Великий врожай яблук – це і радість, і біль голови одночасно. Що з ними робити? Крім варення, повидла, соку, можна законсервувати яблука в банках. Взимку є ці яблука одне задоволення. Вони не розварені, як в компоті, а крепенькие.
Такими яблуками можна прикрасити десерт, або використовувати, як начинку. А також, як бонус, ви отримуєте смачний яблучний компот.
необхідно:
- Яблука – на банку 3 л близько 1,5 кг
- Цукор – на 3 л 1 скл. (Любите послаще, додайте більше)
- вода
приготування:
Яблука помити, вирізати середину.
Можна залишити цілими, але я ріжу на половинки, щоб більше ввійшло в банку.
Складаємо яблука в чисті банки. У мене 3 л.
Ставимо кип’ятити воду для сиропу. На одну банку 3 л йде близько 1,5 л води.
Краще взяти з запасом.
Окропом заливаємо яблука, залишаємо на 15 хвилин.
Потім воду зливаємо і знову доводимо до кипіння.
Заливаємо яблука і знову залишаємо на 15 хвилин.
Воду зливаємо і ставимо кип’ятити знову.
Перед останньою, третьою, заливанням в банки насипаємо по 1 склянці цукру. Знову заливаємо окропом і закочує банки прокип’ячену кришками.
Перевертаємо, накриваємо ковдрою для повільного охолодження.
Зберігати такі яблука можна в квартирі.
Смачного!
Збережіть яблука, приготувавши ще й варення часточками.