Вівсяне печиво

Вівсяне печиво, приготоване в домашніх умовах, виходить дуже апетитним! Воно поєднує в собі хрустку скоринку і щільну, пористу текстуру, а в нашому прикладі ще й спокусливий аромат завдяки невеликій кількості меленої кориці.

За бажанням базовий рецепт вівсяного печива можна урізноманітнити, додавши при замісі в тісто горіхи, сухофрукти, цукати, шматочки шоколаду і т.д. Ця випічка чудово поєднується з будь-якими інгредієнтами, що входять до складу мюслі. Або, навіть, подивитись тут інший рецепт печива і приготувати щось ну зовсім інше!))

Складові:Вівсяне печиво

  • вівсяні пластівці – 70 г;
  • цукор – 120 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • харчова сода – ½ ч. ложки;
  • ванільний цукор – 8-10 г;
  • дрібна сіль – 1/3 ч. ложки;
  • мелена кориця – ½ ч. ложки;
  • борошно – близько 170 г.

Вівсяне печиво рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Як приготувати вівсяне печиво

  1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі до м’якого і пластичного стану. Потім з’єднуємо з ванільним і простим цукром, енергійно розтираємо виделкою.Вівсяне печиво
  2. Відміряємо 70 г вівсяних пластівців, поміщаємо в чашу блендера і подрібнюємо до мінімально можливої ​​крихти.Вівсяне печиво
  3. Подрібнену вівсянку висипаємо до масляною масою, вливаємо 4 столові ложки холодної питної води.Вівсяне печиво
  4. Перемішуємо до однорідності. За бажанням на даному етапі можна додати родзинки, цукати, дрібно порубані горіхи або інші добавки.Вівсяне печиво
  5. Борошно просіваємо разом з содою, змішуємо з дрібною сіллю, для аромату додаємо мелену корицю. Вводимо суміш сухих інгредієнтів до суміші масла і вівсянки, замішуємо пісочне тісто. Якщо необхідно, вводимо додаткову порцію борошна.Вівсяне печиво
  6. Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 0,5 см. Круглої формою або шийкою келиха вирізаємо заготовки діаметром близько 6 мм. Обрізки тіста збираємо, знову розгортає, вирізаємо і т.д.Вівсяне печиво
  7. Викладаємо майбутнє печиво на засланий пергаментом деко, дотримуючись дистанції між коржами в 1-2 см, так як в процесі випічки вироби збільшаться в розмірі. Відправляємо заготовки в розпечену до 200 градусів духовку і насолоджуємося насиченим ароматом кориці!Вівсяне печиво
  8. Випікаємо 10-15 хвилин (до легкого зарум’янювання). Важливо не перетримати печиво в духовці! Діставати деко потрібно, коли коржі ще м’які – при охолодженні випічка стане жорсткішою.Вівсяне печиво
  9. Готове вівсяне печиво найбільш вдало поєднується з молоком або кефіром, але можна подавати його і на додаток до чаю або кави. Зберігаємо вироби в щільно зав’язаному пакеті.Вівсяне печиво

Вівсяне печиво готове! Смачного!