Щось мені сьогодні дуже захотілося скуштувати смачних і соковитих чебуреків з м’ясом. Але йти за ними було лінь тому вирішив готувати самому прям у себе на кухні. А що, справа ця не хитра рецепти є, інгредієнти є, чому б і не приготувати. Мені здається що домашні чебуреки навіть приємніше є чим покупні так як, ти сам знаєш з чого готуєш.
У природі є величезна кількість рецептів приготування тіста для цих смачних пиріжків з м’ясом. Готують його на воді, горілці, кефірі. Якщо хочете можна приготувати навіть заварне тісто з додаванням окропу. І кожен рецепт заслуговує на увагу так як результат буде таким що вас буде просто не відірвати від поїдання цієї смакоти.
Що стосовно начинки, то це традиційно м’ясо або сир. Хто більше любить тільки з м’ясом хтось більше тільки з сиром. М’ясо можна брати будь-який свинину, яловичину, баранину, та хоч курку. Головне перекрутити його на м’ясорубці, додати трохи рубленого цибулі і спецій. Начинку можна приготувати самому, а можна купити вже готовий фарш. Головне поглядати на терміни придатності.
Спешим поделиться новостью, интересной, в первую очередь, рукодельницам: студия “ProfyParty” дает взрослым мастер классы в Киеве по изготовлению популярных hand-made сувениров к праздникам! Спешите!!!
Чебуреки з м’ясом дуже смачний домашній рецепт
Звичайно знайдеться величезна кількість любителів цього без сумніву смачної страви. І що б воно вийшло смачним і соковитим потрібно дотримуватися наступних рекомендацій, тоді у вас все обов’язково вийде на вищому рівні.
І почнемо готувати з тіста, так як від нього залежить не мало. Тісто має вийде щільним і еластичним. Ось якраз рецепт приготування хрустко смачного і дуже смачного тіста є.
Складові:
- борошно 450 гр.
- тепла вода 200 мл.
- рослинне масло 20 гр.
- свинина 350 гр.
- цибуля 100 гр.
- часник 1-2 зубки
- сіль і перець за смаком
Процес приготування:
Для приготування тіста візьміть миску з глибше що б вам було зручніше готувати. Вливаємо воду додаємо сіль (буквально щіпку не більш) і розчиняємо її в воді. Далі вбити яйце і додати трохи борошна. Перемішати, щоб маса вийшла однорідною.
Влити олію і продовжити замішувати. Якщо тісто ще занадто рідке підкиньте ще борошна.
Коли тісто почне ставати пружним можна переміститися на стіл. Але попередньо його потрібно притрусити борошном що б ні чого до нього не прилипало.
У нас тепер є пружний грудку тіста. Кладемо його назад в миску, але змастіть його рослинним маслом інакше воно прилипне до стінок і його потім буде важко отлепить. Залишимо тісто на 30-40 хвилин під закритою кришкою що б воно гарненько настоялося і відпочило.
Тепер можна почати готувати начинку. Нарізати дрібно м’ясо, цибулю, часник. Начинку можна приготувати як на м’ясорубці, так і за допомогою блендера. Кому як буде зручніше.
Якщо будете готувати на м’ясорубці то першим перейдіть м’ясо, а потім цибулю з часником.
На блендері начинка готується на оборот, спочатку цибулю з часником потім шматочки м’яса.
І так м’ясо з овочами подрібнили тепер додамо одне яйце, сіль, перець і добре його перемішаємо.
Тим часом тісто відпочило і з нього можна почати творити. Дістаємо його з миски і ділимо рівно на п’ять рівних частин. Так саме стільки вийде чебуреків з цієї кількості тесту. Хочете більше збільшуйте пропорції. За допомогою качалки розгортаємо грудки тіста в тонкі кола.
Що б чебуреки вийшли хрусткими тісто треба розкачати до товщини 3 мм.
Тепер візьміть трохи начинки і розподіліть рівномірним шаром на одній стороні.
Накриваємо другою частиною тіста начинку і акуратно защипуємо краю. Намагайтеся залишити якомога менше повітря. Потім ножем акуратно обрізаний краю.
Рослинна олія налити в сковороду, розігріти його і обсмажити чебурек з двох боків до золотистої скоринки. Масла потрібно налити багато що б пиріжок був на половину в маслі.
Подивіться яка краса виходить мммм просто чудо і смакота. Ну і так далі чинимо з усім рештою тестом. Смачного.
