Запечена кольорова капуста

Якщо кольорова капуста – частий гість у вашому раціоні, але в основному вживається в відварному вигляді, наш рецепт внесе різноманітність у звичне меню. Обходимося без попередньої термообробки – розбираємо качан на суцвіття і відразу в сирому вигляді відправляємо в духовку. В даному випадку відсутній ризик переварити капусту і перетворити її в дуже м’яке і несмачне блюдо – запечені суцвіття не втрачають форму і зберігають властивий їм легкий хрускіт. Відмінно доповнює смак додана до овочу сирна стружка.

Запечена кольорова капуста не втрачає смакових якостей в охолодженому вигляді, а подана гарячої ідеально справляється з роллю овочевого гарніру. Якщо ж зробити простий часниково-сметанний соус, блюдо перетворюється в апетитну і презентабельну закуску. Спробувавши суцвіття в такому варіанті, навіть затяті нелюбітелі цвітної капусти можуть кардинально поміняти свою думку.

Пока не начали готовить, хотим рассказать про компанию “Santehshop”, просто потому, что у них инсталляция Grohe Германия стоит всего 4300 с мелочью и есть в наличии в Киеве.

Запечена кольорова капуста

Складові:

  • кольорова капуста – качан (приблизно 1,2 кг);
  • рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • сир – 50 г;
  • сухий часник – ½ ч. ложки;
  • сіль, перець – за смаком.

Запечена кольорова капуста в духовці рецепт з фото

  1. Розбираємо качан цвітної капусти – обриваємо листя, поділяємо вилок на невеликі суцвіття. Позбавляємося від пилу і забруднень – можна опустити овочеві «бутони» в ємність з холодною водою і залишити хвилин на 10, потім сполоснути під проточною струменем. Чисту капусту відкидаємо на друшляк, просушуємо.
    Запечена кольорова капуста
  2. Складаємо суцвіття в зручну посуд, поливаємо олією, додаємо сухий часник. Ретельно перемішуємо, можна вручну.
    Запечена кольорова капуста
  3. Викладаємо капустяні шматочки на деко одним шаром. Посипаємо сіллю, меленим перцем. Відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 15-25 хвилин (до бажаного ступеня м’якості). Щоб визначити готовність, можна спробувати одне суцвіття. В ідеалі капуста повинна бути «аль денте» – тобто пропаритися, але зберегти помірну щільність.
    Запечена кольорова капуста
  4. У процесі запікання пару раз дістаємо деко і перемішуємо капусту, щоб вона пропеклась рівномірно. Хвилин за 5 до закінчення готування присипаємо суцвіття натертим дрібно сиром.
    Запечена кольорова капуста
  5. Подаємо запечену кольорову капусту гарячої або охолодженої, як гарнір або як самостійну страву. За бажанням доповнюємо соусом – змішуємо сметану і посічену зелень, додаємо сіль / перець і часник до смаку.
    Запечена кольорова капуста

Запечена кольорова капуста в духовці готова! Смачного!