Запечені кабачки з сиром

zapechennye-kabachki-s-syrom
Видів страв з кабачків сила-силенна, адже цей овоч настільки універсальний, що з ним можна готувати все, починаючи від супу, і закінчуючи десертом.

Але у нас сьогодні на порядку денному запечені кабачки з сиром, які теж мають сто варіантів приготування – це можуть бути запіканки, закуски, овочеві рагу або фаршировані човники. З усіма цими вкусняшками ми познайомимося в цій статті, і з нашими порадами і покроковими рецептами свої кулінарні здібності зростуть багаторазово.

Кабачки запечені з сиром і помідорами

Рецепт запечених в духовці кабачків з адигейським сиром і часником відомий на Кавказі з давніх-давен. Сьогодні прийшов час і нам познайомитися з цим традиційним закусочним стравою горян. Воно дуже смачне, ситне і дієтичне, адже калорійність такої закуски не перевищує і 74 ккал на 100 г.

zapechennye-kabachki-s-syrom1

Складові

  • Кабачки молоді – 1 кг;
  • Томати свіжі – ½ кг;
  • Сир адигейський – 0,2 кг;
  • Часник – 3-4 зубки;
  • Масло соняшнику – 1 стопка;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати запечені кабачки з сиром

  1. Кабачки нарізаємо кружальцями завтовшки в 1 см, а помідори трохи тонше – 0,7 см. Кабачки злегка присаливаем.
  2. У розігріту на середньому вогні сковороду вливаємо олію, а потім відправляємо в неї на обжарку кабачки. Смажити овочі слід з двох боків до утворення хрусткої рум’яної скоринки.
  3. Обсмажені кабачкові гуртки розкладаємо на деку, попередньо застелене пергаментним папером.
  4. Часник товчемо дерев’яним товкачем до стану кашки. Щоб часточки добре перемелювалися, можна підсипати до них маленьку дрібку крупної солі.
  5. Тепер кожен кабачковий гурток змащуємо часниковою кашкою, зверху укладаємо помідорні гуртки і посипаємо все натертим адигейським сиром.
  6. У прогрітій до 200 ° С духовці закуска буде готова вже через 20 хвилин.

При подачі кабачки можна посипати подрібненою зеленню і прикрасити оливками.

Запечені рулетики з кабачків з сиром

Класична закуска у вигляді рулетів зазвичай готується з смажених баклажанів. Ми ж приготуємо таке популярне застільне блюдо трохи інакше. Але ви можете бути впевнені, таке блюдо сподобаються вам ще більше.

zapechennye-kabachki-s-syrom2

Складові

  • Цукіні – 2 плоду;
  • Грудка куряча – 0,4 кг;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сир «Пармезан» – 100 г;
  • Майонез – 3 ст.л .;
  • Кріп – 5 гілочок;
  • Сіль за смаком;
  • Приправа куряча – ½-1 ч.л.

Як зробити запечені кабачки з сиром

  1. Кабачки чистимо від шкірки і нарізаємо тонкими поздовжніми стрічками. Для такої нарізки найкраще підійде терка шинкування. Після цього кабачкові пласти подсаливаем, промазуємо оливковою олією, викладаємо на пергамент і на деку прибираємо в духовку буквально на 5 хвилин, щоб при температурі 180-190 ° С пластинки стали м’якими і гнучкими.
  2. Займемося начинкою. Курку нарізаємо тонкими пластинками, трохи відбиваємо кожен шматочок, солимо, умащали приправою і пропущеним через прес часником. У такому вигляді м’ясо повинно промаринуватися в холодильнику 20-30 хвилин.
  3. Минуло півгодини, і ми можемо переходити до формування рулетів. На кабачкові стрічки викладаємо пласти курки, змащуємо їх майонезом, поверх насипаємо тертий сир, змішаний з подрібненим кропом. Загортаємо рулетики, закріплюємо їх зубочистками і перекладаємо на деко з пергаментом.
  4. На випікання рулетів потрібно 20-25 хвилин при температурному режимі печі 190 градусів.

Кабачки і баклажани з сиром в мультиварці

Складові

  • Баклажан – 2 шт + –
  • Кабачки – 2 шт + –
  • Помідори – 2 шт + –
  • Морква – 1 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт + –
  • Сир «Массдам» – 80 г + –
  • Рослинна олія – ​​30 мл + –
  • Кінза – 1 пучок + –
  • Чорний перець – 0,5 ч.л. + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –

Як робити запечені кабачки з сиром

  1. Укладати овочі в чашу ми будемо пошарово і відразу в процесі їх подрібнення, тому в першу чергу змащуємо чашу мультиварки маслом і відставляємо в сторону.
  2. Перший шар даного овочевого рагу – це цибуля і морква. Подрібнюємо цибулю дрібненькими кубиками, моркву просто трьом на тертці і викладаємо суміш цих овочів на дно ємності.
  3. Наступним шаром ми будемо розкладати кабачки. Для рагу ми взяли дрібні, молоді плоди з тонкою шкіркою, тому чистити їх не потрібно, але після нарізки кружками, присаливаем овоч і залишаємо відлежатися в тарілці 10-15 хвилин, щоб виділився зайвий сік, який потрібно злити. І вже після цього рівномірно розкладаємо кабачкові кружечки поверх цибулі та моркви.
  4. З баклажанами чинимо так само, як і з кабачками: ріжемо овочі кружками досить тонко, присаливаем і залишаємо на 20 хвилин випустити сік. В даному випадку ми позбавляємося від баклажанної рідини не через її надлишку, а щоб підстрахуватися від можливої ​​гіркоти, властивої цим синім овочам. Як тільки баклажани виділять темний сік, промиваємо їх під проточною водою, залишаємо в друшляку, щоб стекла вода, а потім розкладаємо поверх кабачків.
  5. Томати моєму, ріжемо кружальцями і розподіляємо поверх баклажанів, не забувши трошки присолити і поперчити.
  6. Як завершальний шару рясно посипаємо блюдо тертим на крупній тертці сиром.
  7. Тепер заповнену чашу ставимо всередину, закриваємо мультиварку кришкою і в режимі «випічка» готуємо рагу 40 хвилин.
  8. У цей час дрібненько нарізаємо зелень, і як тільки таймер закінчить свій відлік і прозвучить сигнал про готовність страви, засипаємо всю кінзу в чашу, знову закриваємо мультиварку кришкою і Томім рагу ще хвилин 5-10 або без програми, або можете запустити режим «підігрів» .

