Серед безлічі яблучних пирогів цей пухнастик теж не загубиться. А все тому, що інгредієнтів в ньому небагато, і вони, як правило, бувають під рукою у кожної господині. Смачний і такий домашній-домашній. Про таку випічку часто говорять «як у бабусі».
необхідно:
- Борошно – 175 г
- Яйце – 1 шт
- Маргарин (масло вершкове.) – 100 г
- Кефір (йогурт) – 125 г
- Цукор – 2/3 скл.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Сода – 2/3 ч.л.
- Яблука – 3 шт.
- Масло вершкове (для обмазки яблук) – 1 ст.л.
посипання-штрейзель:
- Масло вершкове – 1 ч.л.
- Цукор або цукрова пудра – 1 ч.л.
- Борошно – ок. 2-3 ч.л.
приготування:
М’яке масло збити з яйцем, сіллю і цукром. Нехай цукор злегка розчиниться.
Додаємо кефір і соду, недовго збиваємо ще раз.
Сода погаситься кефіром прямо в тесті.
Всипаємо борошно з ваніліном.
Тісто м’яке, злегка плинне.
Змащуємо форму маслом і виливаємо тісто.
Діаметр форми – 26 см.
Яблука очистити, нарізати скибочками, перемішати з м’яким маслом (1 ст.л.)
Яблука викласти на тісто.
Готуємо штрейзель – м’яке масло змішати з сах. пудрою або цукром.
Додаємо борошно і розтираємо до отримання крихти.
Я це роблю спочатку виделкою, а потім руками.
Пиріг посипаємо штрейзелем.
Ставимо в розігріту духовку.
Випікаємо ок. 40 хв при темп. 180 гр.
Корегуйте час під свою духовку.
Яблучний пиріг на кефірі виходить дуже ніжним.
Смачного!