Нарешті, залишилося позаду час, коли нам з вами доводилося задовольнятися закордонними овочами і фруктами, наявними на прилавках. Тепер будь-яка господиня, при бажанні, може порадувати себе і домашніх смачним салатом з редиски, огірка і яйця – першим привітом весни. Це легке блюдо забезпечить організм всіма необхідними вітамінами і порадує око прекрасним зовнішнім виглядом і відмінними смаковими якостями.
Крім того, приємним доводом на користь цього чудового вітамінного страви стане і те, що собівартість салату з огірка, редиски і яйця невисока, і всі необхідні компоненти, швидше за все, вже є у вас на кухні.
Ми пропонуємо Вам найбільш цікаві та оригінальні способи приготування цієї страви, які прийдуть до вас на виручку, коли гості ось-ось постукають в двері або ви ламаєте голову над тим, чим урізноманітнити буденний домашній обід.
Смачно, легко в приготуванні і по-весняному свіжо – ось "три кити" найпопулярніших страв поточного сезону!
Салат "Весняний настрій"
Складові
- Редис свіжий – 1 пучок + –
- Огірки свіжі – 3 шт. + –
- Сир – 200 г + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Кріп свіжий – пару гілочок + –
- Салат листовий – 4 листи + –
- Сіль – щіпка + –
- Чорний перець – за смаком + –
Приготування
Цей салат – редиска, огірок, яйце – готується, немов за помахом чарівної палички, але незмінно заслуговує компліменти на адресу кулінаркі, яка створила цю апетитну красу. Крім іншого, сама тарілка з частуванням схожа на галявину зі свіжої квітневої зеленню. 1. Яйця, встановлені згідно з рецептом, кладемо в окріп і проварюємо 5-6 хвилин, щоб білок і жовткова маса знайшли потрібну консистенцію. Після закінчення відведеного часу яйця витягаємо і викладаємо їх в ємність з холодною водою (так шкаралупа легко чиститься). Очищені від шкаралупи яйця перетираємо за допомогою великої терки.
2. Сир виделкою перетворимо в однорідний склад і вводимо туди ж порізати дрібними кріп. Посипаємо масу невеликою кількістю солі і заправляємо спеціями за смаком, ретельно перемішуємо.
3. Змішуємо яєчну крихту і сирно-укропную суміш, щоб в результаті вийшов єдиний по консистенції склад.
4. Редис звільняємо від зелених "хвостиків" і добре промиваємо під струменем проточної рідини. Потім нарізаємо овочі тоненькими пластинками або соломкою.
5. Огірки ми також ставимо під промиванні і подрібнюємо в пластинки.
6. Салатні листки промиваємо і видаляємо надмірність рідини за допомогою паперового рушника або серветки.
7. Ну, а тепер можна приступити і до формування нашого салату з огірка, редиски і яйця і доданню виробу того вигляду, який вона матиме при подачі.
Для цього нам слід взяти велике блюдо, яке ми застилає салатним листочками, після чого починаємо пошарово викладати страву. Пласти матимуть таку черговість: спочатку шар пластинок редиски, потім – огірка, а після кладемо сирно-яєчну масу. Продовжуємо чергувати інгредієнти до тих пір, поки вони не закінчаться. Але останньою повинна бути неодмінно яєчно-сирна паста.
Готово! При бажанні прикрасити подачу частування, поверх верхнього шару посипте трохи кропу і викладіть візерунок з пластинок редису.
Зверніть увагу, що вийшло блюдо не містить ні майонезу, ні масел, але це зовсім не погіршує смакові характеристики даного салату – всі компоненти салату – огірок, редис, яйця і так досить соковиті. Здорове і легкозасвоюване доповнення до основної страви – саме те, що стане в нагоді кожній господині!
Салат "Пікнік"
Складові
- Редис свіжий – 1 пучок + –
- Огірки – 2 шт. + –
- Кріп – 3 гілочки + –
- Петрушка – 2 гілочки + –
- Яйця – 2 шт. + –
- Оливкова олія – 2 ст. л. + –
- Сік лимонний – 1 ч. Л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції – по перевагах + –
Приготування
Відмінний і дуже легкий рецепт, який стане в нагоді і досвідченим і починаючим кулінаркою. Адже абсолютно кожна намагається нагодувати гостей і рідних чимось оригінальним, при цьому не ставлячи нездійсненних завдань травній системі присутніх. Цей салатик – саме те, що допоможе вам досягти обох цілей! 1. Яйця акуратно закладаємо в ємність з киплячою водою і готуємо, поки вони не зваряться круто. Даємо їм охолонути в холодній воді, звільняємо від шкаралупи і нарізаємо на дрібні кубики або подрібнюємо яйцерезка.
2. Зелень, покладену за рецептом, обполіскувати в воді і злегка струшуємо, щоб позбутися від надлишків води. Далі ми можемо або пошінковать її за допомогою ножа, або просто порвати руками.
3. Редис і огірочки необхідно обмити і нарізати пластинами.
4. Далі все компоненти ми зсипали в глибокий посуд і вводимо сіль і приправи, які Вам найбільше до душі. Ідеально доповнить наш салат з редису, огірка і з яйцем пікантний аромат і смак чорного або білого перцю. Добре вимішуємо весь склад, поливаємо оливковою олією і скроплюємо крапелькою лимонного соку.
Спробуйте це легке і ароматне блюдо, і ви зрозумієте, що весна відчувається не тільки в теплому сонечку і усмішках людей – вона проникла і в світ кулінарії, радуючи нас свіжими "вкусняшками".
А знаєте, чим ще хороші салати, до складу яких входять редиска, огірок, яйце? З ними відмінно поєднуються практично всі продукти, які є в наявності у вашому холодильнику: куряче філе, маслинки і оливки, сир – сміливо подрібнюйте ці інгредієнти і пускайте їх в хід! Головне – не боятися експериментів і пошуку нових смакових поєднань.