Запіканка з кабачків в духовці з фаршем

zapekanka-iz-kabachkov-v-duxovke-s-farshem
У кулінарії бувають настільки вдалі тандеми, що з ними можна приготувати ну дуже багато смачненького, і один з таких прикладів – кабачки з м’ясом.

Ось вже дійсно відмінне поєднання для створення шикарних страв: запіканка з фаршем і кабачками з картоплею в духовці або з макаронами і сиром в мультиварці, або дієтична рисова. Вибір рецептів справді величезний, і тут головне навчитися готувати все це пишність своїми руками і тоді ваш кулінарний потенціал досягне небувалих висот.

Запіканка картопляна з кабачком і фаршем

З кабачків, картоплі та фаршу в духовці виходить дуже смачна запіканка. Тут ви можете до основних інгредієнтів додавати і інші продукти на свій смак. Наприклад, будуть більш ніж доречні в цій страві гриби, баклажани, стручкова квасоля, перці болгарські. Ми ж приготуємо запіканку з помідорами і твердим сиром.

zapekanka-iz-kabachkov-v-duxovke-s-farshem1

Складові

  • Картопляні бульби – 6 шт;
  • Цукіні – 3 шт;
  • Фарш м’ясний – 350 г;
  • Лук-ріпка – 1 головка;
  • Томати свіжі – 4 шт;
  • Сир «Гауда» – 130-160 г;
  • Майонез – 0,2 кг;
  • Часточки часникові – 2 шт;
  • Кропу зелень – ½ пучка;
  • Сіль за смаком;
  • Масло соняшнику – 50 мл.

Як готувати запіканку з фаршем і кабачками

  1. Для початку займемося картоплею. Чистимо бульби від шкірки і шаткуємо тонкими кругляччям за допомогою терки-шинкування.
  2. Також нарізаємо кружальцями кабачки і помідори товщиною не більше 7 мм.
  3. Ріпчасту цибулю кришимо півкільцями, після чого в добре прогрітому маслі обсмажуємо цибульку до прозорості і легкого рум’янцю. Тепер додаємо до пасеровані цибулі м’ясний фарш і на помірному вогні тушкуємо інгредієнти під закритою кришкою близько 10 хвилин.
  4. Через зазначений проміжок часу солимо фарш, перемішуємо і, додавши вогонь, доводимо до готовності.
  5. Для приготування соусу нам потрібно змішати перетертий до стану кашки часник з майонезом.
  6. І тепер можна приступати до укладання продуктів в деко. Першим шаром розподіляємо картопляні гуртки, силіконової пензлем змащуємо картоплю соусом і зверху укладаємо протушенние фарш з цибулею. Далі укладаємо шар кабачків, змащуємо їх соусом і розподіляємо поверх всього помідорні гуртки, які також покриваємо часниковим майонезом. Засипаємо запіканку тертим сиром.
  7. У добре прогрітій духовий печі при 200 ° С готувати запіканку слід 40 хвилин. Якщо ви не любите сильно пропечений сир, то посипати запіканку сирної крихтою можна за 10 хвилин до закінчення готування.
  8. Готову запіканку виймаємо з духовки і прикрашаємо подрібненою кропом.

Запіканка з кабачків з фаршем, рисом і сиром

Складові

  • Кабачки – 500 г + –
  • Помідори – 350 г + –
  • Рис – 0,5 склянки + –
  • Курячий фарш – 300 г + –
  • Сир твердий – 70 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт + –
  • Часник – 2-3 зубчики + –
  • Рослинна олія – ​​20 мл + –
  • Сіль – за смаком + –

Як зробити запіканку з курячого фаршу з кабачком

  1. Рис моєму дуже ретельно, до тих пір, поки вода не стане прозорою. Далі пересипаємо зерна в каструльку і вливаємо в ємність 250 мл води. Ставимо крупу на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо рис 10 хвилин, солимо, вимикаємо і пропарюють під кришкою чверть години.
  2. Кабачки тим часом миємо й натираємо крупно на тертці, солимо і залишаємо відлежуватися. Через 10-15 хвилин зливаємо відокремилась з кабачкової маси рідина, саму м’якоть віджимаємо.
  3. Полу-готовий рис змішуємо з курячим фаршем і солимо отриману суміш до смаку.
  4. В окремій чашці збиваємо яйце віночком, і додаємо до нього натертий сир і пропущений через давилку часник. Все перемішуємо.
  5. Помідори нарізаємо тонкими кругляшками.
  6. Збираємо запіканку. Форму змащуємо маслом, розподіляємо по дну перший шар – кабачкову м’якоть, далі розподіляємо шар фаршу з рисом, потім укладаємо помідори, і заливаємо все яєчно-сирною сумішшю.
  7. Завантажуємо форму з запіканкою в духовку, що працює в температурному режимі 200 ° за Цельсієм, і випікаємо блюдо півгодини.

Запіканка з кабачків і макаронів з фаршем

Цей покроковий рецепт бюджетної запіканки з макаронами і кабачками підійде для готування не тільки в домашніх умовах, але і для дачі, адже робити це смачна страва ми будемо в мультиварці. Завдяки кабачкам таке частування виходить дуже ніжним.

До того ж готується така запіканка дуже швидко, а на вигляд і смак – просто казка, не соромно і на свято подати!

zapekanka-iz-kabachkov-v-duxovke-s-farshem3

Складові

  • Макарони ріжки відварені – 300 г;
  • Кабачок молодий – 300 г;
  • Фарш яловичий – ½ кг;
  • Цибулина ріпчаста – 150 г;
  • Морквина – 120 г;
  • Добірне яйце – 2 шт;
  • Соняшникова олія – ​​30 мл;
  • Сметана нежирна 10-15% – 40-50 г;
  • Сіль за смаком;
  • Перцева приправа – ½ ч.л.

Як приготувати запіканку з кабачків і фаршу

  1. Для рецепта нам потрібні вже відварені макарони, але якщо їх немає, то в киплячу воду засипаємо вироби, подсаливаем бульйон за смаком і відварюємо 15 хвилин. Потім воду зливаємо, а макарошки змішуємо з шматочком вершкового масла.
  2. Тепер дрібненько кришимо ріпчасту цибулину і смажимо її в рослинному маслі на середньому вогні до золотистого. Слідом всипаємо нарізану соломкою моркву і страхуємо овочі ще 5-10 хвилин
  3. Коли цибуля та морква стануть м’якими і рівномірно підсмаженими, викладаємо їх в м’ясний фарш, в який також всипаємо сіль і перець за смаком, все перемішуємо.
  4. У поглибленої піалі збиваємо вінчиком яйця, додаємо до них сметану і все ретельно перемішуємо, після чого яєчно-сметанний соус виливаємо в фарш.
  5. Кабачок трьом на тертці, злегка присолюємо і через 10 хвилин віджимаємо від виділився соку. А саму м’якоть додаємо до фаршу і перемішуємо.
  6. Також змішуємо з м’ясо-овочевої масою і макарони, і викладаємо всю суміш у змащену маслом чашу мультиварки.
  7. У режимі «випічка» готувати запіканку слід 30 хвилин.

Запіканка з кабачків з фаршем і макаронами при всій своїй простоті просто неймовірно смачна і виглядає ну дуже апетитно.