Печеня з курки з картоплею на сковороді

Печеня з курки з картоплею на сковороді

Приготуємо велику сімейну страву печеня з курочки з картоплею. Рецепт простого і смачного частування я роблю одразу на 2-3 дні і ні про що не турбуюся. Головне в цій страві не використовувати суху грудку, картопля добре пасує до соковитого м’яса, такого як стегно або гомілка. Ще для урізноманітнення я люблю додати який-небудь овоч кабачок, капусту або баклажан. Так смак, повірте, куди цікавіший і апетитніший, хоча можна цього і не робити

Інгредієнти

  • Філе стегна, гомілки – 500 г
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Томатна паста – 2 ст. Ложки
  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Крохмаль або борошно – 1 ст. Ложка
  • Сухі трави, хмелі-сунелі, перець, сіль – за смаком
  • Лаврове листя

Рецепт курячої печені

обсмажуємо курку

Готувати я буду в сковороді з високими бортиками, так само можна в каструлі, казані, качатниці або воці

Підсолюємо та обсмажуємо курку до золотистого кольору до напівготовності

ріпчаста цибуля

Додаємо цибулю продовжуємо обсмажувати, на цьому етапі додайте трохи води нехай цибулька карамелізується

Тут же вводимо спеції та роздавлений часник

томатна паста

Звільняємо трохи місця на пательні обсмажуємо злегка томатну пасту щоб розкрився весь її аромат

нарізані овочі

Завантажуємо інші овочі, моркву з кабачком. Морквину не тріть бо це не суп а печеня

заливаємо водою

Слідом завантажуємо порізану середнім кубиком картоплю, посипаємо сіллю, заливаємо окропом із чайника по самі продукти, кладемо пару лаврових листків

тушкуємо під кришкою

Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні під кришкою 20-30 хвилин до готовності картоплі

додаємо крохмаль

Тепер загустимо трохи підливу, розмішуємо в холодній водичці столову ложку крохмалю або борошна. Водимо тонкою цівкою помішуючи в печеню

До речі, таким самим методом загущують страви і в ресторанах, головне не переборщити, потрібно, щоб вийшла легка в’язкість

пробуємо на сіль

Пробуємо остаточно страву на солоність, даємо їй відпочити і настоятися перед подачею 20 хвилин

наливаємо в тарілку

Розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню, годуємо всіх, хто не сховався

Печеня з курячого стегна з картоплею в горщику

Печеня з курки з картоплею на сковороді

Інгредієнти

  • Картопля – 4 шт.
  • Філе стегна – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лаврушка – 2 шт.
  • Сіль, перець, вода – за смаком
  • Олія – 2 ст. Ложки
  • Прованські або італійські трави, паприка – по 1 ч. Л

Приготування покроково

перемішуємо стегна з цибулею

Ріжемо курку на порційні шматочки, додаємо роздавлений часник, перець, сіль, одну цибулину, порізану чверть кільцями, і ложку рослинної олії

Перемішуємо, тиснемо руками, залишаємо маринуватися на 30 хвилин

тремо соломкою моркву

Морквину нарізаємо соломкою, подрібнюємо другу цибулину

маринуємо картоплю

Ріжемо картоплю середнім кубиком, солимо, перчимо, посипаємо сухими травами, паприкою, додаємо ложку олії, перемішуємо, даємо настоятися

наповнюємо горщик продуктами

Збираємо печеню, у мене немає порційних горщиків я використовую один великий

Ділимо всі інгредієнти на дві-три частини та викладаємо шарами. Першою йде курка на неї картопля

завершуємо овочами

Трохи моркви з цибулею, знову м’ясо з картоплею і так до кінця

додаємо води

Вставляємо пару лаврових листочків, заливаємо водою кімнатної температури майже до верху

запікаємо 1 годину

Ставимо горщик у холодну духовку на 50 хвилин, температуру виставляємо 180 градусів

викладаємо з горщика

Прикрашаємо страву зеленню подаємо на стіл

Тушкована картопля з куркою та овочами в каструлі

тушкована картопля

Інгредієнти

  • Стегенця, гомілки – 400 г
  • Картоплю – 900 г
  • Морква, цибуля – по 1 шт.
  • Томатна паста – 1 стіл. Л
  • Паприка – 1 чайн. Л
  • Сіль, олія, часник, лаврушка, зелень, вода – за смаком

