Вишневе меню на день народження

Вишневе меню на день народження
Якщо вам пощастило народитися в сезон достатку овочів і фруктів, то гріх не скористатися багатством при підготовці святкового столу для домашнього торжества. Рецепти з вишні і черешні – невичерпне джерело натхнення для корисного, барвистого і соковитого меню на день народження, яке запам’ятається всім гостям! Ми зібрали тут не тільки літні страви, а й ті варіанти, які можна використовувати взимку, замінивши свіжі компоненти на консервовані або заморожені.

Вишня і черешня з’являються приблизно в один час і в чому схожі в кулінарній обробці. Однак вишню відрізняє кислий смак, тому в поєднанні з м’ясом ми частіше зустрінемо саме її.

Зате з черешні виходять самі барвисті салати! Наприклад, якщо просто з’єднати черешню різних кольорів і шинкованную капусту або крупно порізану листову зелень. Перед подачею посипте салат солодкими сухариками або крихтою печива. Загальну увагу салату гарантовано!

Тому що для дня народження ефектна подача – найлегший спосіб здивувати гостей. Тим більше, коли вона поєднується з появою на столі соковитих фруктів, за якими ми так скучили за зиму.

Крім того, черешня здавна улюблена в зимової консервації. Цілий рік до наших послуг улюблені з дитинства різнокольорові черешневі компоти.

Варто відзначити і те, що черешню вигідно вибрати для дитячого свята – за рахунок її солодкого смаку і широких можливостей до вживання тими дітьми, для яких вишня занадто агресивна і кисла.

Разом з тим, вишня – відмінний фрукт для заморозки! Вона добре зберігає смак, колір і аромат. І тому всі рецепти, де вишня проходить кулінарну обробку, нескладно адаптувати для зимового сезону.

Усвідомлюємо і те, що вишня на дні народження може з’являтися в кожній подачі! У напоях, в супроводі для тушкованого і запеченого м’яса, в начинці для випічки, в сирних десертах, желе і морозиві.

Як швидко очистити вишню від кісточок

Для легкого приготування домашніх рецептів з вишні і черешні необхідно знайти зручний спосіб швидкого очищення ягід від кісточок. Можна вдатися до допомоги шпильки. Або купити спеціальний кухонне пристосування.

Або пристосуватися до швидкісного методу з пляшкою. Ознайомтеся з ним в короткому відео:

Не будемо винаходити велосипед і розподілимо прості цікаві рецепти з вишні і черешні за звичними розділах меню на день народження – закуски, салати, основне блюдо і десерти.

Закуска: пиріжки з вишнею як в Макдональдсі

Фірмові пиріжки з вишнею з McDonalds – улюблені ласощі дітей. Та що там – діти! Світовий гігант вміє підкорювати і дорослих. Так зробимо пиріжки самі – на день народження! Одного разу освоївши рецепт, ми отримаємо економну, смачну, корисну та знайому навіть дітям закуску для будь-якого сезону.

Складові

  • Листкове тісто без дріжджів – 500 г;
  • Заморожена вишня – 500 г;
  • Цукор – 5-7 ст. ложок за смаком, залежить від вишні;
  • Крохмаль – 1-3 ст. ложки за смаком, залежить від побажань до густоті начинки;
  • Яйце – 1 шт.

Пиріжки з вишнею як в Макдональдсі - домашній рецепт

Приготування

  1. Розморожуємо вишню, або миємо й чистимо свіжу, ріжемо на шматочки і перемішуємо з цукром і крохмалем.
  2. Суміш з вишні варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, не даючи закипати! Якщо вишня свіжа – додаємо трохи води.
  3. Як тільки суміш загусне, прибираємо з вогню і залишаємо остигати.
  4. Листкове тісто розгортаємо і ріжемо на квадрати. Викладаємо на папір для випікання.
  5. Яйце збовтуємо з 1-2 ст.л. води і змащуємо краю майбутніх слоек.
  6. Викладаємо в центр квадратів начинку.
  7. Скріплюємо краю і притискаємо виделкою, щоб тісто зчепилося по периметру пиріжка. Змащуємо верх кожної слойки яєчної сумішшю.
  8. Випікаємо в розігрітій до 210 ° C духовці, поки тісто не підрум’яниться – близько 15 хвилин.

