Журавлинний морс – воістину цінний напій! І при застуді, і при інших захворюваннях він рекомендується лікарями нарівні з лікарськими засобами.
Краще вже приготувати сирий журавлинний морс, тобто термічна обробка відсутня на всіх етапах приготування, так в незмінному вигляді зберігаються корисні властивості журавлини.
необхідно:
- Журавлина (у мене заморожена) – 150-200 г
- Вода – 2 л.
- Цукор 4-8 ст.л.
приготування:
Із загальної кількості води взяти трохи і залити відтанула журавлину.
Вода може бути кип’яченою і охолодженою, просто фільтрованої або бутильованої.
Розім’яти журавлину блендером. Можна це зробити і в комбайні.
Отримане пюре відцідити від цінного соку і віджати, приминаючи ложкою або ополоником.
Макуха знову залити водою і перемішати блендером.
Знову злити воду з соком в ємність.
Можна робити цю процедуру 3-4 рази, поки макуха постане перед вами повністю «порожнім», тобто позбавленим соку.
(Можна макуха просто залити водою і проварити 2-3 хвилини, потім охолодити і змішати з першою порцією сирого соку, але це вже зовсім інша історія …)
Додати цукор.
Я кладу 5-6 ст. л. на 2 л рідини.
Смачного!