Вівсяний пиріг: рецепт з вишнею

Вівсяний пиріг рецепт з вишнею
Чи обов’язково солодка випічка повинна вийти висококалорійної, або можна приготувати прекрасний десерт без шкоди для смаку і обсягів талії?

Звичайно можна, і вівсяний пиріг (рецепт з вишнею) – тому підтвердження, він ідеально підходить нам по всім перерахованим вище критеріям! Судіть самі: ягоди, злаки, мінімальна кількість цукру, який легко можна замінити медом – це чи не справжня легка літня випічка ?!

Корисні властивості вишні і вівсянки

«Геркулес» або вівсяні пластівці – популярний продукт на сніданок, але не всі знають, що з них можна приготувати смачний і корисний пиріг.

Завдяки особливим органічних сполук, що входять до складу зерна, великій кількості вітамінів і мінеральних речовин, а також значною частки повільних вуглеводів – «Геркулес» по праву займає друге місце в рейтингу найкорисніших круп.

Він очищає організм, підвищує загальний тонус, нормалізує роботу внутрішніх органів і заспокоює нервову систему.

Не поступається за користь вівсянки і вишня. Ця смачна ягода регулюють діяльність центральної нервової системи і головного мозку.

ovsyanyj-pirog-recept-s-vishnej.3jpg

Що входять до складу вишні речовини «стежать» за кровоносною системою, покращують зір, не допускають попадання в організм шкідливих бактерій. До того ж, вишня допомагає підтримувати молодість організму, що завжди приємно.

Вишневий пиріг на вівсянці: рецепт з молоком

Складові

  • Вівсяна крупа або пластівці – 200 г + –
  • Борошно пшеничне – 100 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Молоко – 100 г + –
  • Цукор-пісок білий – 150 г + –
  • Ванільний цукор – 10 г + –
  • Кориця – 10 г + –
  • Вишня – 400 г + –
  • Масло вершкове – для змащування форми + –

Як приготувати вівсяний пиріг з вишнею в духовці

Вівсяно-вишневий пиріг краще робити напередодні ввечері. Багато часу це не займе, зате смачний і корисний сніданок забезпечений!

Замішуємо тісто на вівсянці

  • Змішуємо вівсянку і борошно. Швидкорозчинні пластівці краще не використовувати, в них менше вітамінів через попередньої обробки, а ось класичні – будуть те, що потрібно.

При бажанні, щоб зробити пиріг ще корисніше, беремо цельнозерновую борошно, або зовсім замінюємо її рівною кількістю пластівців. Правда, в цьому випадку пиріг вийде не такий пишний.

  • Збиваємо яйця до однорідного стану.
  • Додаємо молоко і цукор. Все добре збиваємо. Цукор в даному випадку можна замінити рідким медом за смаком. Його так само додаємо до молока і яєць і перемішуємо.
  • Додаємо ванільний цукор і корицю.
  • Змішуємо рідкі і сухі інгредієнти до отримання єдиної маси. Відставляємо сторону настоюватися і чекаємо, поки вівсянка трохи набубнявіє.

Готуємо вишню для начинки

  • В цей час займемося вишнею. Її добре промиваємо, видаляємо черешки і кісточки.
  • Якщо немає спеціального пристрою для цього, то кісточки легко видаляються простий шпилькою або шпилькою. Для цього потрібно увіткнути напівкруглий кінець шпильки в основу живця, підчепити кісточку і витягнути її назовні.

Готуємо духовку і форму для випічки

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • Форму краще взяти хорошу тефлоновий або силіконову, тоді її не знадобиться змащувати маслом, але, якщо такої немає, то вибирайте будь-яку. Тонким шаром змащуємо всю внутрішню поверхню форми, не забуваємо про бортики і лінію згину.

Випікаємо пиріг з вишнею в духовці

  • Вишню без кісточок, але з соком, що виділився, перемішуємо з тестом.
  • Викладаємо отриману суміш у форму і відправляємо в духовку, приблизно на 40-45 хвилин, до появи золотистої скоринки. Зиркаємо на неї час від часу, так як все духовки різні. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо після протиканія вона залишилася суха на дотик – значить, вівсяний пиріг з вишнею готовий.
  • Виймаємо пиріг, накриваємо рушником і даємо охолонути до кімнатної температури. Після цього пиріг можна пробувати, але він стане більш смачним, якщо постоїть до ранку.

ovsyanyj-pirog-recept-s-vishnej.4jpg

Ось так легко і просто ми приготували вівсяний пиріг з вишнею. Рецепт можна регулювати на свій розсуд, роблячи його більш-менш калорійним. Все залежить від вашого розсуду: використовувати мед або цукор, класти борошно чи ні, додати до складу жменю горіхів або і так буде смачно.

Але дозвольте дати вам невелику пораду: якщо додати до такого корисного сніданку кульку ванільного або шоколадного морозива, то шкоди не буде!

Смачного!