Ягідний сорбет

Ласощі, улюблене нами з дитинства – морозиво.

Хочу почати з самого простого рецепту. Це ягідний сорбет. Набір інгредієнтів гранично простий і доступний в будь-який час року.

ягідний сорбет

Щоб приготувати ягідний сорбет нам знадобиться:

  • 400 грам будь-яких ягід (можна брати як свіжі ягоди, так і заморожені),
  • 250 грам води,
  • 250 грам цукру.

Рецепт ягідного сорбета.

Зваримо цукровий сироп. Для цього змішаємо в каструльці воду і цукор в пропорції 1: 1. Поставимо на вогонь, доведемо до кипіння і поваримо на середньому вогні приблизно 3 хвилини, до легкого загустіння. Знімемо каструльку з вогню і дамо сиропу охолонути.

Яроки можна взяти абсолютно будь-які, аж до кавуна. Видалити великі кісточки і подрібнити ягоди в блендері. Я брала заморожену ягідну суміш з магазину. В її складі були чорна і червона смородина, полуниця, малина, вишня, агрус і навіть 3 сливи. Для видалення дрібних кісточок і залишків шкіри пропустимо подрібнену суміш через сито.

ТТепер змішуємо ягідне пюре з сиропом. Заливаємо в контейнер для заморозки і поміщаємо його в морозилку.

Через декілька годин (час коливається від розміру форми, це може бути 2 години, може і 4), коли вміст контейнера підморозило, потрібно дістати контейнер з морозивом з морозилки і виделкою перемішати. Це робиться для того, щоб маса стала більш пишною, а не була суцільною крижинка. Приберемо контейнер назад в морозилку.

 Повторім описану процедуру ще пару раз, тільки вже через більш короткий проміжок часу.

Ягідний сорбет готовий.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.