Знайшла ще один дивовижний яблучний пиріг! З медовим ароматом, хоча меду там немає. Там взагалі багато чого немає – яєць немає, сметани немає, вершкового масла немає … Я навіть не розраховувала на такий результат, враховуючи список необхідних продуктів. Думаю, що і вас він приємно здивує.
Пиріг досить великий, тому на пробу можете приготувати половину.
необхідно:
- Яблука – 2-3 шт
- Цукор – 150 г
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Олія – 150 г
- Ванілін – 1 г
- Окріп – 1 скл.
- Сода – 1 ч.л.
- Борошно – 3-3,5 скл.
приготування:
Соду залити крутим окропом і залишити остигати приблизно до 40-50 град.
Поки остигає, продовжуємо готувати.
Змішати масло, сіль і цукор.
Додати натерті на крупній тертці яблука.
Шкірку з яблук можна очистити або залишити – як хочете, я очистила.
До яблук додати содовий розчин.
Поступово додаємо борошно і ванілін.
Тісто має бути консистенції густої сметани.
У мене пішло рівно 3 склянки. Кількість борошна залежить від розміру і соковитості яблук.
Викладаємо в змащену форму. Розмір форми 28-30 см.
Пиріг великий, тому краще взяти широку форму.
Випікаємо 30-40 хв. при 180 гр.
Яблучна пряник готова.
Смачного!