Закуска: млинці з сирно-вишневою начинкою

Чудова ідея для фуршетного столу на день народження – різноманітні млинці з фруктовою начинкою. Придивіться до рецептів солодких начинок, серед яких сирно-вишнева, в нашій статті «З якою начинкою приготувати млинці».

Млинці з сирно-вишневою начинкою

І не пропустіть натхнення використовувати млинці на фуршеті, адже вони ідеальна закуска і на дитяче свято!

Салат: вишневий вінегрет з горіхами

Крім літнього свята, цей універсальний рецепт вдало впишеться в зимовий день народження, якщо використовувати заморожену вишню. На будь-якому торжестві його можна давати дітям, особливо якщо використовувати більш солодкі композиції в складі.

Для базового варіанти нам знадобиться

  • Вишня без кісточок – 200 гр;
  • Морква – 3 шт .;
  • Буряк – 1 шт середнього розміру;
  • Горіхи волоські – 80-100 гр;
  • Часник – 1-2 зубчик;
  • Петрушка – 1 невеликий пучок;
  • Сметана або майонез – 75-80 гр;
  • Сіль і червоний мелений перець – за смаком.

Вишневий вінегрет з горіхами - домашній рецепт салату

Як приготувати

  1. Морква і буряк моєму, відварюємо, чистимо і ріжемо дрібними кубиками
  2. Петрушку моєму в проточній воді і дрібно рубаємо.
  3. Горіхи рубаємо ножем або в блендері до стану великої крихти.
  4. Часник чистимо і тиснемо в чеснокодавилке.
  5. Вишню звільняємо від кісточок, ріжемо на шматочки (кожну на 2-3 частини).
  6. З’єднуємо варені овочі і горіхи в мисці, перемішуємо. Потім додаємо часник, вишню і заправку. Солимо, перчимо до смаку, знову заважаємо.

Даємо постояти в холодильнику не менше 30 хвилин. Перед подачею зверху посипаємо петрушкою.

Рада кухарчука
Для базового рецепта вінегрету соусом може стати суміш легкої гірчиці з медом – в пропорції 1: 1.

Як варіювати склад вишневого вінегрету

  • Можна додавати порізані кубиком молочні продукти – плавлений сирок, тверді сорти сиру, малосольну овечу бринзу.
  • Або додати яйце і картоплю.
  • Можна прибрати волоські горіхи або замінити на інший вид.
  • Ще один смачний варіант – зробити вишневий вінегрет більш фруктовим, додавши влітку свіжий банан або солодкий нектарин, а взимку – курагу або чорнослив.

При будь-якому варіанті пам’ятайте, що кислинку забезпечує вишня, тому варіюйте її кількість або пограйте з кислотою соусу.

Салат: вишневий з цибулею для дорослих

Цікавий салат до м’ясних жирних страв. Він ідеально простий у виконанні! А замінивши вишню черешнею, а білий лук на солодкий (кримський), ми отримуємо універсальний рецепт для будь-якого сезону.

Складові

  • Вишня свіжа-300 гр;
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт середньої величини.

Вишневий салат з цибулею

Приготування

  1. Вишню моєму, сушимо, очищаємо від кісточок і злегка і дрібніє в блендері. Можна порізати половинками.
  2. Цибулю чистимо і дрібно рубаємо. Або використовуємо тертку «Бернер», де підійдуть 2 нарізки – найдрібніша або тонкою соломкою.

Солимо, перчимо і заправляємо салат до смаку, вибравши соус зі сметани з медом або пряного рослинного масла з лимонним соком.

Основна страва: курка, запечена з вишнями

Приблизно для 5 порцій нам знадобляться

  • Курка – 1 шт .;
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л .;
  • Сіль – 3 щіпки;
  • Спеції – 2 щіпки;
  • Вишня – 300 гр .;
  • Цукор – 1-3 ст. л. за смаком.

