Вечеря з яловичини

Вечеря з яловичини
Якщо всім овочам і фруктам ви віддаєте перевагу соковитий стейк, а тістечко з задоволенням проміняєте на котлету, це стаття для вас! Ми розповімо про те, як приготувати вечерю з яловичини, щоб він вийшов смачним, незвичним і не дуже складним, адже не завжди хочеться шукати рідкісні інгредієнти. Пропонуємо вам рецепти, порадує не тільки завзятих м’ясоїдів, але і тих, хто не готовий їсти бефстроганов завжди і в будь-яких обставинах.

Поради кухарчуком

Для початку визначимося, як правильно вибрати і підготувати м’ясо.

Філе – вищий і 1-ий сорт

Вирізка і краю. Цей сорт нам знадобиться для приготування відбивних і стейків. Таке м’ясо характеризується великими волокнами, але без жирових прошарків і плівок. Воно повинно бути яскравого червоного кольору.

Темний шматок вказує на те, що м’ясо старе.

2-ий сорт

Це лопатка, грудинка і бічні частини задньої ноги. Волокна більш щільні, грубі і добре підійдуть для тривалої термообробки – гасіння або варіння.

3-ий сорт

Рулька, голяжка, шия – вони ідеальні для холодцю.

Завжди, збираючись приготувати щось з м’яса, купуємо саме той сорт, що нам потрібен. Або підганяємо блюдо під вже наявне сировину, щоб не вийшло неприємної несподіванки, на зразок занадто жорсткого стейка або незастившего заливного.

Отже, приготуємо для початку щось зовсім просте, але від того не менш смачне!

Відбивні з хріном

Яловичі відбивні із хріном – прекрасний вибір для вечері після важкого трудового дня.

  • 700 г яловичини ріжемо товстими шматками (в 1 – 1,5 см), відбиваємо спеціальним дерев’яним або металевим молотком, солимо і перчимо.
  • Чистимо і шаткуємо 1 цибулину, обсмажуємо її до прозорості, а, потім, викладаємо до неї м’ясо. Тримаємо відбивні на сковорідці на маленькому вогні не менше 7-8 хвилин з кожного боку.

Відбивні з хріном - вечеря з яловичини

Приготування соусу

Як тільки м’ясо приготується, перекладаємо його в окремий посуд і приступаємо до приготування соусу.

  • У сковороду, де воно смажилося, наливаємо чверть склянки води і, як тільки вийшла підлива закипить, засікаємо час. Млоїмо її 2-3 хвилини, потім проціджуємо.
  • Для соусу змішуємо 4 ст.л. вершків з 2 ст.л. хрону (звичайний покупної соус). До них додаємо жовток і вливаємо проціджений м’ясний соус зі сковороди.
  • Все перемішуємо вінчиком, поки суміш не стане однорідною.

Відбивні подаємо окремо або з овочами на пару, зеленим салатом, рагу або картопляним пюре. Все поливаємо соусом.

Антрекот по-австрійськи

Схоже блюдо з яловичини – фарширований антрекот, виходить і смачним, і вельми незвичайним за своїм виглядом!

Складові

  • М’якоть яловичини (товстий край) – 300 г;
  • Бекон – 200 г;
  • Картопля – 200 г;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Лук – 2 шт .;
  • Сметана – 200 г;
  • Масло – 100 г;
  • Борошно – 1 ст.л .;
  • Зелень (рубана) – 2 ст.л .;
  • Мускатний горіх, перець, сіль – за смаком.

Антрекот по-австрійськи - швидкий вечеря з яловичини

Приготування

  1. Яйця відварюємо і охолоджуємо.
  2. М’ясо нарізаємо на 4 шматки. Відбиваємо, солимо і перчимо.
  3. Паніруємо відбивні в борошні й обсмажуємо з обох боків до готовності на частини вершкового масла.
  4. Картоплю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками приблизно 1 на 1 см, відварюємо до м’якості, а воду зливаємо.
  5. Бекон дрібно ріжемо і перемішуємо з рубаною зеленню і розім’ятими виделкою яйцями. Акуратно додаємо картоплю і стежимо, щоб він не м’явся при перемішуванні, інакше страва вийде негарним. Приправляємо все спеціями, сіллю і сметаною.
  6. Викладаємо масу на одну половину антрекота і накриваємо зверху іншою. Закріплюємо дерев’яними шпажками.
  7. Лук шаткуємо, обсмажуємо на частини масла і, як тільки він зарум’яниться, кладемо прямо поверх нього антрекоти, накриваємо сковорідку кришкою і прогріваємо 3-5 хвилинок. На лушпиння «подушці» м’ясо вийде особливо соковитим і ароматним!
  8. М’ясо виймаємо, а залишився на сковороді соус, проціджуємо і поливаємо антрекоти при подачі.

