Журавлинний морс

Журавлинний морс

Журавлинний морс – воістину цінний напій! І при застуді, і при інших захворюваннях він рекомендується лікарями нарівні з лікарськими засобами.

Краще вже приготувати сирий журавлинний морс, тобто термічна обробка відсутня на всіх етапах приготування, так в незмінному вигляді зберігаються корисні властивості журавлини.

 

необхідно:

  • Журавлина (у мене заморожена) – 150-200 г
  • Вода – 2 л.
  • Цукор 4-8 ст.л.

приготування:

Із загальної кількості води взяти трохи і залити відтанула журавлину.

Вода може бути кип’яченою і охолодженою, просто фільтрованої або бутильованої.

Розім’яти журавлину блендером. Можна це зробити і в комбайні.

Журавлинний морс

Журавлинний морс

Журавлинний морс

Отримане пюре відцідити від цінного соку і віджати, приминаючи ложкою або ополоником.

Журавлинний морс

Макуха знову залити водою і перемішати блендером.

Журавлинний морс

Знову злити воду з соком в ємність.

Можна робити цю процедуру 3-4 рази, поки макуха постане перед вами повністю «порожнім», тобто позбавленим соку.

(Можна макуха просто залити водою і проварити 2-3 хвилини, потім охолодити і змішати з першою порцією сирого соку, але це вже зовсім інша історія …)

Журавлинний морс

Додати цукор.

Я кладу 5-6 ст. л. на 2 л рідини.

Журавлинний морс

Смачного!

Журавлинний морс