Наісочнейшее куряче філе – це вже немало, але дуже смачна «шубка» з клярі теж дуже радує. Рецептів клярі дуже багато, пропоную вам випробувати і цей. З філе від однієї курочки вийшла ціла гора відбивних.
необхідно:
- Філе куряче – 2 шт. (Тобто від 1 курки)
- Масло для смаження
кляр:
- Яйце – 1 шт
- Майонез – 1 ст.л.
- Борошно – 1 ст.л.
- Сода – 1/6 ч.л. (Або розпушувач – 1/4 ч.л.)
- Сіль, перець – за смаком
приготування:
Змішати всі інгредієнти клярі, ретельно розбити грудочки.
Він не повинен бути ні густим, ні занадто рідким.
Якщо буде густий, то шар клярі вийде дуже товстим, а рідкий буде стікати з філе. Налаштуйте густоту, додаючи борошно поступово.
Філе нарізати, в принципі, довільно, великими або маленькими шматочками, як подобається.
Відбити через плівку.
Вмочити філе в кляр з двох сторін.
Смажити на розігрітій сковороді, попередньо налити масло для смаження.
готове філе викласти на серветку для видалення зайвого масла.
Подавати з улюбленим гарніром або без нього.
Любіть куряче філе? Приготуйте нагетси, рецепт тут.
Смачного!