Дуже апетитне і смачне блюдо виходить з запеченого в духовці картоплі. Картоплю можна запікати по різному, можна запікати в сметані, можна запікати з куркою, а можна запікати, як я сьогодні, з медом і гірчицею.
Для приготування запеченого в духовці картоплі нам знадобиться:
- ~ 1,5 кг картоплі,
- 2 столові ложки меду,
- 60 грам гірчиці (я брала гірчицю “Баварську” пікантно-солодку, якщо гірчиця гірка, то її кількість потрібно зменшити мінімум в 2 рази),
- 90 грам рослинного масла,
- 3 чайні ложки меленої солодкої паприки,
- 2 чайні ложки меленого коріандру,
- 2 чайні ложки без гірки солі або за смаком.
Рецепт приготування запеченого в духовці картоплі з медом і гірчицею.
Приготуємо заправку, маринад або соус для картоплі. У великій чашці змішаємо паприку, рослинне масло, коріандр, гірчицю, сіль, мед. За бажанням можна додати ще куркуму, приблизно 2 чайні ложки. Доведемо соус до однорідного стану шляхом перемішування інгредієнтів.
Картопля почистимо і поріжемо на шматочки. Викладемо картопля в медово-гірчичний соус і дуже добре перемішати. Залишимо картоплю в маринаді на 15-20 хвилин.
Викладемо картопля на змащене маслом деко. Краще брати великий лист і викладати в один тонкий шар, тоді картопля швидше приготується.
Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо в неї деко з картоплею і запікаємо 30-50 хвилин, до готовності.
Якщо картопля лежить не в один шар, то через 30 хвилин, від початку запікання, дістаємо деко з духовки акуратно перемішуємо картоплю і ставимо запікатися далі на 30-40 хвилин.
Подавати запечену в духовці картоплю можна як самостійну страву, а можна використовувати як гарнір до будь-яких м’ясних або рибних страв.
Смачного.