Готуємо курку для запікання за звичайною схемою:

  • моєму, потрошимо, солимо, обмазуємо улюбленими спеціями і рослинним маслом.

Готуємо вишневий соус:

  • якщо необхідно, чистимо звинувачую від кісточок. З’єднуємо цукор і 100 гр вишні і перемелює в блендері.

Курка, запечена з вишнями - простий рецепт

Зауважте, що можна використовувати заморожену вишню, а зимовий вибір на користь курки – це завжди економія бюджету на основне блюдо для дня народження.

  1. Курку поливаємо солодким соусом.
  2. Залишилася вишнею фаршируємо курку, але трошки ягід залишимо для прикраси.
  3. Запікаємо курку в розігрітій духовці при 200 градусах.
  4. Для отримання апетитною скоринки, скористаємося грилем 15 хвилин до завершення випічки.
  5. Якщо гриля в духовці немає, змащуємо курку невеликою кількістю меду або сметани. Утримайтеся від майонезу! Він може надавати м’ясу неприємний запах оцту.

Як визначити готовність запеченої курки

  • При температурі близько 200 градусів на кожний кілограм ваги тушки необхідно близько 40 хвилин запікання.
  • Готовність курки перевіряємо, встромивши сірник або зубочистку в районі грудки. Якщо з’явився сік прозорий і безбарвний, значить, курка готова.
  • І пам’ятайте! Не можна перетримувати курку в духовці, щоб її м’ясо не стало сухим і не набуло запах перетопленого жиру.

Основна страва: свинина, тушкована з вишнями

Це більш дорослий рецепт, проте його можна використовувати на дні народження школяра, тому що алкоголь, який входить до складу інгредієнтів, встигаємо випаруватися за час гасіння.

Складові

  • Свинина – 400 гр;
  • Цибуля ріпчаста білий або кримський – 2 шт .;
  • Імбир (корінь) – 2 см;
  • Вишня свіжа – 150-200 гр;
  • Гострий червоний перець – ½ середнього стручка;
  • Винний оцет (червоний) – 50 мл;
  • Сухе вино (червоне) – 50 мл;
  • Мед – 1-2 ст.л.

Свинина, тушкована з вишнями

Приготування

  1. Своїм та чистимо овочі. Увага! З перцю видалити все насіння! Дрібно рубаємо цибулю, а імбир і червоний перець ріжемо тонкою соломкою.
  2. Свинину нарізаємо великим кубиком.
  3. Сотейник з рослинним маслом ставимо на вогонь і відразу завантажуємо цибулю, щоб обсмажити до золотистого кольору, після чого дістаємо його в окремий посуд.
  4. В цей же масло кладемо шматочки свинини і обсмажуємо з усіх боків.
  5. Додаємо в м’ясо цибулю, імбир, червоний перець, солимо і перемішуємо.
  6. Додаємо мед, оцет, вино і уварюємо наполовину.
  7. Вливаємо склянку води і готуємо на малому вогні до м’якості свинини – близько 25 хвилин.
  8. Кладемо в сотейник вишню і тушкуємо ще 10 хвилин, періодично помішуючи.

Подаємо м’ясо, рясно полив вишневим соусом і прикрасивши парочкою цілих вишень і гілочкою зелені.

Для тушкованою свинини можна використовувати заморожену і сушену вишню, тому рецепт прикрасить святковий стіл і на зимовий день народження

Десерт: пиріг з вишнею «Хитрий»

Родзинка пирога – у його формі! Цей рецепт з вишні нескладний, але зажадає фото, щоб ви швидко вловили всі хитрощі його приготування.

інгредієнти тесту

  • Вершкове масло – 200 гр;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Кефір – 1 склянка;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Ваніль або ванільний цукор – за смаком, від 1 щіпки.

інгредієнти начинки

  • Вишня без кісточок – 500 гр;
  • Цукор – 100 гр.

