Яблука консервовані в банках

Яблука консервовані в банках

Великий врожай яблук – це і радість, і біль голови одночасно. Що з ними робити? Крім варення, повидла, соку, можна законсервувати яблука в банках. Взимку є ці яблука одне задоволення. Вони не розварені, як в компоті, а крепенькие.

Такими яблуками можна прикрасити десерт, або використовувати, як начинку. А також, як бонус, ви отримуєте смачний яблучний компот.

необхідно:

  • Яблука – на банку 3 л близько 1,5 кг
  • Цукор – на 3 л 1 скл. (Любите послаще, додайте більше)
  • вода

приготування:

Яблука помити, вирізати середину.

Можна залишити цілими, але я ріжу на половинки, щоб більше ввійшло в банку.

Яблука консервовані в банках

Складаємо яблука в чисті банки. У мене 3 л.

Яблука консервовані в банках

Ставимо кип’ятити воду для сиропу. На одну банку 3 л йде близько 1,5 л води.

Краще взяти з запасом.

Окропом заливаємо яблука, залишаємо на 15 хвилин.

Яблука консервовані в банках

Яблука консервовані в банках

Потім воду зливаємо і знову доводимо до кипіння.

Заливаємо яблука і знову залишаємо на 15 хвилин.

Воду зливаємо і ставимо кип’ятити знову.

Перед останньою, третьою, заливанням в банки насипаємо по 1 склянці цукру. Знову заливаємо окропом і закочує банки прокип’ячену кришками.

Перевертаємо, накриваємо ковдрою для повільного охолодження.

Зберігати такі яблука можна в квартирі.

Яблука консервовані в банках

Смачного!

Збережіть яблука, приготувавши ще й варення часточками.

Яблука консервовані в банках