Віяло з баклажанів з помідорами і сиром

Віяло з баклажанів з помідорами і сиромГотуємо просте і смачне домашнє блюдо – запікаємо баклажани з помідорами і сиром в духовці, але замість стандартної нарізки овочів кружками формуємо оригінальний віяло з начиненими прорізами. Для соковитості змащуємо заготовки сметаною, а для аромату і легкої гостроти додаємо часник. Баклажанна м’якоть благополучно пропікається, сир плавиться і апетитно стікає «лавою», помідори надають приємну кислинку.

Віяло з баклажанів красиво виглядає на тарілці, підходить як гарнір до м’яса або птиці, а також може подаватися як самостійна гаряча або холодна закуска. На додаток до скибочкам сиру і помідорів можна заповнити прорізи шматочками бекону, шинки, м’ясних або курячим фаршем.

Складові:Віяло з баклажанів з помідорами і сиром

  • баклажан – 1 шт. (300 г);
  • сир – 200 г;
  • помідор – 1-2 шт .;
  • часник – 2 зубці;
  • сметана – 4-5 ст. ложок;
  • кріп – 1-2 гілочки;
  • сіль, перець – за смаком.

Віяло з баклажанів в духовці з помідорами і сиром рецепт

  1. Баклажан промиваємо, обриваємо плодоніжки. Розрізаємо плід вздовж на дві рівні частини.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром
  2. У кожній половині проробляємо часті поздовжні розрізи дощенту (до місця, де розташовувалася плодоніжка). Отримуємо заготовку, схожу на віяло. Орієнтовна товщина смужок – 5-8 мм. Якщо є підозра, що баклажани гірчать, можна обсипати заготовки сіллю і залишити на 20-30 хвилин, потім старанно промити холодною водою – разом з рідиною піде і гіркота.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром
  3. Для начинки помідори нарізаємо тонкими скибочками, сир – пластинами.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром
  4. Сметану змішуємо з порубаним дрібно кропом і часником, вичавленим через прес.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром
  5. Баклажани укладаємо в форму для випічки синьою шкіркою вгору. Солимо, за бажанням перчимо. Заповнюємо прорізи сирної нарізкою.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром
  6. Додаємо до сиру скибочки томатів.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром
  7. Кожен віяло промазуємо сметанним соусом.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром
  8. Ставимо в форму в нагріту духовку. Запікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром
  9. Віяло з баклажанів можна їсти і теплим, і охолоджені. Доповнивши гілочками зелені, свіжими овочами або ситними м’ясними виробами, подаємо смачне і гарне блюдо.Віяло з баклажанів з помідорами і сиром

Віяло з баклажанів з помідорами і сиром в духовці готовий! Смачного!