Холодець (його ще називають холодець) – споконвічно російська страва, яку готують в основному в зимову пору року. Холодець (з яловичини і свинини без желатину в нашому випадку) представляє з себе застиглий до желеобразного стану жирний наваристий бульйон з шматочками м’яса.
Холодець відмінно виконує роль закуски на святковому столі, особливо актуальний він в розпал новорічних свят, словом, рецепт такого частування повинен бути в кухарський книзі кожної господині.
Як приготувати холодець із яловичини і свинячих ніжок без желатину
Меню на день народження Новорічне меню Холодець і холодець Яловичина Свинина Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв) 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Свинячі ніжки – 2 шт. + –
- Яловичина – 1,5 кг + –
- Часник – 1 головка + –
- Лавровий лист – 5 шт. + –
- Чорний перець горошком – 10 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
М’ясо треба добре промити і покласти у велику-превелику каструлю. Наповнити її, майже по самі вінця, водою, потім посолити рідина і поставити ємність з м’ясом на вогонь.
Коли вода в каструлі закипить, зменшити вогонь до повільного і варити м’ясо не менше 4 годин. За цей час води в каструлі значно зменшиться, але ні в якому разі не підливайте її. Для цього і потрібна дуже велика каструля.
Коли м’ясо нарешті зварилася, його треба вийняти і поставити охолоджуватися.
Наваристий бульйон рекомендую процідити.
Як бачите, після тривалого варіння з 10 літрів води залишилося тільки 3 літри.
Додати в цей бульйон лавровий лист, штук 10 Горошків чорного перцю і пропущений через прес часник.
Коли м’ясо остигне, його треба розібрати на волокна і розкласти по тарілках.
Залити тарілки з м’ясом бульйоном.
Зверху тарілку з майбутнім холодцем можна прикрасити на свій розсуд. Я використовувала морква і кріп.
Поставити холодець в прохолодне місце для застигання. У мене на це йде приблизно години 3. Все – дуже смачний холодець готовий.
Смачного!