Хліб “Сільський”

Хліб "Сільський"

М’який, з делікатною скоринкою, дуже смачний домашній хлібець. Неможливо відірватися!

(Хліб ставиться з вечора, щоб піч на наступний день. Дріжджів використовується дуже мало, тому хліб не має різкого запаху дріжджів.)

Необхідно для опари:

  • Вода – 150 г
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Сіль – 4 г
  • Дріжджі свіжі – 1 г (якщо сухі – 0,2 г)

приготування:

Готуємо опару з вечора. Не дивуйтеся – вона виходить досить крутий, але так треба.

Борошно просіяти і змішати всі компоненти. Прикрити і залишити на столі на ніч.

Вранці спостерігаємо таку картину.

Хліб "Сільський"

Необхідно для основного тесту:

  • Вода тепла – 195 г
  • Борошно цільнозернове пшеничне – 50 г
  • Борошно житнє – 50 г
  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Дріжджі свіжі – 3 г (якщо сухі – 0, 8 г)
  • Сіль – 5 г

приготування:

Дріжджі розвести в теплій воді. Просіяти борошно, додати сіль і розведені дріжджі.

Місити до однорідності. Я це зробила в хлібопічці.

Додати опару і добре вимісити вимісити.

Хліб "Сільський"

Тісто ліпковатим. Накрити плівкою і залишити на 1 годину.

Хліб "Сільський"

Через годину обмять тісто і знову залишити на 1 годину.

Готове тісто розпластати і згорнути втричі.

Хліб "Сільський"

Хліб "Сільський"

Перевернути на 90 градусів і ще раз звернути втричі. Вийде ось такий пухкий конвертик.

Хліб "Сільський"

Залишити хвилин на 10 відпочити.

Повторити распластиваніе і згортання ще раз, так само, як і в перший раз.

І вже з цього конвертика сформувати кулю. Укласти швом вниз.

Хліб "Сільський"

Рясно посипати його борошном, перенести на деко і накрити плівкою.

Залишити для вистоювання на 1 годину, може трохи більше, якщо у вас в кімнаті прохолодно.

Хліб "Сільський"

Зробити надрізи на хлібі (дуже зручно використовувати для цього лезо).

Хліб "Сільський"

Пекти при температурі 220 градусів 10 хвилин, після зменшити температуру до 200 і залишити ще на 20 хвилин. Загальний час випічки 30 хвилин.

Охолодити на решітці.

Хліб "Сільський"

Хліб "Сільський"

Дуже ароматно і … хлібно!

Смачного!