З якою начинкою приготувати млинці

Чим начинити млинці

Є в російській кухні страви, які користуються незмінною популярністю і готуються як для повсякденного столу, так і подаються до святкового застілля. Давайте поговоримо про млинці, про варіації начинок для них, ніж начинити млинці для різних випадків і подачі- адже їмо ми їх цілий рік! Хоча особливу славу вони набувають в період Масниці або Масленої тижні, попередниці Великого Посту, коли м’ясні страви взагалі заборонено вживати.

Для приготування млинців не потрібно мати під рукою якихось особливих продуктів. Найпопулярніші млинці робляться на молоці. Але, якщо воно скисло або в будинку виявився кефір – теж добре! На «кислої» основі млинці виходять ніжними, а смак у них з кислинкою – на любителя. Така випічка буквально тане в роті, а вже чим начинити млинці ми Вам докладно розповімо!

Необхідно врахувати, що кефір можна додавати в чистому вигляді, його краще розбавити водою або молоком. Начинка для млинців на кефірі може бути будь-яка, хоча з сиру – ідеальна! Також до них можна подати яблучне, брусничне або смородинове варення. В даному випадку кисле з кислим дуже поєднується!

Млинці можна пекти на пахте – знежирених вершках. В такому випадку вони будуть тоненькими з великою кількістю дірочок. Для таких млинців начинка підійде тільки щільна, що не текуча, а краще до них запропонувати джем, варення або тягучий мед.

Навіть якщо в будинку борошна «на жменю», а млинців «пристрасть» як хочеться – не біда! І тут можна знайти вихід! Візьміть якусь крупу – розмолоти її в кавомолці: борошно готова! Вона може бути гречаної, пшоняної, рисової, а також манної. Правда, в разі змішування борошна з різних зернових і круп, дайте тісту постояти пару годин. Млинці з круп будуть і корисними і смачними і красивими: на гречці – темними, на манки – білосніжними, на Пшонка – жовтими, сонячними.

Несолодкі начинки для млинців

Рецептів приготування млинців безліч. Вони, звичайно, і самі по собі смачні, а з начинкою стають просто смакотою! Начинка для млинців буває різна і її густоті потрібно приділити особливу увагу. Занадто рідка – витече. Тому, якщо хочеться їсти млинці з варенням – краще полийте їм випічку зверху. Також можна намазати млинець варенням по всьому діаметру, а потім скачати трубочкою, подібно рулету.

Традиційно млинці на Русі подавали так: в центр столу містилася велика тарілка з борошна стопкою. А навколо цього генерального страви ставилися чашечки і пиалочки з маслом, варенням, начинками, добавками.

Отже, з якою начинкою приготувати млинці – солодкої або несолодкої?

несолодкі начинки

* Шинка + смажена цибуля + гриби
Шинка + сир + майонез
Сир з часником + яйце варене + майонез + зелень кропу
Філе курки + смажена цибуля + гриби + майонез
Дрібно посіченою оселедець + варене яйце + цибуля
Філе сьомги або форелі + зелень кропу
Яйце варене + рис + зелена цибуля + майонез
Сир або солоний сир + зелень кропу
Печінковий паштет + зелень
Картопля + гриби + смажена цибуля
Паштет з шпрот + варене яйце + рис + цибуля

Звичайно, найсмачнішим і одночасно дорогим наповненням для млинців, є рибні та ікряні  начинки. Млинці начиняються ікрою, червоною або чорною, в чистому вигляді. А ось рибу краще пом’якшувати вершками, сметаною, сиром, приправляти зеленню або яйцем. З якою рибною начинкою приготувати млинці – з солоною або слабосоленої? Будь-яка риба – від простої оселедця до делікатесних сортів риб – підійде в якості наповнювача. Форель, лосось, сьомга будуть чудово гармоніювати з млинцями виробами.

Фаршировані млинці - начинки з ікрою

Начинка з сьомги і сиру маскарпоне

150 гр. сьомги нарізаємо дрібними кубиками. 250 г сиру подрібнюємо і додаємо до нього 1 ч. Ложечку лимонного соку і 1,5 ч. Ложечки «російської» гірчиці, солимо і приправляємо перчиком. Все це перемішуємо блендером, міксером чи виделкою. Потім додаємо 150 г дрібно нарізаної сьомги (бажано холодного копчення) і знову перемішуємо. На це раз вручну, акуратно, не давлячи рибні шматочки. Начиняємо заготовки і звертаємо їх конвертиками.

Начинка з білих грибів

Чим нафарширувати млинці, якщо не грибами? Дуже ароматними і ситними виходять рулетики-конвертики з грибним фаршем! Гриби можна використовувати як сушені або варені, так і мариновані.