Домашні чебуреки з м’ясом на мінералці найвдаліший рецепт
Хочете приготувати чебуреки щоб вони вийшли соковиті всередині та хрусткі зовні? Тоді ось вам такий рецепт приготування. Його секрет в змішаному фарші, свинина + яловичина.
Складові:
- фарш змішаний – 500 гр.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- вода – 1 стакан
- борошно – 3 склянки
- цукор-пісок – 1 ч. ложки
- сіль – 2 ч. ложки
- масло рослинне – 2 ст. ложки
- перець чорний запашний за смаком
Процес приготування:
Звичайно ж все починається з приготування тіста. У склянці гарячої води розвести сіль і цукор.
Борошно обов’язково попередньо просіяти. Висипати борошно в миску зробити невелику ямку і влити рослинне масло.
Влити гарячу воду з сіллю і цукром. Головне робити все швидко що б вода не встигла охолонути.
І за допомогою ложки, а потім і руками замішуємо тісто.
Місимо тісто до тих пір поки воно не стане щільним грудкою. Після його потрібно вкрити і залишити відпочивати. Можна залишити на столі і накрити плівкою, а можна перекласти назад в чисту миску.
Далі подрібнюємо цибулю на м’ясорубці.
Додаємо його до фаршу, солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо м’ясо. Що б цибулю розійшовся по всій начинці.
Тісто готове. Начинка готова. Можна приступати до формування.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт. Докладаємо невелике блюдце і красиво обрізаємо. Так краю виходять рівними і красивими.
На отримані кола ложкою викласти трохи начинки. Накрити другою половиною тіста і виделкою защипуємо краю.
У сковороду налити рослинне масло, розжарити його і обсмажити чебуреки з двох сторін до характерного рум’янцю.
Помилуйтеся на цю красу. Частування вийшло з соковитою начинкою та хрусткою тестом, все як я люблю. Смачного.
До речі можна цей рецепт подивитися в відео форматі.
Відео про те, як приготувати чебуреки на сковороді
Для тих хто не хоче возитися з приготуванням тесту і начинки є прекрасна альтернатива. можна купити напівфабрикати і просто засмажити їх на сковороді. Ідея звичайно так собі. хто знає що та кладуть замість начинки і на якому обладнанні це все приготовлено. А ось для тих хто вирішив повністю взяти весь процес під свій контроль пропоную подивитися даний відео рецепт.
Вдале хрустко тісто на чебуреки без горілки
Якщо у вашій родині чебуреки люблять так само як і в моїй, то вам доведеться готувати велику партію. Так як 2-3 шт це тільки для однієї людини, але ж інші теж хочуть. Ось вам рецепт з кількістю інгредієнтів приблизно на 20-25 чебуреків. А тісто приготуємо за старовинними рецептами СРСР. Колись давно моя бабуся працювала в їдальні і там подавали чебуреки приготовані саме за цим рецептом.
Складові:
- вода – три чверті склянки
- масло рослинне – для тесту і смаження
- яйця курячі – 1 шт.
- оцет столовий 9% – 1-2 ст. ложки
- борошно – для тесту на око
- фарш м’ясний – 800 грам
- цибуля ріпчаста – 600 грам
- приправа для фаршу – 1 ст. ложки
- перець мелений за смаком
Процес приготування:
Візьміть саму звичайну кружку з якої ви п’єте чай щоранку. Налийте в неї теплої води трохи більше половини.
Потім місце, що залишилося заповнюємо рослинним маслом.
Отриману суміш вилити в миску. Додати сіль оцет і яйце.
Отриману суміш добре розмішати виделкою.
Далі частинами підсипає борошно і замішуємо тісто. За кількістю борошна сказати точно не можу. Так як завжди додаю її на око поки тісто не стане пружним.
Коли тісто починає набувати форму грудки краще переміститися на стіл і продовжити місити його на столі.
Ось такий гарний клубочок у мене вийшов. Залишаю його в чашці під кришкою на 30-40 хвилин що б воно добре настоявся і відпочило.
Як говорила моя бабуся лука в начинці має бути 1: 1, так що поки буде настоюватися тісто потрібно встигнути начистити цибулю і подрібнити його.
Змішуємо цибулю з м’ясом і додаємо трохи приправ для фаршу.
Тісто настоялося і готово до подальших дій. Розкачати його в тонкий пласт, сформуємо кола і нафаршіруем м’ясною начинкою.
Далі обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін.
