Мої домашні і я дуже любимо червону рибу. Готую я її по різному, іноді солю. Солона червона риба ідеально підходить для бутербродів, рулетів, приготування ролів. З риб’ячої голови можна зварити смачну юшку. Але найбільше нам подобається запечений лосось. Рецепт найпростіший, всього 2 інгредієнта, але виходить дуже смачно.
Для приготування запеченого лосося нам знадобиться:
- стейк лосося в потрібній кількості,
- сіль,
- спеції за бажанням, я не додаю.
Рецепт приготування запеченого лосося.
Я не купую готові стейки, завжди беру в магазині цілу рибину і обробляють її сама. Чого і Вам раджу. Тому, перш за все, ми вимиємо лосося, видалимо голову, плавники, хвіст, нутрощі і разрежем на порційні шматки. Відносно риб’ячої луски, то тут думки спірні, видаляти її чи ні. Я лосося НЕ чищу, оскільки шкіра все одно викидається.
Натираємо стейки лосося сіллю, спеціями за бажанням. Я спеції до цього виду риби не додаю.
Викладемо шматочки на змащене маслом деко і відправимо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин. Час приготування залежить від розміру шматочків. Я зазвичай запікаю годину, щоб на шматочках запеченого лосося утворилася апетитна скоринка.
запечений лосось ідеально підійде і до тихого сімейного вечері, і до святкового столу.
Смачного!