Класичний салат олів’є з куркою, горошком і солоними огірками. Часте частування на новорічних столах і чудовий перекус перед основною стравою. Спробуйте приготувати цей святково-буденний салат за нашим простим рецептом і здивуєте своїх гостей швидкістю приготування.
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Картопля середня – 4 шт.
- Морква велика + цибуля – по 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Солоні огірки – 3 шт.
- Зелений горошок – банка 200 г
- Майонез, сіль, перець
Рецепт класичного олів’є з огірком
Заздалегідь відварюємо картоплю з морквою і даємо їм охолонути. В іншій каструльці варимо круто яйця. Все це я зробила ще з вечора
Щоб овочі були смачні варимо їх таким чином. Доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і лише після цього закладаємо коренеплоди
Картоплю, яйця і моркву нарізаємо дрібним кубиком однієї величини розміром приблизно з горошину
Важливий момент, морква в цьому салаті має велике значення і її потрібно постаратися вибрати смачну і солодку. Зі свого досвіду скажу краще купувати із заокругленим кінчиком, а не гострим
Максимально дрібно не поспішаючи шаткуємо цибулину. Якщо ви це зробите великими шматками, то ваша страва тільки програє від цього, що позначиться на репутації господині
Усі нарізані продукти складаємо по черзі в одну ємність у мене – це тазик
У своєму олів’є я я вирішила використати одразу два види огірків свіжий і солоний. Рекомендую спробувати, виходить оригінально і свіжо
Свіжий огірочок очищаємо, солоні залишаємо як є, ріжемо теж квадратиками
Курку так само варимо в солоній воді та подрібнюємо на кубики
Зливаємо розсіл із горошку, додаємо і добре перемішуємо
Салату, як правило, виходить доволі багато і краще його одразу не заправляти, а прикрити і поставити в холодильник. А вже потім додавати майонез порційно, а краще поставити соус у вазочці на стіл, і гості самі покладуть скільки потрібно
Змішуємо майонез із чорним перцем і дрібкою солі, заправляємо невелику порцію олів’є
Хочу показати вам святкову подучу в порційному кільці. Такі колечка продаються в будь-якому інтернет магазині. Можна обійтися і без них вирізавши кільце з пластикової пляшки як я робила раніше. Варіант хороший тим, що можна робити різної величини кільця. Від 0,5 мл пляшки до 2-х літрової.
Укладаємо салат із куркою в кільце, щільно утрамбовуємо ложкою до самого верху. Якщо не утрамбовувати, то при знятті форми він просто розвалиться
Коли все щільно поклали, зверху кладемо пару ложок розсипчастою горочкою і знімаємо колечко
Прикрашаємо листочком петрушки і подаємо на новорічний стіл
5 секретів ідеального олів’є
Усі готують цю закуску з однакових продуктів, але у всіх виходить різний результат. Тому я хочу поділитися моїми п’ятьма підказками щоб у вас вийшов ваш найкращий варіант
Інгредієнти
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Ковбаса «докторська» – 500 г
- Солоний + свіжий огірок – по 2 шт.
- Горошок – 1 банка
- Сіль, перець чорний, майонез, хрін, кріп, зелена цибуля
Приготування салату з фото
Підказка №1 овочі завжди варимо в солоній воді. Це надає насиченого смаку і знижує водянистість
Підказка №2 огірки беремо і солоні, і свіжі в рівних пропорціях, що додасть салату більш гармонійного смаку. Що важливо, вони мають бути саме солоні, бочкові, а ніяк не мариновані..
Підказка №3 наше першочергове завдання подрібнити всі продукти однаковим кубиком розміром з консервований горох. Скласти все в тазик і добре перемішати
Підказка №4 не використовуйте в олів’є ріпчасту цибулю, тільки зелену. Плюс кріп – це ідеальне поєднання з картоплею, морквою та горошком. Коли це все замішується з майонезом ви здивуєтеся неповторному смаку вашого салату
Підказка №5 робимо соус заправку з майонезу, вершкового негострого хрону, чорного перцю і дрібки солі
Заправляємо салатик із куркою і можна подавати
А можна подати трохи по-іншому, накладаємо в піалу, придавлюємо ложкою
Перевертаємо і знімаємо чашку