Салат дамський

салат
Чим пригостити подруг, які зайшли в гості, щоб вони ще довго захоплювалися і дивувалися кулінарним здібностям, що запросила їх, господині? Мабуть, є один рецепт дивовижного страви, з яким дівочі посиденьки стануть набагато цікавіше, мова йде про страву з промовистою назвою «Дамський» салат. Легке, приголомшливе на смак частування стане приємним сюрпризом для ваших подруг, які по достоїнству оцінять вашу турботу про них.

У цієї страви є ще одна назва – «Дамський каприз». Саме таким ці ласощі і є. Адже як назвати його інакше, якщо не каприз. Незвичайний, на перший погляд, несумісний інгредіентний складу нагадує примха королеви, яка бажала змішати все улюблені компоненти в одній страві.

Але, коли ви самі приготуєте салат «Дамський» і спробуєте, хоча б ложечку, цього вишуканого частування, то зрозумієте, наскільки королівським є дане блюдо. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування салату з ананасами, за допомогою якого ви будете дивувати своїм кулінарним талантом.

Салат «Дамський» з консервованими ананасами

салат

Складові

  • Ананаси (консервовані) – 400 г + –
  • Часник – 2 зубки великого розміру + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Майонез – 3 ст. л. + –
  • Філе курки – 400г р + –
  • Часниковий соус – 2 ст. л. + –
  • Спеції – за смаком + –

Приготування

  1. Насамперед ми відварюємо куряче філе. Варити його необхідно хвилин 20. Потім ріжемо м’ясо кубиками.
  2. Після обробки курячого філе приступаємо до нарізки ананасів. Їх ми також нарізаємо кубиками. Але можна поступити інакше, тобто використовувати для салату вже нарізані консервовані ананаси, куплені в магазині.
  3. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Брати для «дамського» частування можна «Російський», «Голландський» або будь-які інші тверді сорти сирів.
  4. Після того, як основні інгредієнти нарізані, викладаємо їх в миску і ретельно перемішуємо.
  5. Далі для салату з ананасами натираємо на тертці часник. Можна подрібнити його і за допомогою чеснокодавкі – кому як зручніше. Подрібнений часник змішуємо з майонезом і додаємо ароматну суміш в салатик.
  6. Наостанок обов’язково все перчимо і подсаливаем, перемішуємо і подаємо до столу. Частування для душі готово!

Подавати «Дамський каприз» краще порційно, в невеликих креманкахчи мартінніцах. Але можна піднести ласощі до столу на загальному блюді, при цьому, заздалегідь прикрасивши салат цукатами, волоськими горіхами, зеленню або курагою. Тільки не переборщіть з додатковими інгредієнтами, що йдуть в салат в якості прикраси, інакше можна перебити основний смак страви.

«Дамський» салат з селерою

До складу «Жіночого» салату, крім обов’язкових інгредієнтів, часто включають найрізноманітніші компоненти: гриби, свинячий (або яловичий) мову, всілякі фрукти і навіть селера.

Таке незвичайне поєднання продуктів тільки надає страві пікантності. Приготування кожного з різновидів салату має свої кулінарні особливості. Розглянемо їх більш детально на прикладі рецепта «Жіночого капризу» з ананасом і селерою.

Складові

  • Консервований ананас – 1 банка
  • Апельсин – 1 шт. великого розміру
  • Твердий сир – 300 г
  • Черешкова селера – 1 шт
  • Перець – на кінчику ножа.
  • Сіль – щіпка
  • Йогурт – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Зелене яблуко – 1 шт.

Готуємо «Дамський» салат з селерою

Приготування

  1. Готувати страву ми починаємо з одного з головних його інгредієнтів – апельсина. Для цього ми фрукт миємо, розрізаємо навпіл, краще зробити це фігурно, щоб половинки вийшли гарними (вони знадобляться для подачі салату).
  2. Потім вістрям ножа обережно виймаємо з апельсина соковиту м’якоть. Її ми очищаємо від плівки, а після – кожну очищену часточку подрібнюємо.
  3. Селера нарізаємо кільцями (обов’язково тоненькими, але великими).
  4. Потім кубиками нарізаємо ананаси і очищене яблуко.
  5. Твердий сорт сиру також ріжемо кубиками.

Дуже важливо, щоб всі інгредієнти страви були нарізані однакового розміру. Коли всі продукти будуть подрібнені, салатик гарненько заважаємо і приступаємо до його заправці. Поливаємо поверхню «Жіночого капризу» сумішшю нежирної сметани і йогурту. За смаком блюдо перчимо і солимо, щоб воно не здавалося прісним.

Як приготувати салат

Розкладаємо салатик на порції, тільки робимо це незвично. Замість мартінніцах і креманок для подачі до столу використовуємо, виготовлені нами на початку приготування страви, фігурні апельсинові половинки. У них частування і подаємо.

Відмінно блюдо з ананасами і селерім буде виглядати поряд з пляшкою хорошого вина, а з келихом випитого – ще й апетитно з’їдатися.

секрети кухарчука

  1. Запам’ятайте маленький, але дуже важливий нюанс – заправляти салат необхідно безпосередньо перед подачею на стіл, інакше він просто стече і стане не таким привабливим, як ви того очікуєте.
  2. Щоб салат не вийшов рідким – перед його приготуванням потрібно дати можливість ананасам стекти. На цю процедуру відведіть хвилин 10-15, оскільки ананаси досить повільно виділяють сік.
  3. Всі інгредієнти ріжте крупно, дрібна нарізка не для «Жіночого капризу».

З огляду на прості поради з приготування, а також пару цікавих рецептів – вам вдасться створити смачне блюдо, подавати яке можна з приводу і без. «Дамський» салат – це одне з небагатьох страв, яке підкорює з першої з’їденої ложки. Приготувавши його, ви зможете порадувати навіть самих примхливих гурманів, адже вони точно не відмовляться поласувати вишуканим частуванням.

Смачного!