Ватрушки з сиром

Ватрушки з сиром

А чому б нам не приготувати ватрушки з сиром? М’які, домашні, з великою кількістю начинки. Не буду багато писати про користь сиру, особливо для діток, а готувати ватрушки навіть простіше, ніж пиріжки.

необхідно:

тісто:

  • Борошно – ок.500 г
  • Молоко – 250 г
  • Олія – ​​60 г
  • Дріжджі свіжі 20 г (сухі – 1 ч.л. з гіркою)
  • Яйця – 2 шт. (Можна 1, але дуже велике і тоді доведеться додати трохи рідини, ок. 1 ст. Л.).
  • Цукор – 3 ст.л з невеликою гіркою
  • Сіль – 1 ч.л. з гіркою

начинка:

(Всі інгредієнти змішати)

  • Сир сухий – 250-300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Манна крупа – 1 ст.л.
  • Цукор 2-3 ч.л.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Ваніль – за бажанням

Для змащення:

  • Жовток 1 шт.

приготування:

Детально і з фото приготування тіста описано ТУТ.

Пожвавлюємо дріжджі, готуємо, так звану, міні-опару.

Із загальної кількості продуктів беремо 1 ст. л цукру, все дріжджі, 2 ст. л борошна і ок 150 г теплого молока.

Все перемішуємо і залишаємо до запузиріванія))). Зазвичай хвилин на 15-20.

Я ставлю в мисочку з теплою водою.

Борошно, що залишилося, яйця, молоко, масло, сіль і ванілін (якщо додаємо) я закладаю в чашу хлібопічки.

Раніше просто замішувала у великій мисці, де є простір для підйому тесту. Все було чудово, так що сміливо можете змішувати все в мисці, каструльці, відерці …

Підійшла опару вливаю в чашу і замішую тісто до гладкості.

Так як дріжджі наші вже заробили, то послідовність закладки інгредієнтів не має великого значення.

Головне, щоб ви бачили, що дріжджі добре запінили, інакше їм не вистачить сил підняти все тісто.

Не поспішайте підсипати борошно, якщо тісто здається вам зам’яким. Краще підмішування його при обробленні на пиріжки чи булочки.

Відповідно, якщо ваша мука зробила тісто занадто крутим, то варто додати трохи рідини, щоб полегшити роботу дріжджів.

Ставимо тісто в тепле місце, щоб збільшилася приблизно вдвічі.

Час залежить від температури і якості дріжджів.

Зазвичай ок. 40 хв.

Обминали тісто і даємо піднятися ще раз, зазвичай часу на це йде менше.

Коли тісто готове, викладаємо його на стіл для оброблення.

Не забуваємо подпиліть стіл борошном.

Ватрушки з сиром

Розділити тісто на 20-30 кульок. Залежить від того, які ватрушки вам більше подобаються, великі чи маленькі. У мене сьогодні 30.

Ватрушки з сиром

Формуємо з шматочків кульки. Укладаємо швом вниз.

Ватрушки з сиром

Кульки розгортаємо в товсті коржі.

Ватрушки з сиром

Викладаємо на деко, на якому будемо випікати ватрушки. У мене тефлоновий, тому я не змащую.

Ми залишаємо для вистоювання хвилин на 20 в теплому місці.

Накрийте завертання.

Ватрушки з сиром

Коли тісто расстояться, денцем склянки, змазаним олією або присипаним борошном, робимо поглиблення для начинки.

Ватрушки з сиром

Викладаємо начинку, змащуємо тісто сумішшю жовтка з водою 1: 1.

Ватрушки з сиром

Випікаємо близько 15-25 хвилин.

Час залежить від розміру ватрушек і особливостей вашої духовки.

Температура 180-200 гр.

Ватрушки з сиром

Начинки в домашні ватрушки можна не шкодувати 🙂

Я готую сир сама, якщо вам це цікаво, то різні способи можна подивитися ТУТ.

Смачного!

Ватрушки з сиром

Ватрушки з сиром