Трюфельний торт

трюфельний тортСтворимо смачний Трюфельний торт за мотивами знаменитих однойменних цукерок. З’єднаємо в імпровізованому рецепті вологі темні коржі, велика кількість крему, класичний ганаш і, звичайно, обов’язковий домінуючий присмак і аромат шоколаду. Отримаємо справжній святковий виріб – апетитне, багате і презентабельне!

За основу візьмемо популярний бісквіт «Шоколад на окропі» з насиченим за кольором і смаку м’якушем з вологою текстурою. В якості крему застосуємо вершково-шоколадну суміш, характерну для приготування справжніх трюфелів. А щоб ще більше виправдати назву десерту, оформимо торт цукерками, зробленими в домашніх умовах.

Складові:трюфельний торт

Для тіста:

  • яйця – 2 шт .;
  • какао-порошок – 60 г;
  • молоко – 200 мл;
  • вода (окріп) – 200 мл;
  • цукор – 350 г;
  • рослинне масло – 90 мл;
  • борошно – 270 г;
  • розпушувач тесту – 1,5 ч. ложки;
  • сода – 1,5 ч. ложки;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка.

Для крему:

  • темний шоколад (НЕ молочний) – 200 г;
  • вершки 33-35% – 500 г;
  • цукрова пудра – 50 г.

Для ганаша:

  • темний шоколад – 150 г;
  • вершки 33-35% – 150 г.

Для оформлення (за бажанням):

  • шоколадні трюфелі;
  • стружка шоколаду.

Трюфельний торт рецепт з фото

  1. Готуємо тісто. Яйця і всю порцію цукру, в тому числі і ванільного, збиваємо міксером до отримання пишної загусла білої маси.трюфельний торт
  2. Додаємо до цукрово-яєчної суміші молоко і рафінована (без запаху) масло. Розмішуємо ложкою або лопаткою, з’єднуємо воєдино компоненти.трюфельний торт
  3. Борошно, какао-порошок, соду і розпушувач перемішуємо в іншому посуді.трюфельний торт
  4. Частинами (за 3-4 підходи) просіюємо борошняний склад до рідкої світлої суміші. Кожен раз дбайливо вимішуємо масу від низу до верху до повного розчинення всіх сухих вкраплень. В результаті отримуємо в’язке і тягуче шоколадне тісто.трюфельний торт
  5. Останнім вливаємо окріп і швидко, не чекаючи охолодження рідини, перемішуємо масу до однорідності. Після додавання води тісто стає рідким – так і повинно бути!трюфельний торт
  6. Піч бісквіт будемо в ємності діаметром 20 см, щоб випічка вийшла високою і без проблем розрізала на 4 коржа. Дно посуду для зручності прокладаємо пергаментним папером, стіни не змащуємо. Виливаємо в підготовлену ємність рідкуватий тісто і відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку. Посуд має бути з високими стінками – бісквіт вийде висотою близько 7 см. Якщо немає підходящої високої форми, можна розділити тісто навпіл і випікати в два заходи, потім кожну частину розрізати на два коржі.трюфельний торт
  7. Випікаємо пишний бісквіт близько години. Час може відрізнятися – залежить від особливостей духовки. Щоб переконатися в готовності, опускаємо глибоко в центр м’якушки дерев’яну шпажку. Якщо на паличці не залишається мокрого тесту і сирих крихт, бісквіт готовий!трюфельний торт
  8. Дозволяємо випічці повністю охолонути. Потім проводимо ножем уздовж стінок і витягаємо бісквіт з форми. Розрізаємо на 4 приблизно однакових коржа. М’якуш виходить вологим, тому в додаткової просочення немає необхідності.трюфельний торт

    Крем для трюфельно торта

  9. Шоколадні плитки рубаємо ножем на дрібні «осколки», перекладаємо в робочу миску. У рецепті використовується шоколад з вмістом какао 70%.трюфельний торт
  10. Відміряємо 100 мл вершків, прогріваємо до сильно гарячого стану (кип’ятити не потрібно). Заливаємо шоколадні шматочки і активно перемішуємо до розчинення всіх згустків. Якщо вершки вже охололи, а шоколад не встиг повністю розтанути, ставимо суміш на «водяну баню» і доводимо до однорідності при постійному перемішуванні. Остужаем розплавлений шоколад.трюфельний торт
  11. Частину, що залишилася порцію вершків (400 мл) збиваємо з цукровою пудрою. Працюємо міксером до згущення маси – починаємо з низькою швидкості, поступово збільшуючи темп оборотів. Як тільки перестануть запливати сліди від віночків, зупиняємося. Не забуваємо, що вершки для збивання повинні бути холодними!трюфельний торт
  12. До пишної вершкової маси додаємо остиглий шоколад. Збиваємо недовго – тільки до рівномірного фарбування крему.трюфельний торт

    Збірка торта «Трюфель»

  13. Викладаємо на тарілку перший шоколадний корж. Зверху наносимо густу прошарок крему, розподіляємо рівномірно.трюфельний торт
  14. Далі повторюємо дії – накриваємо кремовий шар наступним коржем, знову густо промазуємо і т.д. Зібрану високу стопку покриваємо залишками крему з усіх боків. Прибираємо торт в холодильник мінімум на 4 години (можна залишити на ніч). За цей час коржі з’єднаються з кремом, десерт зміцніє, охолоне і буде готовий до покриття ганашем.трюфельний торт
  15. Формуємо суміш для фінішного покриття. Шоколад розколюємо на дольки і заливаємо прогрітими до гарячого стану вершками.трюфельний торт
  16. Активно перемішуємо до зникнення всіх згустків і отримання гладкої текстури.трюфельний торт
  17. Наносимо ганаш на охолоджений Трюфельний торт – повністю промазуємо поверхню і бічні сторони.трюфельний торт
  18. За бажанням оформляємо десерт шоколадною стружкою і трюфелями. У нашому прикладі використовуються цукерки домашнього приготування – рецепт тут.трюфельний торт
  19. Прибираємо торт в холодильник. Як тільки ганаш застигне, можна приступати до нарізки і дегустації десерту.трюфельний торт

Шоколадний Трюфельний торт готовий! Приємного чаювання!