Як приготувати заливний пиріг з щавлем

kak-prigotovit-zalivnoj-pirog-s-shhavelem
У радянські часи людей привчили жити за канонами, певним правилам, в тому числі стосується і готування «прикраси» столу.

Однак, заливний пиріг з щавлем – рецепт, який не терпить конкретики, і завжди готовий мінятися на краще, причому для кожного індивідуально. Все ж, якщо у вас фантазія спить, або ж зовсім немає часу вигадувати, скористайтеся готовими ідеями, їх накопичилося достатньо на будь-який смак.

Заливний пиріг з щавлем

Складові

  • Щавель – 200 г + –
  • Борошно пшеничне – 2/3 склянки + –
  • Яйця курячі – 5 шт + –
  • Часник зелений – за смаком + –
  • Майонез – 150 г + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування холодцю пирога з щавлем

  1. Відварюємо три яйця до повного згортання жовтка – круто. Подрібнюємо.
  2. Зелень промиваємо, видаляємо білі корінці, дрібно нарізаємо.
  3. Змішуємо продукти в мисці, присипаємо сіллю, перемішуємо.
  4. У глибокій мисці змішуємо міксером яйця, майонез, борошно. Місимо, поки не розчиняться всі грудочки борошна.
  5. Підготовлений строго за рецептом заливний пиріг з щавлем заливаємо в форму. Сьогодні найзручніші форми для випікання зроблені з силікону. До речі, дане тісто легко відходить від країв форми, тому попередня обробка маслом не потрібно.
  6. Рівномірно по всій площі пирога розсипаємо начинку.
  7. Акуратно утапливаем її ложкою.
  8. Готуємо пиріг в розігрітій до 200 ° С духовці трохи менше півгодини.

Не чекайте, що тісто буде підніматися і пиріг буде нагадувати хмарочос. Ні! Скромних розмірів пиріг – не по скромному смачний і ароматний!

Заливний пиріг «літній»

У кожного гостинного господаря завжди повинен бути в запасі ще один рецепт заливного пирога з щавлем. Нехай і складові не особливо відрізняються, але може комусь цей варіант доведеться більше до смаку.

kak-prigotovit-zalivnoj-pirog-s-shhavelem2

Складові

тісто

  • Борошно – 280 г;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Масло м’яке вершкове – 160 г;
  • Кефір – 2 склянки;
  • Цукор – 1,5 ст.л .;
  • Сіль – 0,5 ст.л .;
  • Яйця – 2 шт.

начинка

  • Щавель – 200 г;
  • Сіль за смаком;
  • Цукор – за смаком;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Яйце – 3 шт;
  • Цибуля зелена – 100 г.

Як приготувати заливний пиріг «літній»

  1. Для початку замочуємо щавель в холодній воді на кілька хвилин.
  2. Кожен листочок промиваємо під струменем холодної води.
  3. Збираємо з щавлю букетик, прикладаючи кожен листочок один до одного, вирівнюючи по початку кореня.
  4. Відрізаємо коріння. Нарізаємо зелень.
  5. Яйця, підготовлені для начинки, варимо круто. Остужаем, чистимо. До речі, щоб яйця краще чистилися, підготуйте для них крижану ванну. І відразу з окропу викладіть їх туди. Дайте їм кілька хвилин охолонути, і у вас не виникне жодних проблем при чищенні.
  6. Нарізаємо яйця.
  7. Зелену цибулю промиваємо та нарізаємо.
  8. Розтоплюємо масло, змішуємо з цибулею, зеленню з кислинкою, сіллю, цукром. За бажанням можете додати і перець, і приправи. Все промешівают і додаємо яйця. Ми залишаємо начинку «відпочивати».
  9. Кефір збиваємо з яйцями і маслом.
  10. Розбавляємо розпушувачем, сіллю і цукром, борошном.
  11. Знову збиваємо до стану однорідної маси.
  12. Вивалюємо в форму половину тіста.
  13. Закриваємо тісто начинкою, заливаємо тістом, що залишилося.
  14. Прибираємо на 30 хвилин в гарячу духовку. Термометр вашого духового шафки повинен показувати 200 градусів.

Універсальність пирога в тому, що якщо він охолов, зовсім необов’язково його гріти. Він хороший і в холодному вигляді.

Якщо до цього часу ви вважали, що щавель – трава марна і бур’ян, то сподіваємося тепер ви зміните свою думку і поміняєте меню домашніх десертів.