Рецепт цих млинчиків від простих відрізняється тим, що в тісто в самому кінці додається окріп.
Саме завдяки йому заварні млинці на молоці виходять такими ніжними, смачними, та що там говорити – вони практично тануть у роті. Зовнішній вигляд такої випічки також приємно відрізняється: виглядають блинки на окропі красивішими, за рахунок незвичайних ажурних дірочок.
Словом, ні до чого довго описувати всі їх переваги – краще один раз самим млинці приготувати і в усьому вищесказаному переконатися особисто.
Домашні заварні млинці на молоці: рецепт з фото
Млинці Секрети випічки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Борошно пшеничне – 1 ст. + –
- Молоко – 1 ст. + –
- Окріп крутий – 1 ст. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
- Сіль – 1/3 ст.л. + –
- Рослинна олія (для змащування млинниці) – 3 ст.л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для початку треба взяти борошно і насипати її в глибоку тарілку, щоб зручніше було замішувати млинцеве тісто.
Потім додаємо в борошно цукор.
Додаємо трохи солі. Не здумайте прибирати з рецепта сіль – для заварних млинців на молоці це обов’язковий інгредієнт!
Забиваємо в миску з борошном, цукром і сіллю куряче яйце.
Наливаємо тепле молоко. Млинцеве тісто ретельно збиваємо виделкою або вінчиком, щоб не залишилося борошняних грудочок. Тісто для млинців повинно залишатися трохи густим.
Самий останній крок в приготуванні тіста для заварних млинців на молоці – додавання крутого окропу.
Ще раз все добре розмішуємо.
Готуємо соняшникову олію для змащування млинниці. Наливаємо масло в чашку.
Будемо використовувати силіконову пензлик.
Перед закладанням кожного наступного млинця треба змащувати млинниць соняшниковою олією.
Наливаємо тісто на гарячу млинниць. Намагайтеся розподілити рідке тісто максимально рівно, щоб заварні млинці на молоці вийшли красивими.
Підсмажуємо млинець з кожного боку по 30-40 секунд.
Пам’ятайте, що заварні млинці на молоці повинні бути красивого коричневого кольору з безліччю маленьких дірочок.
Подавати заварні млинці на молоці потрібно гарячими, саме в такому вигляді вони тануть у роті!
Приємного чаювання!