Класична італійська паста з курячим м’ясом, куркою та грибами. Смачна і ситна страва за італійськими мотивами з колоритом місцевої кухні. Неодмінно приготуйте цю смачну домашню пасту з курячим м’ясом і сиром за нашим рецептом із фото, і насолодіться смачною стравою під соусом у домашніх умовах.
Інгредієнти
- Куряча грудка – 2 шт.
- Паста «фетучіні» – 200 г
- Печериці – 200 г
- Цибуля – 1 шт. Середня
- Вершки від 20% – 250 мл
- Молоко – 250 мл
- Сир пармезан – 100 г
- Часник – 2 зуб
- Оливкова олія – 4 ст. Ложки
- Вершкове масло – 50 г
- Сіль, чорний перець
Рецепт вершкової пасти з грибами
Дрібно шаткуємо цибулину
Ріжемо курку смужками або кубиком
Солимо та перчимо з двох боків
Нарізаємо гриби пластинами
Нагріваємо сковороду з оливковою олією
Обсмажуємо філе до золотистого кольору. Сковорідка має бути доволі гарячою, щоб довго не смажити і не пересушити м’ясо
Кладемо пасту в киплячу солону воду час приготування дивіться на упаковці. Варимо до стану «альденте» це коли злегка не доварено
Після готовності відкидаємо на друшляк періодично струшуємо, водою не промиваємо
Розтоплюємо оливкову з вершковим маслом у рівних пропорціях
Пасеруємо цибулю до м’якості 3 хвилини наприкінці додаємо роздавлений часник
Додаємо гриби обсмажуємо до готовності
Вливаємо вершки з молоком
Додаємо дрібно натертий сир
Перемішуємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо до легкого загустіння. Солимо і перчимо соус за смаком
Закладаємо курку тушкуємо 1-2 хвилини
Засипаємо пасту перемішуємо і знімаємо з плити. Накриваємо кришкою даємо настоятися
Прикрашаємо зеленню подаємо на стіл
Спагеті з сирним соусом альфредо
Інгредієнти
- Куряча грудка – 1 шт.
- Спагеті – 200 г
- Часник – 2 зубці
- Борошно – 1 ст. Ложка
- Гаряче молоко – 250 мл
- Мускатний горіх – 1 ч. Л. Ложка
- Тертий сир – 100 г
- Оливкова олія
- Сіль, зелень петрушки
Приготування пасти покроково
У широку сковорідку наливаємо трохи оливкової олії та нагріваємо до максимальної температури
Викладаємо кубики курки, попередньо перемішані з сіллю і перцем
Швидко обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки по 2-3 хвилини на кожну. Зовні шматочки мають бути рум’яні, а всередині злегка сирі, потрібно зловити межу, інакше вони будуть сухі як тапок
Готуємо соус. У цій же сковороді на помірному вогні пасеруємо часник до легкої золотистості
Додаємо ложку борошна і швидко перемішуємо з олією, обсмажуємо 1-2 хвилини, щоб пішов борошняний присмак
Вводимо гаряче молоко двома частинами мішаємо до загустіння
Вливаємо другу частину продовжуємо вимішувати
Додаємо тертий сир і ложку мускатного горіха
Даємо соусу проваритися на слабкому вогні 10 хвилин. Помішуйте щоб не пригоріло до дна інакше вершковий смак зіпсуєте назавжди
Ставимо макарони в рясно підсолений окріп
Після занурення у воду варимо 10-12 хвилин
Відкидаємо пасту на друшляк і одразу перекладаємо в сковороду
На завершення додаємо курку та пучок різаної петрушки
Добре перемішуємо і подаємо на стіл
Локшина в томатному соусі з сиром
Інгредієнти
- Куряче філе – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. Ложки
- Цибуля червона – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Локшина – 300 г
- Томатний соус – 400 мл
- Сир моцарела – 120 г
- Сіль, чорний перець, паприка, орегано
- Рослинна олія
- Зелень
- Вода
Опис рецепта
Розпускаємо курку на смужки
Додаємо сіль, паприку, орегано, перець, добре перемішуємо
Обвалюємо в 2-х ложках борошна
Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді до золотистого кольору
Подрібнену цибулину з часником пасеруємо 2-3 хвилини
Додаємо терту моркву тушкуємо все до м’якості та готовності
У солоній воді варимо пасту до стану al dente час уточніть на упаковці
У тушковані овочі вливаємо томатний соус, додаємо сіль, спеції, доводимо до кипіння. Тушкуємо на слабкому вогні 3-5 хв.
Завантажуємо м’ясо
Завантажуємо порізану кубиком моцарелу
Вливаємо 100 мл бульйону, що залишився від макаронів
Вводимо пасту і добре все перемішуємо
Присипаємо зеленню і подаємо на обід