Кращий спосіб повернути тілу тепло, а заодно смачно і з задоволенням пообідати – з’їсти що-небудь гаряченьке і домашнє. Сьогоднішній пост про те, як відварити улюблені всіма пельмені з прозорим м’ясним бульйоном, і цим ситно нагодувати всіх зголоднілих.
Якщо правильно розрахувати час приготування, то зроблені своїми руками «вушка» при варінні не «розповзуться», плаваючи в насиченому пряному навар.
Пельмені домашні або напівфабрикати: що вибрати
Щоб блюдо вдалося на славу і припало до смаку абсолютно всім, варто відмовитися від магазинного напівфабрикату. Краще витратити трохи часу у вихідний і запастися партією апетитною продукції домашньої ліплення.
Відправивши її в морозильну камеру на зберігання, при необхідності, в подальшому завжди можна буде дістати, зроблені своїми руками пельмені, і просто відварити їх з ароматним бульйоном.
Кожен запропонований в сьогоднішній підбірці рецепт – як зробити смачний бульйон для пельменів, по-своєму гарний і оригінальний. Будь-яку технологію можна взяти за основу, а потім трохи видозмінивши, адаптувати до власних смакових уподобань.
Пельмені з бульйоном: традиційний рецепт
Складові
- Пельмені сирі – 500 г + –
- Вода очищена – 1,5 л + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Оливкова олія – 1 ст.л. + –
- Лавровий лист – 1 шт. + –
- Чорний перець мелений – 2-3 горошку + –
- Зелень свіжа (будь-яка) – 1 пучок + –
- Петрушка (корінь) – 1 шт. + –
- Сіль – 2/3 ч.л. + –
Як зварити пельмені з смачним бульйоном
Для отримання, по-справжньому багатого смаку страви, найкраще готувати «вушка» з домашнім фаршем самостійно: від початку і до кінця. Однак і магазинні пельмені можна приготувати вдома з бульйоном у цій простому рецептом настільки смачно, що від їдців НЕ буде відбою.
- Наповнюємо каструлю водою, солимо її, відправляємо на вогонь.
- Коли рідина почне кипіти – зменшуємо вогонь і кидаємо в каструлю пельмені (свежесделанние або морожені), приправи і очищену цибулину, розрізану хрест-навхрест не до кінця.
- Щоб «вушка» не пристали до стінок ємності, їх потрібно акуратно перешкодити, а потім додати в воду масло. Після 2 хвилин варіння прибираємо з каструлі лист лавра і перці.
- Після того, як пельмені спливуть, тримаємо їх у воді ще 7-10 хвилин (для курячих досить і п’яти хвилин), після чого виймаємо шумівкою.
- Цибулину і коріння петрушки виловлюємо і викидаємо.
- Розклавши пельмені по глибоких тарілках, заливаємо їх готовим наваром.
Посипаємо гарячу страву рубаною зеленню, подаємо парующую апетитну закуску на розтерзання голодним домочадцям.
Читайте ще схожі записи:
Робимо пельмені в мікрохвильовці
Секрети варіння домашніх пельменів
- Крім вищезгаданого набору прянощів, до пельменів можна додати, при бажанні, і деякі інші спеції, наприклад, базилік, чилі, хмелі-сунелі і т. П.
- Тим, хто бажає поласувати смачними домашніми пельменями з оцтом і бульйоном, пропонуємо наступну коротку інструкцію: «вушка» відварюємо, виловлюємо шумівкою, розкладаємо по порціях і підкисляють. М’ясний навар наливаємо в склянки (його в цьому випадку краще подавати окремо), присмачивши подрібненою зеленню кропу або петрушки.
- Витрата солі визначається особистими перевагами, але класичний розрахунок такий: 0,5 ч.л. на 1 л води.
- Можна додати в навар 1 товчений зубок часнику – аромат вийде неперевершеним.
Тепер ви знаєте, як варити пельмені з бульйонних наваром в каструлі і з чим їх подати, щоб було ще смачніше. В цьому немає нічого складного, адже все геніальне – просто!
