Сирна запіканка з гарбузом

Сирна запіканка з гарбузомДвоколірна запіканка, що з’єднує гарбуз і сир, – не тільки смачне, але і барвисте, привабливе блюдо. Тут яскраві жовто-помаранчеві лінії поділяють світлий сирний склад і створюють хвилястий орнамент, що нагадує «Зебру». Ідея рецепта проста – по черзі заповнюємо форму контрастними шарами і відправляємо сирну запіканку з гарбузом в духовку. Для повноти «картини» майже готовий виріб покриваємо «сонячної» заливкою, яка доповнить зовнішній вигляд і смак.

Підсумкова запіканка виходить дуже ніжною, з приємною текстурою. Вкраплення маку наповнюють м’яку суміш легким хрускотом, а апельсинова цедра надає освіжаючі цитрусові «ноти», підтримує колірну палітру і вдало маскує присмак гарбуза. Складно встояти і не спробувати такий апетитний, презентабельний десерт!

Складові:Сирна запіканка з гарбузом

Для сирної частини:

  • сир – 500 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • цукор – 100 г;
  • мак – 20 г;
  • ванільний цукор – пакетик (8-10 г);
  • крохмаль картопляний – 1 ст. ложка.

Для гарбузової частини:

  • гарбузове пюре – 500 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • цукор – 70 г;
  • крохмаль картопляний – 1 ст. ложка;
  • цедра 1 апельсина.

Для заливки:

  • гарбузове пюре – 100 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • сметана – 100 г;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • крохмаль картопляний – 1/2 ст. ложки.

Сирна запіканка з гарбузом в духовці – рецепт з фото

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Почнемо з приготування сирної суміші. В одному посуді з’єднуємо сир, картопляний крохмаль, яйця, простий і ароматизований (ванільний) цукор.Сирна запіканка з гарбузом
  2. Змішуємо погружной насадкою блендера до отримання гладкої текстури.Сирна запіканка з гарбузом
  3. Додаємо мак, перемішуємо. Сирна частина готова!Сирна запіканка з гарбузом
  4. Тепер приступимо до жовто-помаранчевої складової. Формуємо гарбузове пюре – заливаємо нарізану довільними шматочками гарбуз водою і варимо в киплячій рідини 10-20 хвилин (до розм’якшення). Для гарбузового шару і заливки в цілому буде потрібно близько 800 г очищеного плоду.Сирна запіканка з гарбузом
  5. Відкидаємо готові шматочки на друшляк. Потім повертаємо в каструлю, пробиваємо занурювальним блендером, охолоджуємо. Пюре краще зробити заздалегідь, тоді процес приготування запіканки буде помітно скорочений.Сирна запіканка з гарбузом
  6. Відміряємо порцію помаранчевої маси для гарбузового шару (500 г), додаємо яйця, цукор і крохмаль. З апельсина зчищають цедру шляхом натирання на дрібній тертці – задіємо тільки тонку помаранчеву шкірку без білого гіркого шару. Завантажуємо цитрусових стружку до інших компонентів і розтираємо суміш блендером. Якщо попалася не найяскравіша гарбуз, можна додати трохи куркуми для посилення кольору.Сирна запіканка з гарбузом
  7. До цього моменту маємо два склади – сирний і гарбузовий. Але перш, ніж приступити до формування запіканки, звертаємо увагу на важливий момент! Щоб малюнок готового виробу вийшов дійсно смугастим і красивим, обидві суміші повинні бути приблизно однаковою консистенції. Якщо сирна основа вийшла набагато густіше гарбузової, розбавляємо її молоком. Якщо ж навпаки гарбузова частина вийшла значно щільніше, додаємо до неї воду.Сирна запіканка з гарбузом
  8. Жароміцних форму натираємо вершковим маслом (в рецепті використовується прямокутна ємність розміром 26х14 см). По черзі в центр викладаємо по столовій ложці кожної маси – то світлої, то помаранчевої. Кола будуть самі «розповзатися» по всій площі.Сирна запіканка з гарбузом
  9. Продовжуємо чергувати контрастні шари, поки не витратився обидві суміші. Сформовану смугасту заготовку ставимо в нагріту до 170 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин (запіканка повинна повністю «схопитися»).Сирна запіканка з гарбузом
  10. Паралельно робимо заливку. Змішуємо відразу всі складові – пюре гарбуза, яйця, цукор, картопляний крохмаль і сметану. Пробиваємо погружной насадкою – виходить рідка суміш.Сирна запіканка з гарбузом
  11. Покриваємо майже готову сирну запіканку з гарбузом заливкою.Сирна запіканка з гарбузом
  12. Повертаємо в духовку на 10-20 хвилин – верхній шар не повинен залишитися рідким. Ми залишаємо виріб в вимкненій духовці з відкритими дверцятами на 10-15 хвилин, потім охолоджуємо при кімнатній температурі. Перед подачею можна охолодити десерт в холодильнику.Сирна запіканка з гарбузом
  13. Сирна запіканка з гарбузом готова! Розрізаємо двокольорове смугасте виріб на порції і пригощаємося!Сирна запіканка з гарбузом

Смачного!