоність
Проста, смачна та ситна страва готова до вживання. Подавайте з квашеними помідорами, капустою та огірками
Димляма по-узбецьки з капустою та курячим м’ясом
Інгредієнти
- Курячі гомілки – 8 шт.
- Картопля, капуста – по 500 гр.
- Перець болгарський, помідор, цибуля, морква – по 1 шт.
- Часник – 5 зубців
- Суміш перців, хмелі-сунелі, зіра, зелень
Детальна інструкція
Чистимо всі овочі ріжемо великими шматками
Наливаємо в казан або каструлю олію, викладаємо першим шаром картоплю, посипаємо сіллю з приправами
Якби в нас була не курка, а яловичина, то першою йшла б вона
Розкладаємо ніжки також просипаємо сіллю зі спеціями
Третім шаром йде морква, болгарський перчик, помідори, цибулька і зубчики часнику цілком. Підсолюємо та приправляємо
Шар кропу з петрушкою та зеленою цибулею по середині гострий перчик
Накриваємо всю цю красу злегка порізаним листям капусти
Вливаємо 150 мл води і вмикаємо плиту. Після закипання засікаємо час, тушкуємо рівно 50 хв. На середньому вогні
Якщо димляму ви робите з яловичини чи свинини, то додайте ще 20 хв.
У мене капуста виявилася сильно жорсткою, тому що не молода і я ще додала ще 5-7 хвилин
Після приготування виймаємо листя і перемішуємо весь вміст. Розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези
Звісно, у цій страві я б дещо змінила нарізку овочів, а саме капусту порізала б подрібніше і перемішала з усією масою
Як смачно приготувати печеню зі свинини
Ми в родині називаємо цю страву чоловічою. Просто і ситно за невелику кількість часу, можна нагодувати чоловіка, який прийшов з роботи, досхочу
Інгредієнти
- Свинина – 350 г
- Картопля – 700 г
- Цибулька, морквина – по 1 шт.
- Паста або кетчуп – 1 ст. Л. Л
- Перець, часник, лавровий лист
Рецепт приготування
Обсмажуємо свининку до легкої рум’яності на великому вогні щоб шматочки швидко закупорилися
Завантажуємо подрібнені овочі бланшуємо до м’якості, чимось нагадує приготування плову
Перекладаємо в каструлю, споліскуємо сковороду водою, вміст виливаємо туди ж, підсолюємо, перчимо, додаємо кетчуп. Залишаємо тушкуватися на невеликому вогні під кришкою 10 хв.
Завантажуємо порізану великими шматками картоплю, заливаємо водою на 90%
Кладемо кілька лаврових листків, прикриваємо, залишаємо тушкуватися до повної готовності картопельки
Під завісу посипаємо різаним або роздавленим часничком, видаляємо лаврушку, даємо страві потомитися 5-10 хв. На плиті, що остигає
Приготування тушкованого м’яса з картоплею закінчено, перемішуємо, накладаємо в тарілку, поливаємо соусом із каструлі. Посипаємо рубаною зеленню, подаємо з житнім хлібом і сметаною
Це настільки просто як приготувати яєчню зранку, а смак і аромат не залишить байдужим нікого, хто опиниться поруч із кухнею