Яблучний пиріг на кефірі

Яблучний пиріг на кефірі

Серед безлічі яблучних пирогів цей пухнастик теж не загубиться. А все тому, що інгредієнтів в ньому небагато, і вони, як правило, бувають під рукою у кожної господині. Смачний і такий домашній-домашній. Про таку випічку часто говорять «як у бабусі».

необхідно:

  • Борошно – 175 г
  • Яйце – 1 шт
  • Маргарин (масло вершкове.) – 100 г
  • Кефір (йогурт) – 125 г
  • Цукор – 2/3 скл.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Сода – 2/3 ч.л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Масло вершкове (для обмазки яблук) – 1 ст.л.

посипання-штрейзель:

  • Масло вершкове – 1 ч.л.
  • Цукор або цукрова пудра – 1 ч.л.
  • Борошно – ок. 2-3 ч.л.

приготування:

М’яке масло збити з яйцем, сіллю і цукром. Нехай цукор злегка розчиниться.

Яблучний пиріг на кефірі

Додаємо кефір і соду, недовго збиваємо ще раз.

Сода погаситься кефіром прямо в тесті.

Яблучний пиріг на кефірі

Всипаємо борошно з ваніліном.

Яблучний пиріг на кефірі

Тісто м’яке, злегка плинне.

Яблучний пиріг на кефірі

Змащуємо форму маслом і виливаємо тісто.

Діаметр форми – 26 см.

Яблучний пиріг на кефірі

Яблука очистити, нарізати скибочками, перемішати з м’яким маслом (1 ст.л.)

Яблучний пиріг на кефірі

Яблука викласти на тісто.

Яблучний пиріг на кефірі

Готуємо штрейзель – м’яке масло змішати з сах. пудрою або цукром.

Яблучний пиріг на кефірі

Додаємо борошно і розтираємо до отримання крихти.

Я це роблю спочатку виделкою, а потім руками.

Яблучний пиріг на кефірі

Яблучний пиріг на кефірі

Пиріг посипаємо штрейзелем.

Яблучний пиріг на кефірі

Ставимо в розігріту духовку.

Випікаємо ок. 40 хв при темп. 180 гр.

Корегуйте час під свою духовку.

Яблучний пиріг на кефірі

Яблучний пиріг на кефірі виходить дуже ніжним.

Смачного!

Яблучний пиріг на кефірі