Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)

Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)Найпростіший рецепт для тих, хто підраховує калорії, вважає за краще обходитися без смаження і зайвого жиру! Минтай, тушкований з морквою і цибулею в томатному соусі, виходить дуже ніжним, соковитим і ароматним. Страва не містить специфічних приправ, різких і гострих запахів, поєднується з будь-яким гарніром і годиться для повноцінного домашнього обіду або вечері. Сам процес приготування не викликає ніяких труднощів – нарізали рибу, доповнили морквяно-цибулевої сумішшю і пропарити в рідини на основі консервованої пасти.

Крім минтая для рецепта годяться і інші різновиди морської риби з білим м’ясом – підходять як шматочки цілої тушки, так і вже разделанное філе. Консервовану пасту можна замінити м’якоттю свіжих помідорів (як в рецепті курки в томатному соусі), а морква і цибуля при бажанні доповнити іншими овочами (солодким перцем, стручкової квасолею і т.д.).

Складові:Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)

  • минтай – 1 кг;
  • цибулина – 1 шт .;
  • морква – 1 невелика;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • сіль, перець – за смаком.

Тушкований минтай з морквою і цибулею рецепт з фото

  1. Рибу ретельно промиваємо, видаляємо все зайве – зрізаємо голови, хвости, вичищаємо нутрощі. Розрізаємо тушки на порційні шматки і одним шаром укладаємо в сотейник або глибоку сковороду. Посипаємо сіллю, при бажанні меленим перцем.Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)
  2. Цибулину очищаємо, рубаємо ножем якомога дрібніше. Зрізавши шар шкірки, натираємо моркву великою соломкою.Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)
  3. Шар минтая засипаємо цибулею. Слідом викладаємо і морква.Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)
  4. Томатну пасту розводимо в гарячій воді (рідини потрібно приблизно дві склянки). Заливаємо рибу. Шматочки повинні бути майже повністю покриті соусом (при необхідності підливати воду).Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)
  5. Доводимо заливку до кипіння. Зменшуємо вогонь і під кришкою при слабкому бурлінні тушкуємо близько 25-30 хвилин. Пробуємо соус, при необхідності додаємо сіль або перець.Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)
  6. Подаємо апетитну рибу гарячої в оточенні томатної підливи з морквяно-цибулевої сумішшю. Для супроводу вибираємо будь-який гарнір – розсипчасту гречану крупу, перловку, рис, улюблені макаронні вироби, картопляне пюре, овочі і т.д.Тушкований минтай з морквою і цибулею (без масла)

Тушкований минтай з морквою і цибулею готовий! Смачного!