Десерти – улюблені ласощі дітей і дорослих і, дивлячись на ароматне тістечко з повітряним кремом, утриматися і не спробувати його просто неможливо.
Щоб знайти для себе ідеальний рецепт, приготуйте вишневий пиріг «Насолода» – без сумніву, він стане вашим коронною стравою! За смаком приготованого шедевра ніхто навіть не здогадається, до чого ж проста приготування такого десерту. Однак для рецепта нам знадобиться не зовсім простий інгредієнт – вершковий сир.
Як вибрати якісний маскарпоне
Вершковий сир маскарпоне дуже смачний, і за своєю консистенцією нагадує повітряне хмара. Найправильніший сир готують з молока буйволиць, і він користується великим попитом серед кулінарів усього світу.
Продукт, виготовлений із коров’ячого молока, також наділений неймовірним смаком.
Пиріг з цим компонентом не потребує представлення, і якщо ви хочете здивувати своїх гостей, то рецепт кавового пирога нижче якраз вам підійде.
- Батьківщина цього вершкового сиру – Італія і, звичайно ж, краще купувати італійський маскарпоне.
- При покупці звертайте увагу на склад маскарпоне. У натуральному сирі повинні бути вершки і оцтова кислота.
- У цьому маскарпоне частка жиру в сухій речовині повинна бути не менше 80%. Якщо жирність нижче, значить продукт зроблений з вершків сумнівної якості.
- Само собою, звертайте увагу на число виробництва і умови зберігання продукту. Після відкриття упаковки будинку, маскарпоне можна зберігати три дні в холодильнику.
Щоб ваші кулінарні здібності не знали кордонів, ми наведемо рецепт мега смачного вишневого пирога з ніжним маскарпоне!
Кавовий пиріг «Насолода» з вишнею і маскарпоне
Складові
- Яйця курячі – 7 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 2 склянки + –
- Лимонний сік – 1 ст.л. + –
- Ванільний цукор – 1 ч.л.. + –
- Борошно пшеничне – 2 склянки + –
- Крохмаль – 3 ст.л. + –
- Кава розчинна – 1 ч.л. + –
- Маскарпоне – 450 г + –
- Заварний кави – 100 мл + –
- Вершки – 250 мл + –
- Пудра цукрова – 2 ст.л. + –
- Вишня – 300 г + –
- Черешня – 200 г + –
- Вишневий сік – 100 мл + –
Як приготувати кавовий пиріг з вишнею та сиром маскарпоне
- Візьміть дві миски і розбийте яйця: в одну відокремте білки, в іншу – жовтки. У миску до білків додайте лимонний сік і збийте блендером до крутого стану.
- Жовтки з’єднайте з цукром (1 склянка) і розчинною кавою, добре збийте. Просійте борошно і додайте в жовтки, розмішайте, всипте крохмаль і ванільний цукор. Коли маса готова, введіть в неї половину збитих білків, розмішайте. Потім додайте другу половину і ретельно перемішайте.
- Візьміть роз’ємну форму, змастіть дно вершковим маслом і вилийте тісто. Випікайте бісквіт в духовці 25-30 хвилин при температурі 200 ° С. Готовий корж остудіть, зріжте верх бісквіта (приблизно 0,5 см), а залишився корж просочіть вишневим соком. (Бісквіт залиште в формі).
- Вишню і черешню добре вимийте і звільніть від кісточок. Покладіть в каструлю і засипте цукром. Проваріть ягоди кілька хвилин в сиропі, вийміть і остудіть.
- Для приготування крему зваріть кави і остудіть. Помістіть в миску маскарпоне, цукрову пудру і холодну каву (кава обов’язково процідіть) і добре збийте міксером. Вершки також збити міксером до крутих піків. Додати вершки до маскарпоне і перемішати.
- На просочений бісквіт викладіть вишню і черешню, зверху – готовий крем. Зрізаний верх коржа подрібніть і посипте поверх крему. Пиріг відправте в холод на 2-3 години, потім подавайте до столу.
Вихід такого пирога становить 12-14 порцій. Дуже зручно готувати цей десерт до святкового застілля.
Будь-яке торжество пройде на ура з таким чудовим порогом!
Якщо ви хочете приготувати щось особливе до романтичної вечері або до чаювання в колі сім’ї, ми радимо вам відмінний варіант. За рецептом Анастасії Скрипкіної можна приготувати класичний пиріг з вишнею та маскарпоне.
Як приготувати пиріг з рецептом Анастасії Скрипкіної
- Для цього пирога потрібно спекти найпростіший бісквіт з 3 яєць, 150 г цукру і 160 г борошна.
- Далі просочити бісквіт вишневим компотом. Викласти на нього вишню, щоб ягоди покрили весь корж.
- З маскарпоне і вершків 1: 1 збити густий крем і покрити ягоди. (Кількість крему можете визначити самі).
- Завершальний етап – рясно посипати пиріг тертим шоколадом і відправити в холодильник на 4 години.
Бісквіт для пирога можна спекти також в мультиварці, а після – покласти в роз’ємну форму.
Вишневий пиріг «Насолода» – це справжня родзинка в меню доброї господині, і будьте впевнені – його рецепт припаде до душі кожному пекареві!