Вишневий пиріг

Вишневий пирігТонку «чашу» з пісочного тіста рясно наповнимо соковитою густий начинкою – приготуємо вишневий пиріг на сухому, «невагомому», розсипчастою коржі. У цій випічка не буде крему, сметаною або вершкової заливки, сирної начинки і інших кондитерських добавок-наповнювачів, традиційно супроводжують подібні вироби на пісочної основі.

Провідна роль в нашому пирозі-десерті відведена широкому шару вишні, провареної з цукром і крохмалем. Ягода успішно зберігає смак, аромат і свіжість, не втрачає характерну кислинку, яка вдало поєднується з солодким тестом. Прекрасне випечені вироби, готувати яке можна цілий рік, спустошуючи запаси морозильної камери.

Складові:Вишневий пиріг

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • борошно – 180-200 г.

Для начинки:

  • вишня заморожена – 600 г;
  • цукор – 100 г;
  • крохмаль картопляний – 25 г;
  • ванільний цукор – пакетик (8-10 г).

Вишневий пиріг рецепт з фото крок за кроком

  1. Замішуємо тісто. Підтале м’яке масло розтираємо з цукровою пудрою в єдину кремообразную суміш.Вишневий пиріг
  2. Додаємо яйце, перемішуємо масляну масу.Вишневий пиріг
  3. Підсипає борошно і формуємо кулю тесту. Довго не месім, тільки збираємо масу в єдиний ком. Нам не потрібна щільна консистенція – тісто має бути приємним на дотик, пластичним.Вишневий пиріг
  4. Дно рознімної форми діаметром 22 см прокладаємо по дну пергаментним папером. У підготовлену ємність переносимо кому тесту. Придавлюючи і розтягуючи пальцями, формуємо круглий пласт з бортом висотою близько 3 см. Робимо часті проколи виделкою, щоб корж НЕ здувся при випіканні. Прибираємо форму з пісочної заготівлею хвилин на 40 в холодильник або на 20-30 хвилин в морозильну камеру – перед відправленням в духовку тісто має бути сильно охолодженим.Вишневий пиріг
  5. Тим часом готуємо начинку. Вишню без попереднього розморожування поміщаємо в каструлю, засипаємо цукром – і простим, і ароматизованим (ванільним). Ставимо на повільний вогонь. Помішуючи, варимо до повної розморожування і розм’якшення ягід.Вишневий пиріг
  6. Крохмаль розчиняємо в 100 мл холодної води. Тонкою цівкою при активному помішуванні вливаємо до вишневої маси. Продовжуючи перемішувати, тримаємо на вогні, чекаючи загустіння вишневого соку до стану киселю.Вишневий пиріг
  7. Форму з уже охолодженої і затверділої основою ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 20 хвилин. Спечену борошняну «кошик» наповнюємо загусла вишневої масою. Ложкою разравниваем ягідний шар.Вишневий пиріг
  8. Відправляємо в духовку ще на 10 хвилин, підтримуючи колишню температуру. Готовий пиріг дістаємо з печі. Остаточно охолоджуємо і тільки потім звільняємо від форми. Перед нарізкою і дегустацією бажано 1-2 години потримати випічку в холодильнику.Вишневий пиріг
  9. Вишневий пиріг готовий! Насолоджуємося соковитою, кисло-солодкого, повільно розтікається начинкою на тонкій основі з розсипчастою структурою.Вишневий пиріг

Смачного!