Ласощі, улюблене нами з дитинства – морозиво.
Хочу почати з самого простого рецепту. Це ягідний сорбет. Набір інгредієнтів гранично простий і доступний в будь-який час року.
Щоб приготувати ягідний сорбет нам знадобиться:
- 400 грам будь-яких ягід (можна брати як свіжі ягоди, так і заморожені),
- 250 грам води,
- 250 грам цукру.
Рецепт ягідного сорбета.
Зваримо цукровий сироп. Для цього змішаємо в каструльці воду і цукор в пропорції 1: 1. Поставимо на вогонь, доведемо до кипіння і поваримо на середньому вогні приблизно 3 хвилини, до легкого загустіння. Знімемо каструльку з вогню і дамо сиропу охолонути.
Яроки можна взяти абсолютно будь-які, аж до кавуна. Видалити великі кісточки і подрібнити ягоди в блендері. Я брала заморожену ягідну суміш з магазину. В її складі були чорна і червона смородина, полуниця, малина, вишня, агрус і навіть 3 сливи. Для видалення дрібних кісточок і залишків шкіри пропустимо подрібнену суміш через сито.
ТТепер змішуємо ягідне пюре з сиропом. Заливаємо в контейнер для заморозки і поміщаємо його в морозилку.
Через декілька годин (час коливається від розміру форми, це може бути 2 години, може і 4), коли вміст контейнера підморозило, потрібно дістати контейнер з морозивом з морозилки і виделкою перемішати. Це робиться для того, щоб маса стала більш пишною, а не була суцільною крижинка. Приберемо контейнер назад в морозилку.
Повторім описану процедуру ще пару раз, тільки вже через більш короткий проміжок часу.
Ягідний сорбет готовий.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.