Як швидко приготувати в’ялені томати

Як швидко приготувати в'ялені томати

Дуже смачна добавка до багатьох страв. У сезон, коли помідори коштують недорого, можна поповнювати запас, що не змушуючи сім’ю мучиться від спеки, яка неминуча, якщо ваша духовка працює по 4-6 годин, щоб приготувати в’ялені томати традиційним способом.

Так як я неодноразово готувала в’ялені томати, то скажу вам так – якщо врахуєте всі мої рекомендації, то відмінності від в’ялених в духовці несуттєві, а економія часу – дуже помітна. Вдумайтеся в зміст процесу приготування і все у вас вийде відмінно. Я для себе вирішила, що такий спосіб мені підходить.

необхідно:

Кількість інгредієнтів за вашим бажанням, подробиці зрозумієте з докладного опису.

Для банки 0,5 л знадобиться близько 1,5-2 кг томатів, залежить від щільності укладання. Чим більше порожнеч, тим більше масла потрібно для заливки. Для зберігання без холодильника потрібно залишити більше місця між шматочками томатів для гарячого масла.

  • Томати (м’ясисті, ідеально – не дуже великі «вершки»)
  • сіль
  • Спеції – всякі сушені «прованські» трави – орегано, чебрець, базилік, розмарин …
  • часник
  • Рослинна олія

приготування:

Отже, для початку відкиньте думка про одночасну закладці великої кількості помідорів і збільшення часу.

Час приготування в СВЧ безпосередньо залежить від ваги продукту. Якщо покласти відразу багато, то ви отримаєте на виході просто варені помідори.

Одна закладка – близько 200 г (У мене 4 помидорчика по 50 г).

Наочно про розмір – помідор в столовій ложці.

Як швидко приготувати в'ялені томати

Я робила конвеєрним способом, щоб справа йшла швидко. Тому беремо три невеликі тарілки.

На кожну укладаємо розрізані навпіл помідори, пам’ятайте – 4 шт.

Найкраще укласти так, як на фото, для рівномірного прогріву. Насіння не виймаю, бо жаба душить – помідорчики сильно всихають, че є щось!)).

Присипаємо сіллю, спеціями і різаним часником, злегка поливаємо рослинним маслом без запаху (у мене йшла 1 чайна ложка на одну закладку). Кількість солі і спецій за бажанням, завжди можна додатково підсипати прямо в банку (але не додавайте в банку свіжий часник).

Я використовувала зелений і фіолетовий базилік.

Можна зробити їх гострими і більш пряними, додавайте спеції на свій смак.

Як швидко приготувати в'ялені томати

Тарілку ставимо в мікрохвильову піч на 10 хвилин при повній потужності (у мене 800 W). Слідкуйте за мікрохвильовкою, поки не пристосуєтеся, адже все грубки різні!

Виймаємо тарілку з печі і залишаємо на 10 хвилин. В цей час ставимо в мікрохвильовку другу тарілку з томатами. Ви зрозуміли, час не втрачаємо – одна вистоюється, друга готується. Під час вистоювання помідори продовжують всихати.

Як швидко приготувати в'ялені томати

Після відстоювання протягом 10 хвилин зливаємо рідину, якщо така є (не виливайте, а зберіть в мисочку), у мене не буває. Повертаємо в СВЧ ще на 2 хвилини при повному нагріванні. Якщо вам здається, що помідори на фото лежать в рідини, то це тільки здається, вся рідина випарувалася.

Повторю схему:

10 хвилин нагрів + 10 хвилин вистоювання + 2 хвилини нагрівання

Чергуючи тарілки, швиденько вялім томати і ще теплими складаємо в чисту і суху банку.

Ось так зменшується обсяг помідорів.

Як швидко приготувати в'ялені томати

Помідорчики злегка придавлюємо, але не сильно.

Є суттєва відмінність від в’ялених томатів, приготовлених в духовці, в СВЧ вони прогріваються рівномірно по всій м’якоті. У духовці зверху утворюється суха скориночка, яка іноді може навіть підгоріти. Мікрохвильовка зберігає більш натуральний колір помідорів.

Заливаємо в’ялені помідори маслом.

Як швидко приготувати в'ялені томати

У холодильнику такі томати зберігаються довго. Важливо, щоб вони були повністю залиті маслом. Але у мене з’їдаються швидко.

Якщо хочете зберігати без холодильника, то потрібно банки з в’яленими помідорами залити киплячим маслом. Після чого закрити стерильною кришкою і закатати.

Я б ще й хвилинку в мікрохвильовці прогрілася, щоб напевно.

Як швидко приготувати в'ялені томати

Смачного!

Як швидко приготувати в'ялені томати