Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

класичне хе з курки

Корейські салати користуються надзвичайним інтересом серед багатьох народів. Особливий інтерес викликає страва під назвою – хе з курки. Замариновані шматочки філе, приправлені гострим перцем, часником, морквою та зеленою цибулею нікого не залишать байдужим.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст. Ложка
  • Сіль – 0,5 чайної л
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. Л. Л
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт. (або 2 середніх)
  • Олія рослинна – 50-70 мл
  • Червоний гострий перець – 2 чайні л
  • Часник – 5 зуб.
  • Зелену цибулю – 50 г
  • Насіння кунжуту обсмажене – 1 стіл. Л
  • Коріандр мелений – 1 чайн. Л
  • Цукор, соєвий соус – по 1 ст. Ложці
  • Кінза

Потрібна терка для корейської морквини

Класичний рецепт хе з курки

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Підморожену грудку ріжемо вздовж на дві половини. Потім поперек тонкими слайсами.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Вливаємо одну столову ложку есенції, додаємо сіль, добре перемішуємо рукою. Прихлопуємо долонькою, залишаємо маринуватися на 40-60 хвилин.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Натираємо моркву на тертці по-корейськи. Перемішуємо з сіллю сильно не мнемо. Вона має обм’якнути і випустити гіркоту у вигляді соку.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Цибулину ріжемо тонким пір’ям не півкільцями. Зауважте, цибулі в хе багато не буває.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Пасеруємо в олії до м’якості. Наприкінці додаємо перець чилі, перемішуємо і знімаємо з плити.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

До маринованої курки додаємо роздавлений або різаний часник.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Віджимаємо моркву, перекладаємо в хе.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Додаємо зелену цибулю, порізану брусками 3-4 см.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Кунжутне насіння обсмажуємо, перебиваємо блендером або кладемо цілим. Від перемелених у кашку насиченіший смак.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Додаємо коріандр, цукор, соєвий соус.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Додаємо гостру цибулю гарненько вимішуємо руками, пробуємо на солоність.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Щоб салат став ще смачнішим даємо йому настоятися 2-3 години або в холодильник на ніч. Прикрашаємо кінзою перед подачею.

Шматочки філе просто тануть у роті й те, що воно сире, зовсім не помічається.

Гаряче хе зі свинини по-корейськи

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Інгредієнти

  • М’ясо – 500 г
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Часник – 5 зубців.
  • Сіль – 0,5 ст. Лож.
  • Цукор – 1 ст. Л
  • Коріандр, паприка, перець чилі – по 1 ч. Л. Ложці
  • Оцтова есенція 70% – 1 стіл. Л
  • Соєвий соус – 1 ст. Л
  • Олія для смаження – 4 ст. Л
  • Кінза

Приготування з фото

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Нарізаємо свинину середніми шматочками на 1-2 укуси.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Подрібнюємо цибулю пір’ям, дрібно шаткуємо часник, кінзу.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Тушкуємо м’ясо під кришкою на великому вогні протягом 5-7 хвилин.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Відкриваємо кришку, зменшуємо вогонь. Додаємо цибулю, цукор, сіль, коріандр, соєвий соус, часник, оцтову есенцію, гострий перець, паприку. Смажимо хе до готовності курки.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Наприкінці засипаємо кінзу, накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Даємо страві потомитися перед подачею 10 хв.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Подаємо з рисовим або картопляним гарніром.

Курячий салат по-корейськи

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Інгредієнти

  • Філе – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 5 зубців.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Оцет 9% – 15 мл
  • Сіль, цукор, паприка, коріандр, перець чорний – по 1 ч. Л. Ложці
  • Петрушка

Покроковий рецепт хе

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Курку нарізаємо соломкою.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Додаємо чорний перець, соєвий соус, трохи підсолюємо. Перемішуємо, залишаємо на 20-30 хв.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Моркву змішуємо із сіллю, цукром. Трохи мнемо руками.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Додаємо в моркву оцет, паприку, коріандр, перець.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Робимо ямку, видавлюємо часник.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Нагріваємо 50 мл олії до кипіння, виливаємо в середину олії. Перемішуємо, відставляємо в сторону.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Цибулину, нарізану пір’ям, пасеруємо на сковорідці до м’якості.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

У цій же сковороді обсмажуємо куряче філе до готовності приблизно 10 хвилин.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

З’єднуємо з морквою м’ясо, цибулю, петрушку.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Гарненько все перемішуємо, подаємо теплий салат на стіл.

Хе з курячих крилець

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Інгредієнти

  • Крила – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Перець гострий – 30 г
  • Часник – 3 зубці.
  • Сіль, цукор, коріандр – по 1 чайній ложці. Л
  • Рослинна олія – 3 ст. Лож.
  • Соєвий соус – 2 ст. Л. Л
  • Оцтова есенція – 1 ст. Л. Л

Процес приготування

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Ріжемо крильця по суглобу на дві частини.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Варимо в підсоленій воді до готовності, але не переварюємо, м’ясо не повинно злазити з кісток.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Ріжемо пір’ям цибулю, перець солодкий соломкою, гострий перчик дрібно шаткуємо. Давимо часник.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Перекладаємо курочку до овочів.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Заправляємо хе

Додаємо сіль, цукор, коріандр, олію, соєвий соус, роздавлений часник, есенцію.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Ретельно переминаємо рукам пробуємо на солоність.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Даємо настоятися 30 хвилин і відправляємо на стіл.

Курка хе в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Інгредієнти

  • Філе стегна – 700 г
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Корейська заправка чім-чім – 1 упаковка 60 г
  • Кінза або кріп

Покрокова інструкція

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Відварюємо стегна в 1,5 літрах води з додаванням 0,5 ст. Ложки солі, 2-х лаврових листів і 10-ти горошин перцю.

Після закипання і зняття піни, варимо 20-25 хвилин під кришкою на середньому вогні.

На бульйоні варимо смачний суп.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Охолоджуємо курку до кімнатної температури.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Тремо морквину, подрібнюємо кільцями, цибульку переминаємо руками, поки не почне виділятися сік.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Ріжемо стегна порційними шматочками, перекладаємо до овочів, додаємо зелень.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Виливаємо заправку для хе, добре замішуємо.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Затягуємо миску плівкою, ставимо на 1 годину в холодильник.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Салат із корейською заправкою чим-чим вийшов ароматним, в міру гострим і дуже смачним. Спробуйте і ви приготувати курку за цим простим домашнім рецептом.

Хе з яловичини з морквою

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Інгредієнти

  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. Л
  • М’ясо яловичини – 400 г
  • Коріандр мелений – 1 чайна л
  • Сіль, перець чорний – за смаком

Приготування за кроками

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Тремо моркву, подрібнюємо пір’ям цибулю. Підсолюємо, перчимо, додаємо коріандр. Перемішуємо пробуємо на солоність.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Нарізаємо м’ясо слайсами потім тонкою соломкою.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Смажимо на сковороді в достатній кількості олії до повної готовності. Як тільки википить рідина, присолюємо, приперчуємо за смаком.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Перекладаємо м’яско до овочів разом із олійкою. Вливаємо оцет, добре вимішуємо стискаючи руками.

Хе з курки по-корейськи в домашніх умовах

Даємо закусці відпочити, приступаємо до дегустації хе.