Готуємо просте і смачне домашнє блюдо – запікаємо баклажани з помідорами і сиром в духовці, але замість стандартної нарізки овочів кружками формуємо оригінальний віяло з начиненими прорізами. Для соковитості змащуємо заготовки сметаною, а для аромату і легкої гостроти додаємо часник. Баклажанна м’якоть благополучно пропікається, сир плавиться і апетитно стікає «лавою», помідори надають приємну кислинку.
Віяло з баклажанів красиво виглядає на тарілці, підходить як гарнір до м’яса або птиці, а також може подаватися як самостійна гаряча або холодна закуска. На додаток до скибочкам сиру і помідорів можна заповнити прорізи шматочками бекону, шинки, м’ясних або курячим фаршем.
Складові:
- баклажан – 1 шт. (300 г);
- сир – 200 г;
- помідор – 1-2 шт .;
- часник – 2 зубці;
- сметана – 4-5 ст. ложок;
- кріп – 1-2 гілочки;
- сіль, перець – за смаком.
Віяло з баклажанів в духовці з помідорами і сиром рецепт
- Баклажан промиваємо, обриваємо плодоніжки. Розрізаємо плід вздовж на дві рівні частини.
- У кожній половині проробляємо часті поздовжні розрізи дощенту (до місця, де розташовувалася плодоніжка). Отримуємо заготовку, схожу на віяло. Орієнтовна товщина смужок – 5-8 мм. Якщо є підозра, що баклажани гірчать, можна обсипати заготовки сіллю і залишити на 20-30 хвилин, потім старанно промити холодною водою – разом з рідиною піде і гіркота.
- Для начинки помідори нарізаємо тонкими скибочками, сир – пластинами.
- Сметану змішуємо з порубаним дрібно кропом і часником, вичавленим через прес.
- Баклажани укладаємо в форму для випічки синьою шкіркою вгору. Солимо, за бажанням перчимо. Заповнюємо прорізи сирної нарізкою.
- Додаємо до сиру скибочки томатів.
- Кожен віяло промазуємо сметанним соусом.
- Ставимо в форму в нагріту духовку. Запікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах.
- Віяло з баклажанів можна їсти і теплим, і охолоджені. Доповнивши гілочками зелені, свіжими овочами або ситними м’ясними виробами, подаємо смачне і гарне блюдо.
Віяло з баклажанів з помідорами і сиром в духовці готовий! Смачного!