Товсті здобні вафлі з кулькою морозива, фруктами, карамельним соусом і шоколадом … Ах, так, ще з горішками! Мрія! Також прочитайте про секрет рівних вафель. Пропоную багаторазово перевірений рецепт.
необхідно:
- Вершкове масло або маргарин – 200 г
- Цукор – 150 г
- Борошно – 200 г
- Крохмаль – 20 г (1 ст.л. з гіркою) за бажанням, для більшої розсипчастості
- Яйця – 3 шт
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Розпушувач – 2 ч. Л.
- Ванілін – за бажанням
приготування:
Маргарин або масло кімнатної температури перемішати міксером з цукром.
Додати яйця. Перемішати.
Борошно змішати з сіллю і розпушувачем.
Додати борошно до основної суміші. Перемішати ложкою.
Таке ось гладеньке тісто.
Ось тепер обіцяний секрет.
Щоб вафлі були рівними, потрібно перекласти тісто в кондитерський мішок або в щільний поліетиленовий пакет.
Діаметр отвору ок. 1 см.
Видавлюємо тісто в розігріту вафельниці.
Спочатку по колу, а потім заповнюємо серединку.
Це навіть швидше, ніж викладати ложкою.
Випікаємо до бажаної підсмажені.
Остужаем на решітці.
Спочатку вафлі м’які, потім будуть хрустіти.
Але якщо ви вирішите прошарувати вафлі кремом або суфле, і залишити настоятися, то вони знову стануть м’якше, як тортик.
Подавати з фруктами, шоколадом, морозивом.
Ідеально підходить ЦЕЙ карамельний соус, який дуже легко готується.
Смачного!
Не забувайте підписуватися на новинки!))