Опис рецепта

обсмажуємо філе гомілок

Обсмажуємо курку на великому вогні постійно помішуючи, наша мета запечатати її з усіх боків та надати золотистого вигляду, солимо, перчимо наприкінці, перекладаємо зі сковорідки в каструлю

з двох сторін

пасеруємо овочі

У цій же сковорідці пасеруємо цибульку з морквою до рум’яності

додаємо паприку

Перекладаємо овочі до м’яса, додаємо паприку, сіль, томатну пасту, різану картоплю, лаврове листя і заливаємо гарячою водою на половину

Тушкуємо після закипання 20 хвилин на помірному вогні

завантажуємо картоплю

ріжемо часник

На завершення додаємо роздавлений часничок, зелень, делікатно перемішуємо, пробуємо страву на солоність

подаємо печеню

Проста, смачна та ситна страва готова до вживання. Подавайте з квашеними помідорами, капустою та огірками

Димляма по-узбецьки з капустою та курячим м’ясом

узбецька страва

Інгредієнти

  • Курячі гомілки – 8 шт.
  • Картопля, капуста – по 500 гр.
  • Перець болгарський, помідор, цибуля, морква – по 1 шт.
  • Часник – 5 зубців
  • Суміш перців, хмелі-сунелі, зіра, зелень

Детальна інструкція

підготовка продуктів

Чистимо всі овочі ріжемо великими шматками

нарізка капусти

картопля в казані

Наливаємо в казан або каструлю олію, викладаємо першим шаром картоплю, посипаємо сіллю з приправами

Якби в нас була не курка, а яловичина, то першою йшла б вона

курячі гомілки

Розкладаємо ніжки також просипаємо сіллю зі спеціями

шапка з овочів

Третім шаром йде морква, болгарський перчик, помідори, цибулька і зубчики часнику цілком. Підсолюємо та приправляємо

гострий перець чилі

Шар кропу з петрушкою та зеленою цибулею по середині гострий перчик

накриваємо капустою

Накриваємо всю цю красу злегка порізаним листям капусти

тушкуємо під кришкою

Вливаємо 150 мл води і вмикаємо плиту. Після закипання засікаємо час, тушкуємо рівно 50 хв. На середньому вогні

Якщо димляму ви робите з яловичини чи свинини, то додайте ще 20 хв.

додаємо час

У мене капуста виявилася сильно жорсткою, тому що не молода і я ще додала ще 5-7 хвилин

подаємо з соусом

Після приготування виймаємо листя і перемішуємо весь вміст. Розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези

Звісно, у цій страві я б дещо змінила нарізку овочів, а саме капусту порізала б подрібніше і перемішала з усією масою

Як смачно приготувати печеню зі свинини

домашню печеню

Ми в родині називаємо цю страву чоловічою. Просто і ситно за невелику кількість часу, можна нагодувати чоловіка, який прийшов з роботи, досхочу

Інгредієнти

  • Свинина – 350 г
  • Картопля – 700 г
  • Цибулька, морквина – по 1 шт.
  • Паста або кетчуп – 1 ст. Л. Л
  • Перець, часник, лавровий лист

Рецепт приготування

обсмажуємо свинину

Обсмажуємо свининку до легкої рум’яності на великому вогні щоб шматочки швидко закупорилися

морква по-корейськи

Завантажуємо подрібнені овочі бланшуємо до м’якості, чимось нагадує приготування плову

тушкуємо під кришкою

Перекладаємо в каструлю, споліскуємо сковороду водою, вміст виливаємо туди ж, підсолюємо, перчимо, додаємо кетчуп. Залишаємо тушкуватися на невеликому вогні під кришкою 10 хв.

велику картоплю

Завантажуємо порізану великими шматками картоплю, заливаємо водою на 90%

Кладемо кілька лаврових листків, прикриваємо, залишаємо тушкуватися до повної готовності картопельки

давимо пресом часник

Під завісу посипаємо різаним або роздавленим часничком, видаляємо лаврушку, даємо страві потомитися 5-10 хв. На плиті, що остигає

подаємо в піалі

Приготування тушкованого м’яса з картоплею закінчено, перемішуємо, накладаємо в тарілку, поливаємо соусом із каструлі. Посипаємо рубаною зеленню, подаємо з житнім хлібом і сметаною

Це настільки просто як приготувати яєчню зранку, а смак і аромат не залишить байдужим нікого, хто опиниться поруч із кухнею