Як приготувати

  1. Просіваємо борошно, додаємо сіль, розпушувач і перемішуємо.
  2. Додаємо масло і перетираємо з борошном. Вливаємо кефір і замішуємо тісто. При необхідності потроху додаємо борошна.
  3. Розкачати тісто тонким шаром близько 3 мм і розрізати на смужки шириною близько 8 см, по довжині близько 25 см.
  4. На середину кожної смуги викладаємо вишні без кісточки і посипаємо цукром, як показано на фото.Як приготувати пиріг з вишнею на день народження
  1. Формуємо закриті ковбаски.vishnevoe-menyu-na-den-rozhdeniya6
  1. Викладаємо ковбаски в спіраллю в змащену маслом роз’ємну форму для випікання. Випікаємо до рум’янцю при 200 Граус приблизно 40 хвилин. Для апетитною скоринки за 10 хвилин до кінця можна змастити яєчної сумішшю з водою (пропорція 1: 1).

vishnevoe-menyu-na-den-rozhdeniya7

Подаємо пиріг на блюді – після присипки цукровою пудрою, просіяного через сито.

Домашній пиріг з вишнею на день народження

Соуси з вишні: класичний і часниковий

Пікантний вітамінізований соус в двох варіаціях вже описаний у всіх подробицях на нашому сайті в статті «Соус з вишні».

vishnevoe-menyu-na-den-rozhdeniya12

Соус: фруктова гірчиця

Навіть якщо ви вирішили не ризикувати з абсолютно новими рецептами, або обмежилися фуршетних столом на день народження, ви зможете знайти у нас цікаві способи використання вишні в святковому меню.

Один з них – фруктова гірчиця за італійським рецептом, приготування якої описано в статті «Фруктова гірчиця».

vishnevoe-menyu-na-den-rozhdeniya11

Напої: компот з вишні і полуниці

Легкий вітамінний напій, придатний для дитячого свята, за умови, що у гостей немає алергії на полуницю.

Нагадаємо важливе правило: завжди запам’ятовуйте, з чого ви готуєте на дитячий день народження вдома, щоб легко відповідати на запитання дітей-алергіків і їх батьків.

Нам знадобиться

  • Вишня – 300 гр;
  • Полуниці (або малина) – 200 гр;
  • Чорна (або червона) смородина – 100 гр;
  • Цукор – від 200 гр за смаком;
  • Вода – 4 л.

Компот з вишні і полуниці

Приготування

У киплячу воду засипаємо ягоди і цукор. Дочекаємося закипання і проварити компот не більше 5 хвилин. Подаємо компот охолодженим.

Напої: вишневий крюшон

Цей алкогольний коктейль здатний прикрасити тільки дорослий день народження.

Складові

  • Цукор 100 г;
  • Ром 100 мл;
  • Горілка 40 мл;
  • Вишні 400 гр;
  • Червоне вино 1,5-2 л;
  • Шампанське – 1 пляшка.

vishnevoe-menyu-na-den-rozhdeniya10

Як приготувати

  1. Вишні проколюємо, засипаємо цукром, заливаємо ромом, горілкою, червоним вином і ставимо в холодильник на 3 години.
  2. Для подачі розливаємо напій в келихи і додаємо шампанське і лід.

Всі вишні з рідини видаляти не треба, кілька ягідок красиво виглядають на дні прозорих келихів.

Вишня і черешня – феноменально зручні для кулінара ягоди! Можна навіть не намагатися охопити в одній збірці все багатство рецептів, куди вони входять. Зауважте, мова йде не тільки про вареники і випічці, знайомих нам з дитинства.

Хоча саме в солодких стравах чудово розкривається смак і аромат соковитих ягід. Можна сміливо пірнути в фантазійну вишневу тему і швидко знайти легкі вишневі чизкейки без випікання, манника і сирні запіканки, желейні десерти і коктейлі, корисні дитячі смузі і компоти, варення і морозиво, заготовки на зиму, вишуканий віденський вишневий суп і мегапопулярний французький десерт – клафути з вишнею або черешнею.

Так будемо ж відкриті новим ідеям для вишневого меню – на день народження і по буднях!