Поєднуючи таке гаряче з яловичини зі свіжими овочами або зеленим салатом, ми отримаємо відмінний вечерю!

філе міньйон

Для тих, кому хочеться отримати максимум задоволення при мінімумі витрат часу рекомендуємо рецепт страви з французької кухні філе міньйон.

  • Для нього нам будуть потрібні всього 300 г товстого яловичого краю. Відбиваємо його, як зазвичай, солимо і перчимо.
  • 100 г бекону ріжемо на тонкі скибочки по числу відбивних і обертаємо кожним шматок м’яса.
  • Скріплюємо шпажками, змащуємо вершковим маслом і прибираємо в духовку запікатися на решітці.

Філе міньйон - смачна страва з яловичини на вечерю

Міньйон приготуються через 20 – 25 хвилин при 200 ° C. Перед подачею шпажки видаляємо і сервіруємо м’ясо свіжими або паровими овочами.

боккончіні

Тепер, коли прості рецепти з яловичиною вже освоєні, представляємо дуже красиве і надзвичайно смачне блюдо, заради якого варто потрудитися.

Складові

  • М’якоть яловичини – 400 г
  • Сир – 150 г
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.л
  • Яйця – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1/3 ст.
  • Топлене масло – 20 г
  • Чорний перець, сіль – за смаком

Для соусу:

  • Помідори – 400 г
  • Топлене масло – 15 г
  • Томатна паста – 1 ст.л
  • Цукор – 1 ч.л
  • Вершки – 1,5 ст.л
  • Чебрець сушений – 1 ч.л

боккончіні

Приготування

  1. Для початку приготуємо соус: Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками і пасеруємо на олії 5 хвилин. Тепер можна додавати томатну пасту. Прогріваємо ще трохи, а потім солимо, цукор, підсипає на кінчику ножа чебрець.
    Знову тримаємо, помішуючи 2-3 хвилини, і вливаємо вершки. Безперервно помішуючи стежимо, щоб вони не згорнулися.
    Через 10 хвилин проціджуємо соус – не повинно залишитися насіння від помідор і паличок чебрецю – він повинен бути абсолютно однорідним.
  1. Яловичину нарізаємо впоперек волокон – у нас повинні вийти вузькі порційні шматки. Їх відбиваємо, солимо і перчимо.
  2. На край кожної відбивної кладемо брусочок сиру – його довжина повинна відповідати ширині шматка м’яса. Закручуємо рулет і закріплюємо для міцності шпажками. Паніруємо спочатку в борошні, тут же занурюємо в збите яйце і вже в кінці обвалюють в сухарях – повинен вийти товстий шар, необхідний для того, щоб сир розплавився, але не витік на Скородом.
  3. Рулетики обсмажуємо на олії до золотистого обох сторін. Для остаточного приготування поміщаємо в прогріту до 200 ° C духовку на 9 – 10 хвилин.
  4. Готові боккончіні викладаємо на блюдо, полив соусом. Гарніруем відвареним рисом або макаронами. Прикрашаємо зеленню.

Страви з яловичини хороші і сама по собі, і в поєднанні з овочами. Не обов’язково готувати гарнір, досить вибрати правильний рецепт, в якому вже «все включено»!

Яловичина з баклажанами

Давайте зробимо яловичину з баклажанами – це практично базове поєднання в кулінарії, яке влаштує всіх любителів м’яса, а прихильників овочів порадують баклажани і томати.

