Продовжую пробувати рецепти тонких вафель для купленої недавно Електровафельниці. Першою пробою були вафельні трубочки, приготовані з пісочного тіста, хрусткі і тануть у роті. Тепер я пробую піч вафлі на молоці. Вони виходять не настільки хрусткі, але теж дуже смачні, та й калорійність нижче.
Для приготування тонких вафель на молоці нам знадобиться:
- 2 яйця,
- 100 грам цукру,
- 240 мл молока,
- 200 грам борошна,
- 1 столова ложка рафінованої соняшникової олії,
- 3 грами ваніліну (2 пакетика) або будь-якого іншого ароматизатора,
- дрібка солі.
Рецепт приготування тонких вафель на молоці в електровафельніцу.
Приготуємо тісто для вафель. Яйця міксером збиваємо з цукром і дрібкою солі.
Додаємо молоко і ще раз перемішуємо.
Просіваємо борошно, кладемо ванілін і замішуємо тісто.
Тепер додаємо столову ложку рослинної олії, перемішуємо. Це робиться для того, щоб надалі готові вафлі добре знімалися. Тісто для тонких вафель на молоці готове. Цього разу воно у нас рідко, ніж було в рецепті хрустких вафельних трубочок.
Змащуємо обидві половинки Електровафельниці рослинним маслом. Включаємо її і даємо час нагрітися. Я грію приблизно хвилин 5.
У центр вафельница наливаємо 1-2 столових ложки тесту. Залежить від того, якого розміру і якої товщини ми хочемо випікати вафлі. Я пекла невеликі трубочки, тому наливала по 1 столовій ложці.
Притискаємо другу половинку вафельниці і чекаємо. Увага! У цей період виділяється велика кількість пари, можна обпалити руки.
Час випічки вафель залежить від потужності Електровафельниці. У мене вафлі рум’яняться досить швидко.
Щоб вафлі на молоці були хрусткими їх потрібно запікати до досить темного кольору. Світлі вафлі так і залишаться м’якими.
Коли вафля підрум’янилася, швидко лопаткою знімаємо її і скручуємо в трубочку.
Вафельна трубочка
Крім трубочок з вафель можна робити ріжки, кошички, ну і залишати їх у вигляді коржів, не звертаючи.
вафельная кошичок
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить від 15 до 30 вафель, залежить від їх розміру і товщини.
Так багато вафель вийшло!
Готові вафельні трубочки, ріжки і кошики можна начинити улюбленим кремом, морозивом. Коржі можна змастити кремом або згущеним молоком, вийде дуже смачний торт.
Смачного.