У сезон свіжих овочів саме час порадувати своїх близьких відмінними стравами і подати до святкового столу щось незвичайне і оригінальне!
Закуска з кабачків з помідорами і часником, приготовлена своїми руками, стане номером один у вашому списку кулінарних шедеврів. Таке блюдо добре освіжить звичне застілля і не дуже вдарить по кишені – сезонні овочі можна купити за доступною ціною.
Кабачок – улюблена страва багатьох гурманів, і існує маса страв за участю цього овоча. Не варто його недооцінювати: навіть при своїй низькій ціні він може стати основою для приготування смачних страв, які не залишать без уваги нікого!
Холодна закуска з кабачків з помідорами і сиром
Кабачки відмінно поєднуються з сиром і часником, також вони добре себе почувають в компанії всілякої зелені. Приготуйте холодну закуску з помідорами і сиром для свого свята!
Складові
- Молоді кабачки – 2 шт .;
- Борошно пшеничне – 3 ст.л .;
- Свіжі помідори – 4 шт .;
- Російський сир – 190 г;
- Часник – 3 зубки;
- Домашній майонез – 3 ст.л .;
- Сіль за смаком;
- Зелень – 50 г;
- Рафінована олія – для смаження.
Як приготувати закуску з кабачків з помідорами і сиром
- Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 1 сантиметр. Посоліть, обваляйте їх у борошні й обсмажте з обох боків на олії по 3 хвилини. Смажені кабачки покладіть на паперову серветку, щоб стік жир, і нехай вони остигають.
- Тепер займіться іншими інгредієнтами закуски: помідори вимийте і також наріжте кружальцями (купите кабачки і помідори приблизно однакового діаметра).
- В окрему миску потріть на дрібній тертці очищений часник, твердий сир і заправте їх майонезом, добре перемішайте.
- На широке блюдо спочатку викладіть підсмажені гуртки кабачків, змастіть кожен сирно-майонезній заправкою і викладіть зверху помідори.
- Зелень вимийте під проточною водою і дрібно поріжте, посипте кабачки зверху зеленню і відправте в холодильник на 1 годину.
Подавати таку закуску з кабачків з помідорами і сиром в охолодженому вигляді – обов’язкова умова! Овочі настоятися і холодними будуть просто чудовими на смак.
Холодна закуска з кабачків «Довгий язик»
Складові
- Кабачки – 3-4 шт. + –
- Соєвий соус – 2 ст.л. + –
- Рослинна олія + –
- Бринза свіжа – 350 г + –
- Часник – 2 зубки + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Майонез домашній – 2 ст.л. + –
- Базилік – 2 ст.л. + –
Як зробити закуску з кабачків з часником
- Вимиті кабачки наріжте довгими смужками і замаринуйте в мисці з соєвим соусом на 10 хвилин.
- Розігрійте пательню з рослинним маслом і підсмажте кабачки по дві хвилини з кожного боку. За бажанням можна підсмажити до золотистої скоринки, але тоді кабачки не будуть такими соковитими, так що смажте на свій смак. Зніміть готові кабачки на паперові рушники.
- Помідори і базилік добре вимийте, з часнику зніміть лушпиння. Помідори наріжте дрібними кубиками і злегка відіжміть з них сік. Базилік дрібно поріжте, а часник натріть на тертці. Змішайте всі інгредієнти в окремій мисці і додайте бринзу, приправте майонезом і ретельно перемішайте, вийде ніжна сирна паста.
- Остигнули кабачкові мови рясно змастіть сирною пастою і поверніть кожен в рулет. Викладіть на блюдо, і якщо дозволяє час, відправте в холодильник на 20 хвилин.
Приготуйте закуску не тільки з бринзою – можете подати її з коханим сиром або свіжим сиром!
А якщо часу в обріз, то просто зробіть пластинки товстіший і подайте закуску, як овочевий сендвіч.
Смачна закуска з кабачків готова! Подавайте її до святкового столу або на сімейний обід – в будь-якому випадку ваші кулінарні здібності гідно оцінять, та й вам самим буде приємно готувати страву, від якого на тарілці і сліду не залишиться.
Швидка закуска з кабачків з сиром
Складові
- Кабачок – 2 шт.
- Соняшникова олія – 100 г;
- Російський сир – 200 г;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Сир;
- Помідор – 1 шт.
Як робиться смачна закуска з кабачків з сиром
- Кабачок добре помийте і наріжте кружальцями, приправте за смаком і панірують у пшеничному борошні.
- Розігрійте пательню, влийте масло і підсмажте кабачки до золотистої скоринки на середньому вогні.
- Кабачки ще гарячими викладіть на блюдо, зверху викладіть кружечок помідори, трохи сиру, потріть твердий сир і подавайте до столу. Перед подачею посипте зеленню і сушеними томатами.
Також можна додатково розігріти цю закуску перед подачею в мікрохвильовці – тоді сирок розплавиться, а томати дадуть сік, через що блюдо стане тільки смачніше!
Закуска з кабачків з помідорами і часником завжди стане прикрасою вашого столу, приготуйте її по цим чудовим рецептами і насолоджуйтеся ніжним смаком кабачків.