Закусочний рулет з лаваша з оселедцем

Закусочний рулет з лаваша з оселедцем
Святкове застілля – це справжній іспит для кожної господині на оригінальність мислення та майстерність в кулінарній сфері.

Рулет з лаваша з оселедцем зможе здивувати і порадувати гостей своїми пікантними смаковими якостями, а заодно підкреслить майстерність господині. Для приготування цієї страви знадобляться лише найпростіші продукти, та й саме по собі частування не відрізняється складною технологією приготування.

Рулет з лаваша з оселедцем

Солоний оселедець – один з найуживаніших продуктів у багатьох сім’ях. Її вживають вприкуску з основною стравою, або додають в салати. Пропонуємо варіант приготування оселедця, здатний урізноманітнити настільки звичайний продукт.

Але як же правильно почистити рибу, щоб начинка з оселедця для лаваша була без кісток?

Правильна филировка оселедця

Більшість господинь відмовляються від приготування страв з оселедця, так як вважають, що процес очищення складний і неприємний. Величезна кількість кісток і в’їдливий запах здатні відбити бажання у будь-якого кулінара.

Деякі набувають вже оброблену тушку, але це досить ризиковано! Так як часто виробники використовують в такому вигляді продукції зіпсовану рибу. Тому краще пристосуватися і робити все власноруч.

Для даного процесу знадобиться ніж з гострим лезом і рукавички, щоб руки не всотали настільки специфічний запах.

  • Візьміть обробну дошку і застеліть її папером, або пергаментом.
  • Далі промийте оселедець, відріжте голову і розпоріть черево.
  • Видаліть всі нутрощі і позбудьтеся від плавників.
  • Після очищення рибу знову необхідно промити і зрізати дрібні черевні кістки. Надріжте хребет по всій довжині і зніміть шкірку в напрямку хвоста.
  • Тепер відріжте рибі хвіст, візьміть її в руки і великим пальцем просувайтеся від хребта до хвоста. Одна частина філе готова, тепер таким же чином відокремте другу частину.

zakusochnyj-rulet-iz-lavasha-s-seledkoj.3jpg

  • В кінці процесу ретельно прощупайте отфілірованние частини на наявність залишилися кісток і видаліть їх (якщо вони є) за допомогою пінцета.

Як ви вже помітили, процес не надто складний, зате дуже корисний і безпечний, оскільки ви самі можете перевірити – свіжа ваша риба чи ні.

Рецепт рулету з лаваша з оселедцем

Складові

  • Оселедець солона – 1 шт. + –
  • Лаваш – 2 шт. + –
  • Плавлені сирки – 2 шт. + –
  • Картопля – 2 шт. + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Зелена цибуля – 1 пучок + –

Приготування оригінального рулету з лаваша з оселедцем

  • В першу чергу, очищаємо оселедець від голови, кісток і шкіри.
  • Далі філе риби необхідно нарізати тонкими смужками.
  • Відварюємо картоплю, розминаємо його і додаємо нарізаний кріп. Масу перемішуємо.
  • На лаваш наносимо тертий плавлений сирок і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
  • Далі накриваємо другим листом лаваша і змащуємо м’ятим картоплею з кропом, відступаючи від кожного краю 3 см. Їх потрібно змастити плавленим сирком. Так закуска з лаваша з оселедцем буде краще тримати вихідну форму.
  • Поверх картоплі рівномірно викладаємо рибні смужки.
  • Щільно звертаємо масу в рулет, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.
  • Після закінчення часу, нарізаємо його за допомогою ножа на рівномірні кружечки і пригощаємо гостей лавашем з оселедцем і плавленим сиром.

zakusochnyj-rulet-iz-lavasha-s-seledkoj.1jpg

Поєднання лаваша з оселедцем не обмежується варіацією, представленої в даному рецепті. Їх існує безліч, і це безліч здатне здивувати і задовольнити своїми смаковими якостями навіть самих вибагливих гурманів.

Оселедець під шубою в лаваші

Кожній господині хочеться, щоб її стіл виглядав барвисто і оригінально. Цей рецепт здатний дати нове життя надокучливою оселедця під шубою в класичній подачі.

Для приготування рулетиків з лаваша з оселедцем нам знадобиться нехитрий набір продуктів і проста технологія приготування.

Складові

  • Оселедець – 1 середня;
  • Лаваш – 3 шт .;
  • Буряк – 2 шт .;
  • Морква – 2 шт .;
  • Яйця – 5 шт .;
  • Зелень – 1 пучок;
  • Майонез – за смаком.

Як приготувати рулетики з оселедцем з тонкого лаваша

  • Поділяємо лист лаваша навпіл.
  • Відварюємо і очищаємо яйця з овочами.
  • Розкладаємо фольгу, кладемо на неї половину лаваша і змащуємо його помірною кількістю майонезу.
  • Викладаємо (рівномірно) дрібно натертий буряк.
  • Накриваємо другою частиною лаваша і також змащуємо його майонезом.
  • Зверху розподіляємо терту моркву і накриваємо її наступної половинкою лаваша, змащеній майонезом.
  • Викладаємо натерті яйця і також накриваємо їх новим листом.
  • Верхній шар посипаємо зеленню і розподіляємо подрібнене філе оселедця.

zakusochnyj-rulet-iz-lavasha-s-seledkoj.2jpg

  • Сформуйте рулет з лаваша з буряком і оселедцем за допомогою фольги. Залиште його відпочивати на кілька годин в холодильнику.
  • Нарізайте рулет гострим ножем і подавайте до столу.

Оригінальна інтерпретація до болю відомого страви «Оселедець під шубою» готова!

Як подавати вишукані рулети з лаваша з рибою

Для тих, хто цінує свій час і оригінальність приготованих страв, рулет з лаваша з оселедцем, порізаний порційними шматочками і красиво викладений на тарілку, точно припаде до смаку і стане повноцінним прикрасою святкового столу.

Не варто постійно себе обмежувати класичними подачами відомих страв. Експериментуйте, і радуйте своїх гостей настільки оригінальними та яскравими закусками!