Як смачно зварити пельмені з бульйоном

Пельмені з бульйоном
Кращий спосіб повернути тілу тепло, а заодно смачно і з задоволенням пообідати – з’їсти що-небудь гаряченьке і домашнє. Сьогоднішній пост про те, як відварити улюблені всіма пельмені з прозорим м’ясним бульйоном, і цим ситно нагодувати всіх зголоднілих.

Якщо правильно розрахувати час приготування, то зроблені своїми руками «вушка» при варінні не «розповзуться», плаваючи в насиченому пряному навар.

Пельмені домашні або напівфабрикати: що вибрати

Щоб блюдо вдалося на славу і припало до смаку абсолютно всім, варто відмовитися від магазинного напівфабрикату. Краще витратити трохи часу у вихідний і запастися партією апетитною продукції домашньої ліплення.

Відправивши її в морозильну камеру на зберігання, при необхідності, в подальшому завжди можна буде дістати, зроблені своїми руками пельмені, і просто відварити їх з ароматним бульйоном.

Кожен запропонований в сьогоднішній підбірці рецепт – як зробити смачний бульйон для пельменів, по-своєму гарний і оригінальний. Будь-яку технологію можна взяти за основу, а потім трохи видозмінивши, адаптувати до власних смакових уподобань.

Пельмені з бульйоном: традиційний рецепт

Пельмені з бульйоном - традиційний рецепт

Складові

  • Пельмені сирі – 500 г + –
  • Вода очищена – 1,5 л + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л. + –
  • Лавровий лист – 1 шт. + –
  • Чорний перець мелений – 2-3 горошку + –
  • Зелень свіжа (будь-яка) – 1 пучок + –
  • Петрушка (корінь) – 1 шт. + –
  • Сіль – 2/3 ч.л. + –

Як зварити пельмені з смачним бульйоном

Для отримання, по-справжньому багатого смаку страви, найкраще готувати «вушка» з домашнім фаршем самостійно: від початку і до кінця. Однак і магазинні пельмені можна приготувати вдома з бульйоном у цій простому рецептом настільки смачно, що від їдців НЕ буде відбою.

  1. Наповнюємо каструлю водою, солимо її, відправляємо на вогонь.
  2. Коли рідина почне кипіти – зменшуємо вогонь і кидаємо в каструлю пельмені (свежесделанние або морожені), приправи і очищену цибулину, розрізану хрест-навхрест не до кінця.
  3. Щоб «вушка» не пристали до стінок ємності, їх потрібно акуратно перешкодити, а потім додати в воду масло. Після 2 хвилин варіння прибираємо з каструлі лист лавра і перці.
  4. Після того, як пельмені спливуть, тримаємо їх у воді ще 7-10 хвилин (для курячих досить і п’яти хвилин), після чого виймаємо шумівкою.
  5. Цибулину і коріння петрушки виловлюємо і викидаємо.
  6. Розклавши пельмені по глибоких тарілках, заливаємо їх готовим наваром.

Посипаємо гарячу страву рубаною зеленню, подаємо парующую апетитну закуску на розтерзання голодним домочадцям.

Читайте ще схожі записи:


Робимо пельмені в мікрохвильовці

Секрети варіння домашніх пельменів

  • Крім вищезгаданого набору прянощів, до пельменів можна додати, при бажанні, і деякі інші спеції, наприклад, базилік, чилі, хмелі-сунелі і т. П.
  • Тим, хто бажає поласувати смачними домашніми пельменями з оцтом і бульйоном, пропонуємо наступну коротку інструкцію: «вушка» відварюємо, виловлюємо шумівкою, розкладаємо по порціях і підкисляють. М’ясний навар наливаємо в склянки (його в цьому випадку краще подавати окремо), присмачивши подрібненою зеленню кропу або петрушки.
  • Витрата солі визначається особистими перевагами, але класичний розрахунок такий: 0,5 ч.л. на 1 л води.
  • Можна додати в навар 1 товчений зубок часнику – аромат вийде неперевершеним.

Секрети варіння домашніх пельменів

Тепер ви знаєте, як варити пельмені з бульйонних наваром в каструлі і з чим їх подати, щоб було ще смачніше. В цьому немає нічого складного, адже все геніальне – просто!

