Заварні млинці на молоці

Рецепт цих млинчиків від простих відрізняється тим, що в тісто в самому кінці додається окріп.

Саме завдяки йому заварні млинці на молоці виходять такими ніжними, смачними, та що там говорити – вони практично тануть у роті. Зовнішній вигляд такої випічки також приємно відрізняється: виглядають блинки на окропі красивішими, за рахунок незвичайних ажурних дірочок.

Словом, ні до чого довго описувати всі їх переваги – краще один раз самим млинці приготувати і в усьому вищесказаному переконатися особисто.

Домашні заварні млинці на молоці: рецепт з фото

Млинці Секрети випічки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Заварні млинці на молоці
Заварні млинці на молоці

Складові

  • Борошно пшеничне – 1 ст. + –
  • Молоко – 1 ст. + –
  • Окріп крутий – 1 ст. + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
  • Сіль – 1/3 ст.л. + –
  • Рослинна олія (для змащування млинниці) – 3 ст.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для початку треба взяти борошно і насипати її в глибоку тарілку, щоб зручніше було замішувати млинцеве тісто.


  • Потім додаємо в борошно цукор.


  • Додаємо трохи солі. Не здумайте прибирати з рецепта сіль – для заварних млинців на молоці це обов’язковий інгредієнт!


  • Забиваємо в миску з борошном, цукром і сіллю куряче яйце.


  • Наливаємо тепле молоко. Млинцеве тісто ретельно збиваємо виделкою або вінчиком, щоб не залишилося борошняних грудочок. Тісто для млинців повинно залишатися трохи густим.


  • Самий останній крок в приготуванні тіста для заварних млинців на молоці – додавання крутого окропу.


  • Ще раз все добре розмішуємо.


  • Готуємо соняшникову олію для змащування млинниці. Наливаємо масло в чашку.


  • Будемо використовувати силіконову пензлик.


  • Перед закладанням кожного наступного млинця треба змащувати млинниць соняшниковою олією.


  • Наливаємо тісто на гарячу млинниць. Намагайтеся розподілити рідке тісто максимально рівно, щоб заварні млинці на молоці вийшли красивими.


  • Підсмажуємо млинець з кожного боку по 30-40 секунд.

    Пам’ятайте, що заварні млинці на молоці повинні бути красивого коричневого кольору з безліччю маленьких дірочок.


  • Подавати заварні млинці на молоці потрібно гарячими, саме в такому вигляді вони тануть у роті!

    Приємного чаювання!