Пельмені з домашнім бульйоном з баранини
Пропонуємо досить оригінальний спосіб, як приготувати міцний пряний бульйон для заливки «вушок», зроблених з прісного тіста з м’ясним наповнювачем. Доведеться проявити терпіння, але результат не розчарує.
Якщо купити баранячі кісточки для вас проблематично – обмежтеся яловичим м’ясом. Правда, бульйон вийде вже не таким наваристим.
Складові
- Баранячі кістки з м’ясом – 300 г
- Яловича м’якоть – 200 г
- Вода – 1,5 л.
- Лук-ріпка (невеликий) – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Сушений пастернак або корінь петрушки – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
- Петрушка свіжа – 1 пучок
- Сметана – 1-2 ст.л.
- Сіль за смаком
Як приготувати пельмені з бульйоном з баранини
- Обмивання м’ясні шматочки, заливаємо їх водою і відправляємо каструлю з м’ясом прогріватися на вогні максимальної інтенсивності.
Коли на водній поверхні почне утворюватися пінка, її потрібно буде акуратно збирати до тих пір, поки вона не перестане з’являтися. - Далі варимо м’ясну добавку для навару на середньому вогні, поклавши в каструлю стебла петрушки для ароматизації. З цією ж метою додаємо розрізану на 4 частини цибулину, а також очищену і крупно нарізану моркву.
- Додаємо сухі приправи, сіль і залишаємо каструлю з вмістом на дрібному вогні для півторагодинного приготування.
- Коли час варіння закінчиться, виловлюємо з навару всі великі частки, а ароматну рідину злегка охолоджуємо.
- «Розімлілих» м’ясо знімаємо з кісточок, подрібнюємо гострим ножем і назад поміщаємо в каструлю з наваром.
- Знову даємо йому закипіти, присмачуємо ще однієї лушпиння головкою, обчистивши і дрібно нарізавши її (без пасерування!).
- Відправляємо в каструлю з ароматним окропом «вушка». Після спливання варимо їх ще 7-10 хвилин.
Калорійність домашнього бульйону з пельменів
«Вушка» по-домашньому смачні в будь-якому вигляді, але особливо наваристими пельмені виходять з бульйоном. Правда, особливо захоплюватися таким частуванням не варто, адже воно виходить досить ситним, а значить – калорійним.
Скільки міститься калорій в бульйоні від пельменів, приготованому в домашніх умовах, однозначно сказати важко. Чим жирніше м’ясної наповнювач, тим вище енергетична цінність страви, особливо, якщо в фарш додали сало, а сам навар заправили пасерованою на олії цибулею.
В середньому, калорійність смачного бульйону, в якому варилися «вушка» з фаршем з яловичини і свинини, становить 56 ккал на 100 мл, а якщо рахувати калорії з урахуванням енергетичної цінності пельмешек, то калорійність буде більше 100 ккал.
Щоб знизити ситність блюда, «вушка» краще заливати НЕ наваром, в якому вони кипіли, а чимось більш легким, наприклад, бульйоном з пісної курячої грудки. Калорій в ньому набагато менше, а смак виходить не менш насиченим.
Секрет оригінальної варіння пельменів
Щоб приготувати особливі пельмені – не обов’язково викручуватись у виборі м’ясної начинки. Є досить оригінальний спосіб варіння пельменів, який перетворить просте блюдо в вишукане.
Технологія оригінальної варіння проста: після того, як зварені пельмені спливуть, їх необхідно змочити водою 2 хвилини, потім виловити і відправити в друшляк для охолодження.
Після цього ще раз кидаємо пельменні вироби в киплячий бульйон, чекаємо їх спливання і проварюємо «вушка» 5-7 хвилин.
Прозорість тесту – свідоцтво їх готовності.
У таке частування, за традицією, можна додати сметану або свежерубленная зелень.
Неможливо знайти людину, яка б ніколи не пробував варені пельмені з м’ясом. Майже всі господині знають напевно, як смачно можна зварити і красиво подати пельмені з бульйоном до столу, та так, щоб від одного погляду на них з голови вилітали все «похмурі» думки.
«Вушка» з м’ясом з прісного тіста завжди популярні, і навряд чи зникнуть з повсякденного раціону, адже рівних за поєднанням простоти і смаку цієї страви просто немає.
Смачного!