Святкове застілля – це справжній іспит для кожної господині на оригінальність мислення та майстерність в кулінарній сфері.
Рулет з лаваша з оселедцем зможе здивувати і порадувати гостей своїми пікантними смаковими якостями, а заодно підкреслить майстерність господині. Для приготування цієї страви знадобляться лише найпростіші продукти, та й саме по собі частування не відрізняється складною технологією приготування.
Рулет з лаваша з оселедцем
Солоний оселедець – один з найуживаніших продуктів у багатьох сім’ях. Її вживають вприкуску з основною стравою, або додають в салати. Пропонуємо варіант приготування оселедця, здатний урізноманітнити настільки звичайний продукт.
Але як же правильно почистити рибу, щоб начинка з оселедця для лаваша була без кісток?
Правильна филировка оселедця
Більшість господинь відмовляються від приготування страв з оселедця, так як вважають, що процес очищення складний і неприємний. Величезна кількість кісток і в’їдливий запах здатні відбити бажання у будь-якого кулінара.
Деякі набувають вже оброблену тушку, але це досить ризиковано! Так як часто виробники використовують в такому вигляді продукції зіпсовану рибу. Тому краще пристосуватися і робити все власноруч.
Для даного процесу знадобиться ніж з гострим лезом і рукавички, щоб руки не всотали настільки специфічний запах.
- Візьміть обробну дошку і застеліть її папером, або пергаментом.
- Далі промийте оселедець, відріжте голову і розпоріть черево.
- Видаліть всі нутрощі і позбудьтеся від плавників.
- Після очищення рибу знову необхідно промити і зрізати дрібні черевні кістки. Надріжте хребет по всій довжині і зніміть шкірку в напрямку хвоста.
- Тепер відріжте рибі хвіст, візьміть її в руки і великим пальцем просувайтеся від хребта до хвоста. Одна частина філе готова, тепер таким же чином відокремте другу частину.
- В кінці процесу ретельно прощупайте отфілірованние частини на наявність залишилися кісток і видаліть їх (якщо вони є) за допомогою пінцета.
Як ви вже помітили, процес не надто складний, зате дуже корисний і безпечний, оскільки ви самі можете перевірити – свіжа ваша риба чи ні.
Рецепт рулету з лаваша з оселедцем
Складові
- Оселедець солона – 1 шт. + –
- Лаваш – 2 шт. + –
- Плавлені сирки – 2 шт. + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Зелена цибуля – 1 пучок + –
Приготування оригінального рулету з лаваша з оселедцем
- В першу чергу, очищаємо оселедець від голови, кісток і шкіри.
- Далі філе риби необхідно нарізати тонкими смужками.
- Відварюємо картоплю, розминаємо його і додаємо нарізаний кріп. Масу перемішуємо.
- На лаваш наносимо тертий плавлений сирок і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
- Далі накриваємо другим листом лаваша і змащуємо м’ятим картоплею з кропом, відступаючи від кожного краю 3 см. Їх потрібно змастити плавленим сирком. Так закуска з лаваша з оселедцем буде краще тримати вихідну форму.
- Поверх картоплі рівномірно викладаємо рибні смужки.
- Щільно звертаємо масу в рулет, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.
- Після закінчення часу, нарізаємо його за допомогою ножа на рівномірні кружечки і пригощаємо гостей лавашем з оселедцем і плавленим сиром.
Поєднання лаваша з оселедцем не обмежується варіацією, представленої в даному рецепті. Їх існує безліч, і це безліч здатне здивувати і задовольнити своїми смаковими якостями навіть самих вибагливих гурманів.
Оселедець під шубою в лаваші
Кожній господині хочеться, щоб її стіл виглядав барвисто і оригінально. Цей рецепт здатний дати нове життя надокучливою оселедця під шубою в класичній подачі.
Для приготування рулетиків з лаваша з оселедцем нам знадобиться нехитрий набір продуктів і проста технологія приготування.
Складові
- Оселедець – 1 середня;
- Лаваш – 3 шт .;
- Буряк – 2 шт .;
- Морква – 2 шт .;
- Яйця – 5 шт .;
- Зелень – 1 пучок;
- Майонез – за смаком.
Як приготувати рулетики з оселедцем з тонкого лаваша
- Поділяємо лист лаваша навпіл.
- Відварюємо і очищаємо яйця з овочами.
- Розкладаємо фольгу, кладемо на неї половину лаваша і змащуємо його помірною кількістю майонезу.
- Викладаємо (рівномірно) дрібно натертий буряк.
- Накриваємо другою частиною лаваша і також змащуємо його майонезом.
- Зверху розподіляємо терту моркву і накриваємо її наступної половинкою лаваша, змащеній майонезом.
- Викладаємо натерті яйця і також накриваємо їх новим листом.
- Верхній шар посипаємо зеленню і розподіляємо подрібнене філе оселедця.
- Сформуйте рулет з лаваша з буряком і оселедцем за допомогою фольги. Залиште його відпочивати на кілька годин в холодильнику.
- Нарізайте рулет гострим ножем і подавайте до столу.
Оригінальна інтерпретація до болю відомого страви «Оселедець під шубою» готова!
Як подавати вишукані рулети з лаваша з рибою
Для тих, хто цінує свій час і оригінальність приготованих страв, рулет з лаваша з оселедцем, порізаний порційними шматочками і красиво викладений на тарілку, точно припаде до смаку і стане повноцінним прикрасою святкового столу.
Не варто постійно себе обмежувати класичними подачами відомих страв. Експериментуйте, і радуйте своїх гостей настільки оригінальними та яскравими закусками!