Ось така партія вийшла. Навіть начинки трохи залишилося. Ну нічого відправлю в морозилку до наступного разу.
Супер рецепт приготування чебуреків від Шеф-кухаря Іллі Лазерсона
Ілля Лазерсон знаменитий шеф-кухар якого дуже часто можна зустріти на телеканалі Їжа. Сьогодні пропоную подивитися видо рецепт приготування чебуреків на його манер. Все ж краще один раз побачити як працює профі. Можливо після перегляду цього відео у вас залишиться набагато менше питань по цій темі.
Чебуреки з м’ясом рецепт як в чебуречних
Напевно не всі знають що саме кефір робить тісто м’яким і ніжним. Так що якщо у вас стоїть завдання приготувати м’які ніжні і смачні чебуреки то цей рецепт як раз для вас. До речі саме цей рецепт мені дав один знайомий кухар який працював раніше в чебуречній.
Складові:
- кефір 1 стакан
- яйце 1 шт.
- фарш будь 300 гр
- цибуля 150-200 грам
- вода або м’ясний бульйон 4 ст. ложки
- сіль за смаком
- борошно на око
- перець за смаком
Процес приготування:
Що б тісто вийшло вдалим і було смачним кефір потрібно використовувати тільки кімнатної температури. Коли кефір теплий, то він відразу ж починає працювати, а холодного ще потрібен час на пробудження.
І так в миску влити теплий кефір, додати яйце, трохи посолити і добре перемішати.
Далі підсипає борошно і замішуємо тісто. Спочатку це простіше буде робити виделкою або ложкою, але потім коли муки побільшає, а тісто стане ще густішою краще продовжувати місити тісто руками. При бажанні можна скористатися міксером або спеціальною машиною для замісу тіста.
Коли тісто перетвориться в щільний і грудку воно вважається готовим. Ми залишаємо його полежати на столі прикривши мискою. А ми тим часом можемо зайнятися приготуванням начинки.
Якщо боїтеся покласти багато борошна використовуйте старовинний секрет. Використовуй трохи менше борошна ніж хочеться. І коли тісто полежить воно стане таким як треба.
Чистимо і подрібнюємо цибулю. Фарш звичайно найкраще використовувати свіжий, але і розморожений цілком підійде. До м’яса залишається додати трохи солі перцю і трохи солі. Якщо фарш занадто сухий розбавте його водою або 1 яйцем. Гарненько перемішайте інгредієнти що б все було однорідною масою.
Далі є кілька варіантів приготування. Можна розкачати тісто в один великий тонкий пласт і з нього вирізати кола і ліпити з них чебуреки.
А можна поділити тісто на кілька невеликих грудочок і окремо їх розгортати і фарширувати. Мені зручніше перший варіант. На цей випадок у мене вже є спеціальна тарілочка по якій я обвожу кола і вирізаю.
На одну частину кола кладемо приблизно столову ложку начинки, а другою частиною накриваємо начинку. Краї краще найпростіше зліпити за допомогою вилки.
Для смаження краще вибрати сковороду з високими бортами. Налити масло, добре розігріти його і посмажити перший чебурек до готовності з двох сторін. Зазвичай перший після обсмажування я розрізаю і дивлюся наскільки добре пропікся фарш. Що б бути впевненим в його готовності. Помічаю скільки часу він готувався і приблизно стільки ж печу всі інші.
Смачного.
Короткий відео рецепт тесту на горілці
Ще один коротенький рецепт приготування тіста, але тут вже будемо використовувати горілку. Алкоголь надає тісту особливу хрусткость і пишність. Рекомендую спробувати обов’язково що б зрозуміти наскільки різний смак виходить якщо використовувати горілку в приготуванні тіста.
Чебуреки з м’ясом на заварний тесті
Є думка що чебуреки повинні завжди готуватися тільки на заварний тесті. Від частини вони мають рацію дійсно, заварне тісто виходить більш еластичне а готовий продукт рідше рветься і добре прожарюється. Якщо ви ще не готували на такому тесті, то рекомендую спробувати.
Складові:
- борошно 3,5 склянки
- вода (окріп) 1 стакан
- вершкове масло 100 гр.
- яйце 1 шт.
- сіль 1 ч. ложка
- свинина 250 гр.
- яловичина 250 гр.
- ріпчаста цибуля 5 шт.
