Тушковане блюдо з м’ясом і овочами можна приготувати як завгодно: і в сковороді, і в духовці, і в глиняних горщиках, і завжди це буде ситно і смачно. Сьогодні ми будемо готувати ароматне рагу з куркою і картоплею в мультиварці: «диво-каструлька» зробить мяско дуже ніжним, а яким виходить наваристий бульйон! Не відкладайте це блюдо на потім, почастуєте їм своїх домашніх прямо сьогодні, адже воно так відмінно підходить до холодної погоди в осінній і зимовий сезон.
У нашому рецепті ми використовуємо Целікова невелику курячу тушку, але ви можете взяти стегенця, філе, крила, гомілки – одним словом, будь-яку частину птиці!
Картопляне рагу з куркою в мультиварці
Складові
- Куряче м’ясо – 600 г + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Морква – 3 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Помідори – 3 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Лавровий лист – 2-3 шт. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Як приготувати куряче рагу в мультиварці, покрокова інструкція
- В першу чергу моєму всі наші продукти, в тому числі і курочку, потім овочі чистимо.
- Тепер ми розділимо курячу тушку на порційні шматки середнього розміру. Якщо ви взяли інші частини курки – можете залишити їх так, як є, а можете нарізати більш дрібно, наприклад, розрубати гомілки або стегна навпіл.
- Підготуємо овочі: картопля і помідори ріжемо великими кубиками, моркву і болгарський перчик – соломкою, а цибулю – красивими півкільцями.
- У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому шматки курочки на режимі «Жарка», поки на них не утворюється апетитна рум’яна кірочка.
- Коли пташка зарум’яниться, додаємо до неї моркву з цибулею і смажимо ще п’ять хвилин.
- Тепер відправляємо в мультиварку болгарський перець, картопля і томати. Все добре перемішуємо.
- Заливаємо наше рагу гарячою кип’яченою водою за смаком.
- Якщо хочемо отримати густе рагу – ллємо стільки води, щоб вона лише злегка покрила овочі, якщо любимо блюдо, схоже на суп – додаємо її більше. В принципі, не обов’язково заливати саме гарячу воду, просто в нашому випадку це скорочує час приготування.
- Тепер виставляємо режим «Гасіння» і готуємо страву 30-40 хвилин.
Готове рагу з куркою і картоплею в мультиварці краще подавати відразу, поки воно ще «димить». Особливо актуально це в холодну погоду, коли домочадці тільки-тільки прийшли з вулиці.
Смачного!