Вершково-сирний соус

Одного разу, будучи в одному з кафе узбережжя Чорного моря, мій чоловік, великий любитель макаронів і всього що з ними пов’язано, покуштував спагетті під вершковим соусом. Ця страва справило на нього велике враження.

І ось, зовсім недавно, він мені нагадав про це соусі, з натяком, що добре б і вдома приготувати щось схоже. Пошукала я і знайшла рецепт, як приготувати вершково-сирний соус.

Вершково-сирний соус

Щоб приготувати вершково-сирний соус нам знадобиться:

  • 100 грам сиру твердих сортів,
  • 100 – 150 мл вершків (я брала 20% жирності),
  • 1 зубчик часнику (за бажанням),
  • перець мелений,
  • сіль.

Рецепт вершково-сирного соусу.

Насправді все геніальне просто. І цей смачний соус готується в лічені хвилини.

Сир нам потрібно натерти на тертці. Можна терти шматочками будь-якого розміру, я потерла на середній терці.

IMG_4434

При бажанні додамо в сир натертого часнику, поперчити за смаком.

Заллємо в сир 100 мл вершків і поставимо ємність на водяну баню.

IMG_4438

Будемо варити і постійно помішувати. Це потрібно робити до тих пір, поки сир повністю не розплавиться, а далі діємо по ситуації. Особисто я додала ще вершків, так як соус мені здався густоват. І ще кухар деякий час, заважаючи, заважаючи, заважаючи. Соус повинен вийти однорідним.

Вершково-сирний соус відмінно поєднується з усіма видами макаронів, в тому числі і макаронами по-флотськи, а також з пельменями, та й ледачими пельменями.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.