Рум’яні сирники з хрусткою скоринкою – начебто просте, але яке ж затишне і домашнє блюдо! Якщо ви шукаєте рецепт смачних сирників, заходите і дізнайтеся всі секрети.
Для того, щоб приготувати смачні сирники нам потрібен сухий сир, чим більше вологи, тим більше вологопоглинаючі інгредієнтів потрібно додавати, а це істотно змінює смак сирників не в кращу сторону.
Візьмемо замість борошна манну крупу – зерниста структура манки замаскується «під сир» і на відміну від муки не зробить сирник клёклим, тобто як би сируватим всередині. Дайте тісту трохи постояти, щоб манна крупа розбухла і стала більш ніжною.
Не забудемо дрібку солі, вона допоможе загострити смакові рецептори і насолодитися незабутніми сирниками.
Не зловживайте яйцями, вони потрібні в мінімальній кількості, щоб зв’язати компоненти воєдино, якщо додати багато яєць, або на невелику кількість сиру покласти ціле яйце, то можуть бути труднощі при формуванні сирників.
Добавки можуть бути найрізноманітнішими: родзинки, ваніль, курага, чорнослив, свіжі фрукти і ягоди і т.п. Якщо ви додаєте соковиті компоненти, будьте помірні, так як при приготуванні вони дадуть сік. Віддайте перевагу менш соковиті яблука або банан, тоді при смаженні вас не будуть підстерігати неприємні сюрпризи у вигляді виділяється рідини.
Отже, необхідно.
- Сир сухий 500 г (жирність не має великого значення)
- Яйце 1 шт
- Манна крупа 2-3 ст ложки (залежить від вологості сиру, якщо дуже сухий, то досить 2)
- Цукор 2 ст.л (можна більше, якщо ви ласун)
- Сіль 1/3 ч.л
- Борошно для обвалювання сирників
- Масло або жир для смаження
- За бажанням родзинки, ваніль і т.д.
Приготування.
Змішати всі компоненти, залишити не кілька днів для розбухання манної крупи (не обов’язково, але бажано, можна навіть на ніч в холодильнику)
Дуже зручно для оброблення сирників скористатися поліетиленовим пакетом. Загорнути в нього готове тісто і сформувати ковбаску.
Після витримки прямо на пакеті нарізати круглі заготовки (краще не гострим ножем)
Обваляти їх у борошні і смажити на середньому вогні до рум’янцю.
Смажити можна як на вершковому, так і на рослинному маслі.
Подати зі сметаною, йогуртом, згущеним молоком, джемом і т.д.
Смачного!