У кулінарії бувають настільки вдалі тандеми, що з ними можна приготувати ну дуже багато смачненького, і один з таких прикладів – кабачки з м’ясом.
Ось вже дійсно відмінне поєднання для створення шикарних страв: запіканка з фаршем і кабачками з картоплею в духовці або з макаронами і сиром в мультиварці, або дієтична рисова. Вибір рецептів справді величезний, і тут головне навчитися готувати все це пишність своїми руками і тоді ваш кулінарний потенціал досягне небувалих висот.
Запіканка картопляна з кабачком і фаршем
З кабачків, картоплі та фаршу в духовці виходить дуже смачна запіканка. Тут ви можете до основних інгредієнтів додавати і інші продукти на свій смак. Наприклад, будуть більш ніж доречні в цій страві гриби, баклажани, стручкова квасоля, перці болгарські. Ми ж приготуємо запіканку з помідорами і твердим сиром.
Складові
- Картопляні бульби – 6 шт;
- Цукіні – 3 шт;
- Фарш м’ясний – 350 г;
- Лук-ріпка – 1 головка;
- Томати свіжі – 4 шт;
- Сир «Гауда» – 130-160 г;
- Майонез – 0,2 кг;
- Часточки часникові – 2 шт;
- Кропу зелень – ½ пучка;
- Сіль за смаком;
- Масло соняшнику – 50 мл.
Як готувати запіканку з фаршем і кабачками
- Для початку займемося картоплею. Чистимо бульби від шкірки і шаткуємо тонкими кругляччям за допомогою терки-шинкування.
- Також нарізаємо кружальцями кабачки і помідори товщиною не більше 7 мм.
- Ріпчасту цибулю кришимо півкільцями, після чого в добре прогрітому маслі обсмажуємо цибульку до прозорості і легкого рум’янцю. Тепер додаємо до пасеровані цибулі м’ясний фарш і на помірному вогні тушкуємо інгредієнти під закритою кришкою близько 10 хвилин.
- Через зазначений проміжок часу солимо фарш, перемішуємо і, додавши вогонь, доводимо до готовності.
- Для приготування соусу нам потрібно змішати перетертий до стану кашки часник з майонезом.
- І тепер можна приступати до укладання продуктів в деко. Першим шаром розподіляємо картопляні гуртки, силіконової пензлем змащуємо картоплю соусом і зверху укладаємо протушенние фарш з цибулею. Далі укладаємо шар кабачків, змащуємо їх соусом і розподіляємо поверх всього помідорні гуртки, які також покриваємо часниковим майонезом. Засипаємо запіканку тертим сиром.
- У добре прогрітій духовий печі при 200 ° С готувати запіканку слід 40 хвилин. Якщо ви не любите сильно пропечений сир, то посипати запіканку сирної крихтою можна за 10 хвилин до закінчення готування.
- Готову запіканку виймаємо з духовки і прикрашаємо подрібненою кропом.
Запіканка з кабачків з фаршем, рисом і сиром
Складові
- Кабачки – 500 г + –
- Помідори – 350 г + –
- Рис – 0,5 склянки + –
- Курячий фарш – 300 г + –
- Сир твердий – 70 г + –
- Яйця курячі – 1 шт + –
- Часник – 2-3 зубчики + –
- Рослинна олія – 20 мл + –
- Сіль – за смаком + –
Як зробити запіканку з курячого фаршу з кабачком
- Рис моєму дуже ретельно, до тих пір, поки вода не стане прозорою. Далі пересипаємо зерна в каструльку і вливаємо в ємність 250 мл води. Ставимо крупу на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо рис 10 хвилин, солимо, вимикаємо і пропарюють під кришкою чверть години.
- Кабачки тим часом миємо й натираємо крупно на тертці, солимо і залишаємо відлежуватися. Через 10-15 хвилин зливаємо відокремилась з кабачкової маси рідина, саму м’якоть віджимаємо.
- Полу-готовий рис змішуємо з курячим фаршем і солимо отриману суміш до смаку.
- В окремій чашці збиваємо яйце віночком, і додаємо до нього натертий сир і пропущений через давилку часник. Все перемішуємо.
- Помідори нарізаємо тонкими кругляшками.
- Збираємо запіканку. Форму змащуємо маслом, розподіляємо по дну перший шар – кабачкову м’якоть, далі розподіляємо шар фаршу з рисом, потім укладаємо помідори, і заливаємо все яєчно-сирною сумішшю.
- Завантажуємо форму з запіканкою в духовку, що працює в температурному режимі 200 ° за Цельсієм, і випікаємо блюдо півгодини.
Запіканка з кабачків і макаронів з фаршем
Цей покроковий рецепт бюджетної запіканки з макаронами і кабачками підійде для готування не тільки в домашніх умовах, але і для дачі, адже робити це смачна страва ми будемо в мультиварці. Завдяки кабачкам таке частування виходить дуже ніжним.
До того ж готується така запіканка дуже швидко, а на вигляд і смак – просто казка, не соромно і на свято подати!
Складові
- Макарони ріжки відварені – 300 г;
- Кабачок молодий – 300 г;
- Фарш яловичий – ½ кг;
- Цибулина ріпчаста – 150 г;
- Морквина – 120 г;
- Добірне яйце – 2 шт;
- Соняшникова олія – 30 мл;
- Сметана нежирна 10-15% – 40-50 г;
- Сіль за смаком;
- Перцева приправа – ½ ч.л.
Як приготувати запіканку з кабачків і фаршу
- Для рецепта нам потрібні вже відварені макарони, але якщо їх немає, то в киплячу воду засипаємо вироби, подсаливаем бульйон за смаком і відварюємо 15 хвилин. Потім воду зливаємо, а макарошки змішуємо з шматочком вершкового масла.
- Тепер дрібненько кришимо ріпчасту цибулину і смажимо її в рослинному маслі на середньому вогні до золотистого. Слідом всипаємо нарізану соломкою моркву і страхуємо овочі ще 5-10 хвилин
- Коли цибуля та морква стануть м’якими і рівномірно підсмаженими, викладаємо їх в м’ясний фарш, в який також всипаємо сіль і перець за смаком, все перемішуємо.
- У поглибленої піалі збиваємо вінчиком яйця, додаємо до них сметану і все ретельно перемішуємо, після чого яєчно-сметанний соус виливаємо в фарш.
- Кабачок трьом на тертці, злегка присолюємо і через 10 хвилин віджимаємо від виділився соку. А саму м’якоть додаємо до фаршу і перемішуємо.
- Також змішуємо з м’ясо-овочевої масою і макарони, і викладаємо всю суміш у змащену маслом чашу мультиварки.
- У режимі «випічка» готувати запіканку слід 30 хвилин.
Запіканка з кабачків з фаршем і макаронами при всій своїй простоті просто неймовірно смачна і виглядає ну дуже апетитно.