Пельмені з домашнім бульйоном з баранини

Пропонуємо досить оригінальний спосіб, як приготувати міцний пряний бульйон для заливки «вушок», зроблених з прісного тіста з м’ясним наповнювачем. Доведеться проявити терпіння, але результат не розчарує.

Якщо купити баранячі кісточки для вас проблематично – обмежтеся яловичим м’ясом. Правда, бульйон вийде вже не таким наваристим.

Складові

  • Баранячі кістки з м’ясом – 300 г
  • Яловича м’якоть – 200 г
  • Вода – 1,5 л.
  • Лук-ріпка (невеликий) – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Сушений пастернак або корінь петрушки – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок
  • Сметана – 1-2 ст.л.
  • Сіль за смаком

Як смачно зварити пельмені з бульйоном

Як приготувати пельмені з бульйоном з баранини

  1. Обмивання м’ясні шматочки, заливаємо їх водою і відправляємо каструлю з м’ясом прогріватися на вогні максимальної інтенсивності.
    Коли на водній поверхні почне утворюватися пінка, її потрібно буде акуратно збирати до тих пір, поки вона не перестане з’являтися.
  2. Далі варимо м’ясну добавку для навару на середньому вогні, поклавши в каструлю стебла петрушки для ароматизації. З цією ж метою додаємо розрізану на 4 частини цибулину, а також очищену і крупно нарізану моркву.
  3. Додаємо сухі приправи, сіль і залишаємо каструлю з вмістом на дрібному вогні для півторагодинного приготування.
  4. Коли час варіння закінчиться, виловлюємо з навару всі великі частки, а ароматну рідину злегка охолоджуємо.
  5. «Розімлілих» м’ясо знімаємо з кісточок, подрібнюємо гострим ножем і назад поміщаємо в каструлю з наваром.
  6. Знову даємо йому закипіти, присмачуємо ще однієї лушпиння головкою, обчистивши і дрібно нарізавши її (без пасерування!).
  7. Відправляємо в каструлю з ароматним окропом «вушка». Після спливання варимо їх ще 7-10 хвилин.

Калорійність домашнього бульйону з пельменів

«Вушка» по-домашньому смачні в будь-якому вигляді, але особливо наваристими пельмені виходять з бульйоном. Правда, особливо захоплюватися таким частуванням не варто, адже воно виходить досить ситним, а значить – калорійним.

Скільки міститься калорій в бульйоні від пельменів, приготованому в домашніх умовах, однозначно сказати важко. Чим жирніше м’ясної наповнювач, тим вище енергетична цінність страви, особливо, якщо в фарш додали сало, а сам навар заправили пасерованою на олії цибулею.

В середньому, калорійність смачного бульйону, в якому варилися «вушка» з фаршем з яловичини і свинини, становить 56 ккал на 100 мл, а якщо рахувати калорії з урахуванням енергетичної цінності пельмешек, то калорійність буде більше 100 ккал.

Щоб знизити ситність блюда, «вушка» краще заливати НЕ наваром, в якому вони кипіли, а чимось більш легким, наприклад, бульйоном з пісної курячої грудки. Калорій в ньому набагато менше, а смак виходить не менш насиченим.

Секрет оригінальної варіння пельменів

Щоб приготувати особливі пельмені – не обов’язково викручуватись у виборі м’ясної начинки. Є досить оригінальний спосіб варіння пельменів, який перетворить просте блюдо в вишукане.

Технологія оригінальної варіння проста: після того, як зварені пельмені спливуть, їх необхідно змочити водою 2 хвилини, потім виловити і відправити в друшляк для охолодження.

Після цього ще раз кидаємо пельменні вироби в киплячий бульйон, чекаємо їх спливання і проварюємо «вушка» 5-7 хвилин.

Прозорість тесту – свідоцтво їх готовності.

У таке частування, за традицією, можна додати сметану або свежерубленная зелень.

Як варити пельмені з бульйоном - домашній рецепт

Неможливо знайти людину, яка б ніколи не пробував варені пельмені з м’ясом. Майже всі господині знають напевно, як смачно можна зварити і красиво подати пельмені з бульйоном до столу, та так, щоб від одного погляду на них з голови вилітали все «похмурі» думки.

«Вушка» з м’ясом з прісного тіста завжди популярні, і навряд чи зникнуть з повсякденного раціону, адже рівних за поєднанням простоти і смаку цієї страви просто немає.

Смачного!