Вівсяна крупа одна з найкорисніших круп для нашого здоров’я, вона містить такі елементи як калій, кальцій, натрій, магній, фосфор, залізо, цинк, а також вітаміни В1, В2, РР, Е. Вівсяна крупа є джерелом клітковини.
Всю користь вівсяної крупи описувати довго і нудно. Я дуже люблю вівсяну кашу, виявляється не дарма. Сьогодні ж я хочу розповісти про вівсяному пирозі, приготованому в мультиварці.
Для приготування вівсяного пирога в мультиварці нам знадобиться:
- 100 грам вершкового масла або маргарину (попередньо дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі),
- 150 грам цукру + цукор для посипання (кількість цукру можна зменшити до 100 грам),
- 3 яйця,
- 150 грам борошна,
- 250 грам сметани,
- 150 грам вівсяних пластівців (швидкого приготування),
- 10 грам ванільного цукру,
- 0,5 чайної ложки соди,
- дрібка солі,
- вишня за смаком і бажанням.
Рецепт приготування вівсяного пирога в мультиварці.
У великій мисці збийте яйця з цукром.
Додамо розм’якшене вершкове масло, сметану, соду, сіль і ванільний цукор. Перемішуємо міксером.
Покладемо вівсяні пластівці і ще раз перемішати тісто.
Додамо останній інгредієнт – просіяне борошно. Наостанок доведемо вміст миски до однорідності.
Змащуємо чашку мальтіваркі рослинним маслом, викладаємо тісто, розрівнюємо його.
Зверху на тісто викладаємо вишню, трохи утапливая її, посипаємо невеликою кількістю цукру.
Вишню, посипану сухарями додавати зовсім не обов’язково. Але оскільки це пиріг, то в ньому повинна бути начинка.
Випікаємо вівсяний пиріг в мультиварці в режимі “Випічка” 60 + 20 хвилин.
Готовий пиріг виймаємо за допомогою вставки для варки на пару, охолоджуємо, нарізаємо на порційні шматки і подаємо до столу.
Смачного.