Їдете ви пшоняну крупу? Чи не багато хто відповість ствердно, так як іноді вона гірчить, частенько в ній багато сторонніх домішок, а перебирати такі дрібні зернятка – справа досить клопітка. Але все ж вона коштує того, щоб повозитися. У ній міститься багато всього корисного, а якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, то страви з пшона дуже підійдуть для цієї мети.
Представляємо вам сонячний суп-куліш.
необхідно (На каструлю 3 л):
- Курячий бульйон 2-2,5 л (при варінні додайте пару зубчиків часнику – бульйон буде ароматні)
- Трохи відвареного курячого м’яса
- Картопля – 2 шт досить великих
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Пшоно – ½ склянки
- Рослинна олія – 2 ст.л
- Сіль, перець, лавровий лист – за смаком
Для того, щоб пшоно не гірчить, заллємо його окропом, поки будемо готувати інші інгредієнти. Гірчать, до речі, окислюються жири, тому пшоняну крупу можна довго зберігати, а в магазині перевіряйте термін придатності. Коли купуєте, віддавайте перевагу упаковок з прозорим «віконцем», тоді зможете вибрати чисте і яскраве пшоно.
приготування
Картоплю нарізати і покласти в бульйон.
Зробити традиційну зажарку з цибулі і моркви. Цибулю нарізати, а моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на рослинному маслі до легкого рум’янцю.
У полуотваренний картопля покласти зажарку. Пшоно промити і додати до картоплі. Варити все разом до повної готовності картоплі і пшона. За необхідності досолити і покласти спеції.
Смачного!