Пружні кисло-солодкі половинки в ароматному сливовий сиропі. Варіант негустого варення. Прекрасне доповнення до десертів, морозива, тортів або як самостійна солодкість до чаювання. Випробуйте досить оригінальний спосіб приготування, насолоджуйтеся самі і пригощайте своїх гостей.
необхідно:
- Зливи, краще з легко відділяється кісточкою – 1 кг
- Сода – 1 ст ложка
- Цукор – 1 кг і трохи води.
приготування:
Зливи помити і відокремити кісточки.
Приготувати содовий розчин, просто в холодній воді розчинити харчову соду. Кількість води – щоб сливи були покриті.
Залити сливи розчином і залишити на добу при кімнатній температурі. Після цієї процедури сливові половинки стають твердими і не перетворюються в джем при подальшому приготуванні.
Цукровий сироп:
Наливаємо приблизно 1/3 склянки води в каструлю і нагріваємо.
Поступово додаємо цукор і кип’ятимо, помішуючи до майже повного розчинення крупинок цукру. Не допускайте підгоряння сиропу, контролюйте нагрів плити.
Зливи вийняти з содового розчину і промити в чистій воді. Коли вода стече, опустити сливи в гарячий сироп. Нагрівати на повільному вогні, поки сливи не виділять частину соку в сироп, після цього нагрів можна збільшити, а після закипання знову зменшити і варити сливи на повільному вогні 40-45 хвилин.
Гарячі сливи разом з сиропом викласти в стерильні банки і відразу закатати.
Якщо вам подобаються саме плоди, то можете частина сиропу закрити без слив, а в інші банки покласти пропорційно більше слив. Сиропом можна поливати десерти або приготувати з нього солодкий напій.