  1. 2 великих баклажана моєму, очищаємо від шкірки, змащуємо з усіх боків рослинним маслом і запікаємо в духовці цілком при 180 ° C протягом 18 – 20 хвилин.
  2. Виймаємо, охолоджуємо і нарізаємо на скибочки. Солимо і відставляємо в сторону.
  3. 3 помідори обшпарюємо, знімаємо з них шкірку, дрібно ріжемо м’якоть і тушкуємо разом з шинкованной цибулині, сіллю і перцем.
  4. Дали через солі сік баклажани промаківаем паперовим рушником і паніруємо спочатку в борошні, потім занурюємо збите яйце, а після смажимо на маслі з кожного боку.
  5. З 400 г яловичини (не обов’язково краю) робимо фарш. Можна подрібнити в блендері, а можна порубати кухонним комбайном – орієнтуємося на свої смакові переваги, адже рубане і прокручене м’ясо розрізняється не тільки консистенцією, а й смаком. Готовий фарш солимо і перчимо.
  6. Беремо глибоку форму, змащуємо маслом і розкладаємо шарами: баклажани, рубане м’ясо і тушковані помідори. Чергуючи все так, щоб останнім шаром виявилися баклажани.
  7. Збиваємо 4 яйця з зеленню, заливаємо всі верстви і ставимо випікатися при 180 ° C протягом години до золотистої скоринки.

Яловичина з баклажанами

Подаємо страву прямо в формі трохи охололи, щоб сік не обпікав. Тут ми отримуємо і гарнір, і м’ясну складову!

Мусака з картоплею

Що ж ще можна приготувати з фаршу? Не будемо пропонувати вам котлети, краще зробимо мусака з картоплею. Тут також вийде чудове поєднання м’яса і овочів, тим більше, що мова йде про універсальний гарнір.

  1. У 3-х середніх помідорів знімаємо шкірку, а м’якоть рубаємо на кубики.
  2. 1 цибулину шаткуємо й обсмажуємо на маслі. Як тільки цибуля стане прозорою, додаємо до нього півкіло яловичого фаршу. Через 5 – 7 хвилин його солимо, перчимо і туди ж відправляємо рубані помідори.
  3. Тушкуємо все на невеликому вогні ще 10 хвилинок.
  4. 400 г картоплі чистимо, ріжемо на гуртки в 3 – 4 мм завтовшки, солимо і обсмажуємо на іншій сковороді.

Готуємо форму відповідного розміру і глибини. Стінки, як зазвичай, змащуємо маслом (вершковим або рослинним, за смаком) і викладаємо першим шаром половину фаршу. Поверх акуратно розкладаємо все картопляні дольки, потім м’ясо, що залишилося. Вливаємо півсклянки води і відправляємо пектися на півгодини при 200 ° C.

uzhin-iz-govyadiny.jpg1

  • Тим часом, поки мусака готується, підсушують на сковороді 1 ст.л. борошна до появи ніжного горіхового аромату, додаємо поступово ½ склянки молока, безперервно помішуючи, щоб не залишилося грудочок, і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
  • Даємо загуснув соусу трохи охолонути, втручаємося в нього збите яйце, 65 г (3 ст.л з гіркою) тертого сиру і знову перемішуємо.

Виймаємо з духовки мусака, заливаємо яєчно-молочним соусом і знову ставимо запікатися до золотистого кольору. Готової м’ясної запіканці даємо трішки подостить, розрізаємо на порції і подаємо!

Спагеті «Болонья»

Ну, а в завершенні нашого багатого списку пропонуємо вам приготувати класичні спагетті з яловичиною.

  • Спагеті – 150 г
  • Яловичина (вирізка) – 300 г
  • М’ясний бульйон – 300 мл
  • Сир твердий – 100 г
  • Вершкове масло – 80 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Зелень (петрушка або кінза) – ¼ пучка
  • Сіль, перець чорний – за смаком

Спагеті «Болонья»

Приготування

  1. Спагеті варимо, як зазвичай, коли хочемо отримати їх аль денте: побільше підсоленої води і 5 хвилин після закипання. Відкидаємо готові на друшляк і заправляємо вершковим маслом.
  2. Лук шаткуємо і доводимо на сковороді до прозорості. Яловичину ріжемо дрібною соломкою (для цього її можна злегка заморозити – так м’ясо буде простіше нарізати). Викладаємо її до цибулі і тримаємо, помішуючи, поки не з’явиться скориночка.
  3. Поки м’ясо обсмажується, готуємо помідор: прибираємо шкірку, дрібно ріжемо м’якоть. Викладаємо його на сковороду, солимо, перчимо і заливаємо все бульйоном. Тут же кладемо зелень (цілком) і тушкуємо, поки м’ясо не стане зовсім ніжним.
  4. Перед подачею зелень виймаємо, спагетті викладаємо на блюдо, зверху кладемо м’ясо. За бажанням посипаємо все тертим сиром або подаємо його окремо.

Як бачите, друзі, приготувати на вечерю страви з яловичини можна найрізноманітніші! Головне, аби було бажання!