- сіль 1 ч. ложка
- чорний перець
- рослинне масло для смаження
Процес приготування:
Якщо вже ви вирішили готувати вдома то найкраще використовувати домашній фарш. Мені днями подарували електром’ясорубку так що я тепер готую тільки домашній фарш.
М’ясо разом з цибулею перекрутити додати спеції, сіль, трохи води і добре перемішати. Після відставити убік щоб настоявся.
Поки настоюється начинка замісити тісто. Борошно потрібно просіяти в глибоку миску, потім влити гарячу воду і замішуємо тісто за допомогою ложки.
Такий спосіб заварювання тесту дозволить йому зберегти еластичність, а також воно не буде розвалюватися при смаженні.
Далі додаємо розтопленої вершкове масло і яйце. Вершкове масло надає тісту додаткову ніжність.
Продовжуємо помста тісто до тих пір поки воно не стане цілісним щільним шматком. Після цього даємо тесту відпочити 15-20 хвилин.
Після відпочинку тісто можна дістати і розкачати в єдиний тонкий пласт товщиною близько 3 мм. Накриваємо тарілкою і за допомогою ножа вирізаємо кола.
На одній частині кола розподіляємо начинку, а другою частиною нариваємо її. Краї найпростіше Прищепа виделкою.
Обсмажити з двох сторін на рослинній олії.
Простий рецепт чебуреків з м’ясом на сковороді
пропоную розглянути ще й ось такий рецепт приготування чебуреків на сковороді. Особливість цього рецепта в оригінальній начинці.
Складові:
- часник 2 головки
- сало 200 гр
- фарш свинячий 1 кг
- борошно 3-4 склянки
- кефір 1 стакан
- спеції за смаком
- цибуля ріпчаста 6 шт.
- масло рослинне для смаження
- хліб чорний 2 шматочки
- яйця курячі 1 шт.
- масло вершкове 100 гр.
Процес приготування:
Начинку приготуємо в першу чергу важливо що б вона встигла настоятися. На м’ясорубці перекручує м’ясо, сало, цибулю трохи часнику. Складаємо все в одну миску додаємо трохи білого хліба, спеції і сіль. Все добре перемішуємо і залишаємо під закритою кришкою.
Що приготувати тісто в миску влити кефір, вбити яйце, додати сіль. Збовтати виделкою і частинами додавати борошно.
Готове тісто не повинно липнути до рук і бути пружним. Готове тісто залишити під кришкою на відпочинок на 15-20 хвилин.
Через час коли тісто відпочине знову його трохи помісити і поділити ось на такі шматочки.
Далі кожен шматочок розкачати щоб вийшов овал або круг. На одну сторону кладемо трохи начинки і рівномірно розподіляємо її ложкою. А тепер кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Це зробить начинку досить соковитою. Загортаємо начинку і защипувати краю.
Розігріваємо сковороду і обсмажуємо наші чебуреки з двох сторін до готовності.
Смачного.
Тісто для чебуреків на мінералці
У цій статті ми ще не розглядали рецепт приготування тіста для чебуреків з використанням газованої мінеральної води. А раз є рецепт значить про нього потрібно занть.
Складові:
- мінеральна газована вода 250 мл
- борошно 500 гр
- масло рослинне 1 с. ложка
- сіль і цукор трохи більше – ½ чайної ложки кожного інгредієнта
- м’ясо -500 гр (свинина, баранина або яловичина)
- цибуля ріпчаста – 2 штуки середнього розміру
- сіль, перець і зелень за смаком (це для начинки)
Процес приготування:
- У глибокій мисці змішати газовану воду з борошном, рослинним маслом, сіллю і цукром. Замішуємо тісто до тих пір пака воно не перестане сильно липнути до рук.
- Готовое тісто залишити в мисці накривши кришкою на півгодини.
- Через пів години ділимо тісто на рівні частини і за допомогою качалки розгортаємо шматочки в плоскі листи.
- В одну половинку викладаємо трохи начинки і рівномірно розподіляємо її. Другою половиною тіста накрити начинку і зліпити краї тіста.
- У сковороду налити рослинне масло, розігріти і посмажити чебуреки до готовності з двох сторін.
Смачного.
На цьому сьогодні все. Думаю що ви все ж змогли знайти для себе той самий рецепт за яким приготуєте свої перші чебуреки. Насправді якщо спробувати і розібратися, то нічого складного в цьому немає. ви самі згодом зрозумієте. Ну, а я зі свого боку бажаю вам удачі і приємного апетиту. Якщо пробувати, то обов’язково вийде.