Одного разу, будучи в одному з кафе узбережжя Чорного моря, мій чоловік, великий любитель макаронів і всього що з ними пов’язано, покуштував спагетті під вершковим соусом. Ця страва справило на нього велике враження.
І ось, зовсім недавно, він мені нагадав про це соусі, з натяком, що добре б і вдома приготувати щось схоже. Пошукала я і знайшла рецепт, як приготувати вершково-сирний соус.
Щоб приготувати вершково-сирний соус нам знадобиться:
- 100 грам сиру твердих сортів,
- 100 – 150 мл вершків (я брала 20% жирності),
- 1 зубчик часнику (за бажанням),
- перець мелений,
- сіль.
Рецепт вершково-сирного соусу.
Насправді все геніальне просто. І цей смачний соус готується в лічені хвилини.
Сир нам потрібно натерти на тертці. Можна терти шматочками будь-якого розміру, я потерла на середній терці.
При бажанні додамо в сир натертого часнику, поперчити за смаком.
Заллємо в сир 100 мл вершків і поставимо ємність на водяну баню.
Будемо варити і постійно помішувати. Це потрібно робити до тих пір, поки сир повністю не розплавиться, а далі діємо по ситуації. Особисто я додала ще вершків, так як соус мені здався густоват. І ще кухар деякий час, заважаючи, заважаючи, заважаючи. Соус повинен вийти однорідним.
Вершково-сирний соус відмінно поєднується з усіма видами макаронів, в тому числі і макаронами по-флотськи, а також з пельменями, та й ледачими пельменями.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.