Складові:

  • Гриби білі сушені – 100 г
  • Яйця куріние- 2 шт. варених і 1 шт. сире
  • Масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Молоко – 1 стакан
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Зелень – по перевагах

Начинка для млинців з грибів

Сушені грибочки (заготовлені з літа або куплені в супермаркеті) замочуємо на 5 годин, потім відварюємо і дрібно нарізаємо. Рубаємо два яйця, зварені круто. У розігріте вершкове масло додаємо борошно і в розтерту масу вливаємо склянку теплого молока і вершки. Потім, продовжуючи помішувати, додаємо туди сирий яєчний жовток, нарізані гриби і яйця. Всю масу необхідно довести до в’язкого стану на повільному вогні. Сіль, перець, дрібно нарізану зелень – все за смаком.

Для грибної начинки також добре підуть лисички, підберезники, підосичники, маслюки.

М’ясні начинки для млинців

Якщо ми готуємо страву для коханого чоловіка, то чому начинити млинці – не питання! М’ясо – це кращий фарш для млинчиків, пропонованих нашим дорогим чоловікам! М’ясо птиці, яловичина, свинина, баранина, всілякий лівер в поєднанні з овочами, кашами, яйцями і приправами – це завжди подарунок для гурмана! Найпростішим є фарш, коли відварне м’ясо проходить через м’ясорубку і змішується для соковитості з цибулею – сирим або смаженим. Швидко і смачно!

Начинка з качки і гречаної каші

Відварюємо 500 г качиних грудок, попередньо відокремивши їх від шкіри. Шкірку нарізаємо дрібними шматочками і підсмажуємо на вершковому маслі, щоб утворилися шкварки. М’ясо також нарізаємо дрібними брусочками. Відварюємо гречану крупу – 0,5 склянки. Шкварки виймаємо, а на шкварочний витопленому жиру засмажуємо цибулю. Всі інгредієнти змішуємо і додаємо до них 3 столові ложки вершків і столову ложку лимонного соку. Сіль, перець, дрібно нарізану зелень – все за смаком. Старанно, але акуратно перемішуємо ще раз і начиняє млинці, згортаючи їх будь-яким способом.

Овочеві начинки для млинців

З якою начинкою приготувати млинці для вегетаріанців і всім любителям масляного різноманітності? Звичайно, овочевий! Цибулю, моркву, кабачки, капуста, буряк, квасоля, шпинат, огірочки або салатна зелень – все це можна використовувати для приготування млинцевих наповнювачів в самих різних і сміливих комбінаціях. До них можна додавати вершки, сири, йогурти, варений яйця, рис. Ваша фантазія може обмежитися тільки відсутністю продуктів. Але в наш час в супермаркетах можна знайти будь-який овоч і взимку.

З якою начинкою приготувати млинці

Начинка з яйця і капусти

Тоненько нарізаємо 300 г капусти і обсмажуємо її на рослинній олії. До м’якої просмажене капусті додаємо 2 розім’ятих виделкою крутих яйця, столову ложку сметани і свіжу зелень. Все це треба ще раз перешкодити і трохи потримати на слабкому вогні.

Начинка з моркви і сиру

Натираємо твердий сир і моркву на дрібній стороні терки. До них додаємо дрібно порізані яблуко і цибулю (зелену або ріпчасту) і змішуємо. Перед викладанням фаршу на млинцеву заготовку змащуємо його майонезом або м’яким сиром.

солодкі начинки

Сирні наповнювачі млинчиків – один з найкращих способів побалувати близьких. Готуючи таку начинку, змішайте сир з вершками або сметаною, подсластите і додайте сирий яєчний жовток. Все це необхідно ретельно збити і далі змішати з іншими інгредієнтами, якщо вони передбачені.

Начинка з сиром, вишнею і лимоном

Протираємо 100 грам сиру, додаємо до нього 3 столових ложки вершків, 2 столові ложки цукру і половину чайної ложки цедри лимона. Ретельно розтираємо або збиваємо. Консервовану вишню (50 г) без кісточок просушують від сиропу і додаємо до сирної маси. Акуратно перемішуємо всі компоненти і фаршируємо млинцеві заготовки.

Фруктово-ягідні начинки для млинців

Консервовані і заморожені фрукти та ягоди знайдуться у багатьох магазинах, а то і в коморі дбайливою господині. Яблука та груші – це найпопулярніший варіант наповнювачів. Але фрукти будуть цікавіше, якщо до них додати сир або йогурт, сухофрукти або горіхи. Ягідне різноманітність також можна збагатити ваніллю, корицею та іншими прянощами. Полуниця, вишня, смородина, брусниця, ожина, шовковиця і агрус – цей список можна продовжувати до нескінченності.

Фруктова начинка для млинців

Начинка з яблук з корицею і горіхами

Нарізаємо 5-6 очищених яблук невеликими шматочками. Потім трохи обсмажуємо їх у вершковому маслі. Додаємо півсклянки цукру, половину чайної ложки кориці і тушкуємо все разом 15 хвилин. Потім до яблук додаємо подрібнені волоські горіхи (0,5 склянки) і трохи родзинок. Волоські горіхи можна замінити мигдалем.

Трохи вміння, бажання і фантазії – і ваш святковий стіл озарится світлом веселою Масляної, а начинка для млинців покаже Ваш творчий підхід до, здавалося б, звичайним стравам!