Закуска з кабачків з помідорами і часником

zakuska-iz-kabachkov-s-pomidorami-i-chesnokom
У сезон свіжих овочів саме час порадувати своїх близьких відмінними стравами і подати до святкового столу щось незвичайне і оригінальне!

Закуска з кабачків з помідорами і часником, приготовлена ​​своїми руками, стане номером один у вашому списку кулінарних шедеврів. Таке блюдо добре освіжить звичне застілля і не дуже вдарить по кишені – сезонні овочі можна купити за доступною ціною.

Кабачок – улюблена страва багатьох гурманів, і існує маса страв за участю цього овоча. Не варто його недооцінювати: навіть при своїй низькій ціні він може стати основою для приготування смачних страв, які не залишать без уваги нікого!

Холодна закуска з кабачків з помідорами і сиром

Кабачки відмінно поєднуються з сиром і часником, також вони добре себе почувають в компанії всілякої зелені. Приготуйте холодну закуску з помідорами і сиром для свого свята!

Складові

  • Молоді кабачки – 2 шт .;
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л .;
  • Свіжі помідори – 4 шт .;
  • Російський сир – 190 г;
  • Часник – 3 зубки;
  • Домашній майонез – 3 ст.л .;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень – 50 г;
  • Рафінована олія – ​​для смаження.

Як приготувати закуску з кабачків з помідорами і сиром

  1. Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 1 сантиметр. Посоліть, обваляйте їх у борошні й обсмажте з обох боків на олії по 3 хвилини. Смажені кабачки покладіть на паперову серветку, щоб стік жир, і нехай вони остигають.
  2. Тепер займіться іншими інгредієнтами закуски: помідори вимийте і також наріжте кружальцями (купите кабачки і помідори приблизно однакового діаметра).
  3. В окрему миску потріть на дрібній тертці очищений часник, твердий сир і заправте їх майонезом, добре перемішайте.
  4. На широке блюдо спочатку викладіть підсмажені гуртки кабачків, змастіть кожен сирно-майонезній заправкою і викладіть зверху помідори.
  5. Зелень вимийте під проточною водою і дрібно поріжте, посипте кабачки зверху зеленню і відправте в холодильник на 1 годину.

zakuska-iz-kabachkov-s-pomidorami-i-chesnokom1

Подавати таку закуску з кабачків з помідорами і сиром в охолодженому вигляді – обов’язкова умова! Овочі настоятися і холодними будуть просто чудовими на смак.

Холодна закуска з кабачків «Довгий язик»

Складові

  • Кабачки – 3-4 шт. + –
  • Соєвий соус – 2 ст.л. + –
  • Рослинна олія + –
  • Бринза свіжа – 350 г + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Майонез домашній – 2 ст.л. + –
  • Базилік – 2 ст.л. + –

Як зробити закуску з кабачків з часником

  1. Вимиті кабачки наріжте довгими смужками і замаринуйте в мисці з соєвим соусом на 10 хвилин.
  2. Розігрійте пательню з рослинним маслом і підсмажте кабачки по дві хвилини з кожного боку. За бажанням можна підсмажити до золотистої скоринки, але тоді кабачки не будуть такими соковитими, так що смажте на свій смак. Зніміть готові кабачки на паперові рушники.
  3. Помідори і базилік добре вимийте, з часнику зніміть лушпиння. Помідори наріжте дрібними кубиками і злегка відіжміть з них сік. Базилік дрібно поріжте, а часник натріть на тертці. Змішайте всі інгредієнти в окремій мисці і додайте бринзу, приправте майонезом і ретельно перемішайте, вийде ніжна сирна паста.
  4. Остигнули кабачкові мови рясно змастіть сирною пастою і поверніть кожен в рулет. Викладіть на блюдо, і якщо дозволяє час, відправте в холодильник на 20 хвилин.

Приготуйте закуску не тільки з бринзою – можете подати її з коханим сиром або свіжим сиром!

А якщо часу в обріз, то просто зробіть пластинки товстіший і подайте закуску, як овочевий сендвіч.

Смачна закуска з кабачків готова! Подавайте її до святкового столу або на сімейний обід – в будь-якому випадку ваші кулінарні здібності гідно оцінять, та й вам самим буде приємно готувати страву, від якого на тарілці і сліду не залишиться.

Швидка закуска з кабачків з сиром

Складові

  • Кабачок – 2 шт.
  • Соняшникова олія – ​​100 г;
  • Російський сир – 200 г;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Сир;
  • Помідор – 1 шт.

Як робиться смачна закуска з кабачків з сиром

  1. Кабачок добре помийте і наріжте кружальцями, приправте за смаком і панірують у пшеничному борошні.
  2. Розігрійте пательню, влийте масло і підсмажте кабачки до золотистої скоринки на середньому вогні.
  3. Кабачки ще гарячими викладіть на блюдо, зверху викладіть кружечок помідори, трохи сиру, потріть твердий сир і подавайте до столу. Перед подачею посипте зеленню і сушеними томатами.

zakuska-iz-kabachkov-s-pomidorami-i-chesnokom2

Також можна додатково розігріти цю закуску перед подачею в мікрохвильовці – тоді сирок розплавиться, а томати дадуть сік, через що блюдо стане тільки смачніше!

Закуска з кабачків з помідорами і часником завжди стане прикрасою вашого столу, приготуйте її по цим чудовим рецептами і насолоджуйтеся ніжним смаком кабачків.