Корейські салати користуються надзвичайним інтересом серед багатьох народів. Особливий інтерес викликає страва під назвою – хе з курки. Замариновані шматочки філе, приправлені гострим перцем, часником, морквою та зеленою цибулею нікого не залишать байдужим.
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Оцтова есенція 70% – 1 ст. Ложка
- Сіль – 0,5 чайної л
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. Л. Л
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт. (або 2 середніх)
- Олія рослинна – 50-70 мл
- Червоний гострий перець – 2 чайні л
- Часник – 5 зуб.
- Зелену цибулю – 50 г
- Насіння кунжуту обсмажене – 1 стіл. Л
- Коріандр мелений – 1 чайн. Л
- Цукор, соєвий соус – по 1 ст. Ложці
- Кінза
Потрібна терка для корейської морквини
Класичний рецепт хе з курки
Підморожену грудку ріжемо вздовж на дві половини. Потім поперек тонкими слайсами.
Вливаємо одну столову ложку есенції, додаємо сіль, добре перемішуємо рукою. Прихлопуємо долонькою, залишаємо маринуватися на 40-60 хвилин.
Натираємо моркву на тертці по-корейськи. Перемішуємо з сіллю сильно не мнемо. Вона має обм’якнути і випустити гіркоту у вигляді соку.
Цибулину ріжемо тонким пір’ям не півкільцями. Зауважте, цибулі в хе багато не буває.
Пасеруємо в олії до м’якості. Наприкінці додаємо перець чилі, перемішуємо і знімаємо з плити.
До маринованої курки додаємо роздавлений або різаний часник.
Віджимаємо моркву, перекладаємо в хе.
Додаємо зелену цибулю, порізану брусками 3-4 см.
Кунжутне насіння обсмажуємо, перебиваємо блендером або кладемо цілим. Від перемелених у кашку насиченіший смак.
Додаємо коріандр, цукор, соєвий соус.
Додаємо гостру цибулю гарненько вимішуємо руками, пробуємо на солоність.
Щоб салат став ще смачнішим даємо йому настоятися 2-3 години або в холодильник на ніч. Прикрашаємо кінзою перед подачею.
Шматочки філе просто тануть у роті й те, що воно сире, зовсім не помічається.
Гаряче хе зі свинини по-корейськи
Інгредієнти
- М’ясо – 500 г
- Цибулина велика – 1 шт.
- Часник – 5 зубців.
- Сіль – 0,5 ст. Лож.
- Цукор – 1 ст. Л
- Коріандр, паприка, перець чилі – по 1 ч. Л. Ложці
- Оцтова есенція 70% – 1 стіл. Л
- Соєвий соус – 1 ст. Л
- Олія для смаження – 4 ст. Л
- Кінза
Приготування з фото
Нарізаємо свинину середніми шматочками на 1-2 укуси.
Подрібнюємо цибулю пір’ям, дрібно шаткуємо часник, кінзу.
Тушкуємо м’ясо під кришкою на великому вогні протягом 5-7 хвилин.
Відкриваємо кришку, зменшуємо вогонь. Додаємо цибулю, цукор, сіль, коріандр, соєвий соус, часник, оцтову есенцію, гострий перець, паприку. Смажимо хе до готовності курки.
Наприкінці засипаємо кінзу, накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Даємо страві потомитися перед подачею 10 хв.
Подаємо з рисовим або картопляним гарніром.
Курячий салат по-корейськи
Інгредієнти
- Філе – 1 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 5 зубців.
- Соєвий соус – 50 мл
- Рослинна олія – 50 мл
- Оцет 9% – 15 мл
- Сіль, цукор, паприка, коріандр, перець чорний – по 1 ч. Л. Ложці
- Петрушка
Покроковий рецепт хе
Курку нарізаємо соломкою.
Додаємо чорний перець, соєвий соус, трохи підсолюємо. Перемішуємо, залишаємо на 20-30 хв.
Моркву змішуємо із сіллю, цукром. Трохи мнемо руками.
Додаємо в моркву оцет, паприку, коріандр, перець.
Робимо ямку, видавлюємо часник.
Нагріваємо 50 мл олії до кипіння, виливаємо в середину олії. Перемішуємо, відставляємо в сторону.
Цибулину, нарізану пір’ям, пасеруємо на сковорідці до м’якості.
У цій же сковороді обсмажуємо куряче філе до готовності приблизно 10 хвилин.
З’єднуємо з морквою м’ясо, цибулю, петрушку.
Гарненько все перемішуємо, подаємо теплий салат на стіл.
Хе з курячих крилець
Інгредієнти
- Крила – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Перець гострий – 30 г
- Часник – 3 зубці.
- Сіль, цукор, коріандр – по 1 чайній ложці. Л
- Рослинна олія – 3 ст. Лож.
- Соєвий соус – 2 ст. Л. Л
- Оцтова есенція – 1 ст. Л. Л
Процес приготування
Ріжемо крильця по суглобу на дві частини.
Варимо в підсоленій воді до готовності, але не переварюємо, м’ясо не повинно злазити з кісток.
Ріжемо пір’ям цибулю, перець солодкий соломкою, гострий перчик дрібно шаткуємо. Давимо часник.
Перекладаємо курочку до овочів.
Заправляємо хе
Додаємо сіль, цукор, коріандр, олію, соєвий соус, роздавлений часник, есенцію.
Ретельно переминаємо рукам пробуємо на солоність.
Даємо настоятися 30 хвилин і відправляємо на стіл.
Курка хе в домашніх умовах
Інгредієнти
- Філе стегна – 700 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Корейська заправка чім-чім – 1 упаковка 60 г
- Кінза або кріп
Покрокова інструкція
Відварюємо стегна в 1,5 літрах води з додаванням 0,5 ст. Ложки солі, 2-х лаврових листів і 10-ти горошин перцю.
Після закипання і зняття піни, варимо 20-25 хвилин під кришкою на середньому вогні.
На бульйоні варимо смачний суп.
Охолоджуємо курку до кімнатної температури.
Тремо морквину, подрібнюємо кільцями, цибульку переминаємо руками, поки не почне виділятися сік.
Ріжемо стегна порційними шматочками, перекладаємо до овочів, додаємо зелень.
Виливаємо заправку для хе, добре замішуємо.
Затягуємо миску плівкою, ставимо на 1 годину в холодильник.
Салат із корейською заправкою чим-чим вийшов ароматним, в міру гострим і дуже смачним. Спробуйте і ви приготувати курку за цим простим домашнім рецептом.
Хе з яловичини з морквою
Інгредієнти
- Морквина – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Оцет 9% – 2 ст. Л
- М’ясо яловичини – 400 г
- Коріандр мелений – 1 чайна л
- Сіль, перець чорний – за смаком
Приготування за кроками
Тремо моркву, подрібнюємо пір’ям цибулю. Підсолюємо, перчимо, додаємо коріандр. Перемішуємо пробуємо на солоність.
Нарізаємо м’ясо слайсами потім тонкою соломкою.
Смажимо на сковороді в достатній кількості олії до повної готовності. Як тільки википить рідина, присолюємо, приперчуємо за смаком.
Перекладаємо м’яско до овочів разом із олійкою. Вливаємо оцет, добре вимішуємо стискаючи руками.
Даємо закусці відпочити, приступаємо до дегустації хе.