Кабачки запечені з сиром і сметаною

Хочемо запропонувати вам для приготування в домашніх умовах ще одне традиційне літнє блюдо, дуже смачне і ароматне – кабачки з сиром в заливці зі сметани з яйцем. У готуванні дане частування досить просте і відносно швидке, а на смак – просто смакота.

zapechennye-kabachki-s-syrom4

Складові

  • Молоденькі кабачки – 0,7 кг;
  • Сметана жирна від 20% – 80 г;
  • Гірчиця гостра – 20 г;
  • Сир твёрдосортний – 0,1 кг;
  • Добірне куряче яйце – 2 шт;
  • Цибулинка ріпчаста невелика – 1 шт;
  • Часникові зубчики – 3 шт;
  • Кропова зелень – 5 гілочок;
  • Петрушка свіжа – 5 гілочок;
  • Сіль за смаком.

Як запекти кабачки з сиром в духовці

  1. Оскільки для рецепта ми беремо саме молоденькі кабачки, то зчищати з них шкірку не потрібно. Та й насіння в таких плодах практично не помітні, тому відразу після миття нарізаємо кабачки дрібними кубиками.
  2. Лушпиння головку кришимо дуже дрібно на кубики і також рубаємо ножем всю зелень якомога дрібніше. З часниковим часточок знімаємо лушпиння. Це простіше зробити, якщо злегка придавити часточки долонею до стільниці. Потім просто трьом часничок на дуже дрібній тертці, або пропускаємо через Часничниці.
  3. Подрібнену зелень з цибулею і часником змішуємо з кабачками і також отриманий салат подсаливаем за смаком.
  4. Тепер приготуємо заливку. Яйця збиваємо вінчиком в глибокій чаші, після чого додаємо до них сметану, гірчицю і дрібно натертий сир (половину всього обсягу). Всі компоненти ретельно перемішуємо виделкою.
  5. На даному етапі нашої готування слід уже включити духову піч нагріватися в температурному режимі 185 ° C.
  6. Збираємо запіканку. Беремо термоустойчивую форму для випікання. Зливаємо з кабачкової суміші виділився сік, після чого всі овочеві компоненти перекладаємо в форму, зверху поливаємо все заливкою і верхній шар кабачків акуратно лопаткою перемішуємо з сиром, після чого розрівнюємо лопаткою запіканку. Тепер висипаємо поверх страви залишки тертого сиру (другу половину) і відправляємо форму в піч.
  7. Через 40 хвилин можна виймати готову рум’яну запіканку і насолоджуватися цим незрівнянним смаком.

Човники з кабачків з фаршем та сиром

Щоб здивувати гостей оригінальним частуванням, не потрібно мати статус шеф-кухаря. Сьогодні ми крок за кроком розповімо, як приготувати своїми руками красиві і головне смачні кабачки – човники, запечені під сиром в духовці.

zapechennye-kabachki-s-syrom5

Складові

  • Яловичий фарш – 0,4 кг;
  • Кабачки невеликі – 3 шт;
  • Майонез оливковий – 0,1 кг;
  • Сир «Російський» – 120 г;
  • Томат свіжий – 1 шт;
  • Ріпчаста цибулина – 1 шт;
  • Олія – ​​35 мл;
  • Сіль кухонна – за смаком;
  • Перець мелкомолотий – 1 ч.л.

Як готувати запечені кабачки з сиром

  1. У невеликих кабачків, як правило, шкірка тонка, і це нам на руку, оскільки для човників шкірку кабачків потрібно буде залишити. Отже, кабачки обполіскувати, розрізаємо навпіл уздовж і з використанням ложки виколупуємо м’якоть з середини, формуючи таким чином човник. Залишити потрібно лише м’якоть товщиною в 1 см, щоб човники тримали форму.
  2. Приготуємо начинку. Цибуля ріпчаста дуже дрібно кришимо і обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі до рум’янцю. Потім додаємо до нього фарш і смажимо його на середньому вогні 10 хвилин при постійному помішуванні.
  3. Тим часом дрібненько кубиками нарізаємо м’якоть кабачка і томат, після чого викладаємо овочі до фаршу, все перемішуємо, солимо і перчимо до смаку, Томім все разом ще 2-3 хвилини і знімаємо сковороду з начинкою з вогню.
  4. Кабачкові човники укладаємо на деко, наповнюємо фаршем, змащуємо майонезом і присипаємо тертим сиром.
  5. На випічку такого блюда буде потрібно не більше 30 хвилин при температурі готування 175-190 ° C.

Подавати запечені кабачки – човники з сиром потрібно так: на роздавальні тарілки вистилає пару листя салату, зверху кладемо човник, а по краю можна укласти будь-які свіжі овочі, горошок, кукурудзу, оливки або зелень.