Коли хочеться, щоб було солодко, але з кислинкою, і щоб краси неймовірної, і готувати не дуже складно – завжди можна знайти рішення.
Спробуйте приготувати знаменитий віденський пиріг, рецепт з вишнею сподобається абсолютно всім – його соковита начинка і пишне тісто нікого не можуть залишити байдужими. Ви здивуєтеся, наскільки він простий, а головне – приготувати його можна цілий рік, адже заморожені ягоди підійдуть до нього не гірше свіжих.
Відень традиційно славиться своїми кав’ярнями та кондитерськими, варто тільки згадати яблучний штрудель або знаменитий торт «Захер». Не поступається їм до смаку і віденський пиріг.
Але якщо перші два новачкові буде досить складно зробити без належної тренування, то з останнім впорається навіть початківець кондитер. Просте бісквітне тісто, багато вишні і мигдальні пелюстки зверху – ось і весь секрет.
Віденський пиріг з вишнею: рецепт з мигдалем
Складові
- Борошно пшеничне – 200 г + –
- Масло вершкове – 200 г + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 150 г + –
- Розпушувач – 10 г + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Ванілін – 10 г + –
- Вишня – 400 г + –
- Пластівці мигдалю – 1 упаковка + –
- Цукрова пудра – для присипки + –
Як приготувати віденський вишневий пиріг будинку
Алгоритм приготування дуже простий: купуємо ягоди, знаходимо віденський пиріг з вишнею на сайті, готуємо його швидко і з задоволенням, насолоджуємося самі і дивуємо гостей.
Готуємо вишню для начинки
- Добре моєму вишню і видаляємо плодоніжки. Нам знадобляться ягоди без кісточок, так що їх необхідно видалити. Якщо немає спеціального приладу, тоді запросто можна скористатися звичайною шпилькою.
- Встромляємо її в основу, де кріпився держак, підчіплюємо кісточку і виймаємо: якщо ягода стигла, то це займає частки секунди.
Колись в програмі «Їмо вдома» «Віденський» пиріг з вишнею готували із заморожених ягід, вони вже без кісточок. Але такий варіант краще залишити на зиму, коли не буде альтернативи. Літня ароматна вишня варто того, щоб на її очищення витратити зайві 10-15 хвилин.
Приступаємо до замісу тіста для віденського пирога
- Вершкове масло кімнатної температури розрізаємо на невеликі шматочки і поміщаємо їх в чашу міксера. Один шматочок залишимо для змащування форми.
- Додаємо цукор і починаємо збивати спочатку на повільній швидкості, поступово її збільшуючи. В результаті – масло має трохи біліть і стати схожим на крем.
- Вводимо по одному яйця і ретельно перемішуємо.
- Тепер сипучі інгредієнти. Борошно обов’язково просіваємо і додаємо до масла і яєць. Туди ж кладемо ванілін або ванільний цукор, щіпку солі і розпушувач. Зменшуємо потужність міксера і вимішуємо тісто до однорідного стану.
Укладаємо тісто в форму і випікаємо пиріг
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Поки духовка гріється, підготуємо форму. Зручніше взяти роз’ємну, але, якщо такої немає, то підійде будь-яка. Не варто брати занадто широку – коли «Віденський» пиріг виходить вище, то виглядає він ще нарядно. Форму ретельно змащуємо залишилися шматочком масла, не забуваючи про бортики і лінії згинів.
- Викладаємо у форму тісто, а на нього зверху насипаємо вишню разом з соком, що виділився. Рівномірно розподіляємо її по всій поверхні.
- Ставимо «Віденський» пиріг в духовку на 15 хвилин. За цей час він помітно підніметься, а вишня частково піде в середину випічки.
Прикрашаємо «Віденський» пиріг мигдалем і цукровою пудрою
- Через 15 хвилин дістаємо пиріг і щедро посипаємо його пелюстками мигдалю. Знову прибираємо в духовку до готовності. Це займе ще приблизно 20 хвилин. Про всяк випадок перевірити можна звичайною дерев’яною зубочисткою або сірником: встромляємо її в середину, якщо вона на дотик залишається сухою – значить, пиріг готовий.
- Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути прямо в формі.
- Акуратно виймаємо пиріг, при бажанні, посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.
Ось так просто ми приготували наш перший «Віденський» пиріг з вишнею. Рецепт обов’язково стане одним з найулюбленіших в вашому домі, варто тільки спробувати шматочок.
До речі, крім цукрової пудри пиріг також зверху можна посипати меленою корицею і прикрасити листочками свіжої м’яти. Настійно рекомендуємо подавати з кулькою ванільного морозива.
Смачного!