Готуємо смачний і корисний десерт – запечені яблука з медом і горіхами в духовці. Рецепт доступний круглий рік, підкуповує простотою приготування і коротким списком продуктів, відмінно підходить для пісного меню і дитячого раціону. Процес нехитрий – вирізаємо з яблук неїстівну частина з насінням і заповнюємо вільне місце начинкою. У нашому прикладі це буде суміш горіхів, родзинок і кориці, підсолоджена медом. Ось і все – решту роботи довіряємо духовий печі, а нам залишається тільки стежити за часом і чекати результату!
Щільні яблука успішно розм’якшуються в духовці – гаряча пара наскрізь оживляти навіть найміцніші плоди. Солодкість меду ідеально гармонує з кислуватою м’якоттю, а кориця додає апетитний пряний аромат. Бездоганна і універсальне поєднання!
Складові:
- яблука – 500 г;
- мед – 2 ст. ложки;
- волоські горіхи – 30 г;
- родзинки – 30 г;
- кориця – 1 ч. ложка без гірки.
Запечені яблука з медом і горіхами в духовці рецепт
- Яблука миємо, протираємо рушником. У кожного плода зрізаємо «капелюшок» – верхівку з плодоніжкою. Для запікання найкраще підходять сорти яблук з міцної зеленою шкіркою і щільною кислуватою м’якоттю ( «Антонівка», «Гренні Сміт» і т.п.).
- Ножем вирізаємо і виймаємо середину з насінням, намагаємося не пошкодити дно. Отримуємо акуратні заготовки – яблучні «чаші».
- Волоські горіхи злегка рубаємо ножем (шматочки повинні залишитися досить великими), з’єднуємо з корицею, промитим і обсушені родзинками. Додаємо мед і перемішуємо компоненти. Зацукрований твердий мед можна підігріти, щоб складові начинки легше злилися воєдино.
- Щільно начиняє солодкої горіхово-медової сумішшю яблучні заготовки.
- Накриваємо зрізаними раніше «капелюшками». Плодоніжки обриваємо, щоб вони не згоріли під час запікання.
- Переносимо яблука у жароміцних ємність. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Час запікання залежить від сорту (жорсткості) яблук. М’якувата плоди в середньому доходять до готовності за 15-20 хвилин, щільним буде потрібно більше часу – хвилин 35-40.
- Запечені яблука мають злегка прим’ятий вид і потьмянілу шкірку. Серединка плода повинна розм’якшити. Їсти десерт можна і теплим, і охолодженим.
Запечені яблука з медом і горіхами в духовці готові! Смачного!