Форшмак

Форшмак

Цей чудовий оселедцева паштет прикрасить будь-який стіл. Вибираючи рецепт ідеального форшмака, я зупинила свій вибір на варіанті без хліба і картоплі, з яблуком і рубаний на м’ясорубці, щоб маса була зернистою, а не пастообразной.

А взагалі, варіантів форшмака дуже багато, як це часто буває, «правильного» не існує.

необхідно:

  • Філе оселедця – 450-500 г (від 3 шт. Середніх)
  • Яйця – 3 шт
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яблука – 2 шт невеликих
  • Цибуля – 1 шт середня
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Сіль, мелений перець – за смаком

приготування:

Оселедець очистити від шкірки і кісток.

Форшмак

Яйця зварити, цибулю, яйця і яблука почистити.

Форшмак

Пропустити через м’ясорубку оселедець, яйця, цибуля та яблука.

В кінці я запустила в м’ясорубку шматочок білого хліба, але в масу він практично не потрапив, просто проштовхнув залишки яблука.

Форшмак

Прокручену масу перемішати, додати цукор, сіль, оцет.

Форшмак

Покласти шматок злегка розм’якшеного масла, перемішати форшмак виделкою.

Форшмак

Форшмак

Подати форшмак на хлібці, змащеному олією.

Прекрасна закуска, а з чаєм ви будете її є або ще з якимись напоями – вибирайте на свій смак :))

Смачного!

Форшмак

Любіть солону рибу?

Спробуйте мариновану салаку – це дуже смачно!