Літо – пора відпочинку на природі: пляж, пікнік, туристичний похід або спонтанна поїздка з друзями по золотому кільцю Росії.
В цей час хочеться бути скрізь і відразу, але яким би захоплюючим не було пригода, не можна забувати про перекуси; для цього ідеально підійдуть трикутники з лаваша з начинкою. Готуються вони дуже швидко, не вимагають від кухаря майстерень навичок, зате все друзі оцінять по достоїнству ці хрусткі пиріжки з різними наповнювачами.
Техніка складання трикутників з лаваша
Трикутники з лаваша з сиром та іншими начинками мають досить просту схему скручування. Однак багато рецептів не демонструють наочно цей процес, залишаючи недосвідчених кухарів додумувати, що і як потрібно складати.
Ми ж наведемо цю інструкцію покроково з наочним прикладом.
- Для скручування трикутників потрібно нарізати лаваш стрічками 10х35 см. З таких шматків коржі виходять досить акуратні і невеликі пиріжки.
Якщо ви хочете отримати трикутники побільше, то просто вирізуйте стрічки трохи ширшим і довшим, наприклад 15х50 см, з розрахунку 3,5 обороту на грань трикутника, де довжина межі – ширина лавашной стрічки.
- Отже, з краю лавашной стрічки укладаємо пару ложок начинки і накриваємо її краєм у вигляді трикутника.
- Потім звертаємо отриманий трикутник вперед по стрічці.
- Потім ще раз прокручуємо трикутник вперед.
- Далі, втретє, загинаємо так, щоб залишився невеликий надлишок коржі, який потрібно подоткнуть в загин.
- В результаті у нас вийде гарний щільний трикутничок, який не розвернеться і не розвалиться в процесі смаження.
Сирні трикутники з лаваша з шинкою
Складові
- Тонкий лаваш – 1 упаковка + –
- Ковбаса копчена (шинка) – 100 г + –
- Сирна крихта – 1 ст. + –
- Кропова зелень – 1 пучок + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 1-2 шт. + –
- Панірувальні сухарі – 100 г + –
- Рослинна олія – 50 мл + –
- Сіль пряна – за смаком + –
Як зробити трикутник з лаваша з сиром і шинкою
Така закуска більш схожа на міні-піци в хрусткою «обгортці». Це відмінний варіант частування для галасливої компанії.
- Укропчик кришимо ножем і змішуємо з сирною крихтою.
- Ковбаску нарізаємо або дуже дрібною соломкою, або просто трьом на тертці.
- Помідор кришимо дрібненькими кубиками.
- Яйце збиваємо з дрібкою солі до повного змішання жовтка з білком.
- Ставимо відразу ж грітися на середній вогонь сковорідку і вливаємо в неї рослинне масло.
- Лаваш нарізаємо довгими смугами, товщиною в 10 см, і починаємо фарширувати і складати трикутники. З краю кожної стрічки кладемо потроху ковбаски, потім – по 1 ст.л. сирно-укропной суміші, далі – трохи помідорів. Після цього складаємо лаваш в трикутник, як показано на схемі вище.
- Кожен трикутник обмакиваем в яйці, потім обвалюють у паніровці і відправляємо смажитися на сковорідку до утворення хрусткої скоринки – по 2 хвилини з кожного боку.
Ви можете вибирати абсолютно різні варіанти начинки для таких молодіжних перекусів. Наприклад, додати до складу гриби або оливки, ковбасу замінити куркою або морепродуктами і т.д.
Ситні трикутники з лаваша з куркою
Пиріжки, легені не тільки в калорійному аспекті, а й в приготуванні – трикутники з кукурудзою. Вони мають у своєму складі традиційний американський мотив, що лише надає цій закусці оригінальності.
Давайте ж подивимося, як приготувати в домашніх умовах ці швидкі пиріжки.
Складові
- Лаваш тонкий – 1 шт .;
- Куряче філе – 0,3 кг;
- Кукурудза консервована – ½ банки;
- Сир твердосортний – 150 г;
- Яйця добірні – 2 шт .;
- Зелена цибуля – 30 г;
- Майонез – 2 ст.л .;
- Масло рослинне (будь-яке) – 4 ст.л .;
- Сіль за смаком.
Як готувати трикутники з лаваша з курячим філе
- Куряче філе відварюємо в солоній воді, охолоджуємо і нарізаємо кубиками.
- Сир також кришимо кубиками, а потім змішуємо з м’ясом, сиром, кукурудзою, дрібно рубаним луком і майонезом. Підсолюємо начинку за смаком.
- Лаваш нарізаємо стрічками. На кожну стрічку, з кінця, кладемо 2 ст.л. начинки і скручуємо лаваш в трикутник.
- Ставимо прогріватися на сильний вогонь сковороду, вливаємо в неї рослинне масло.
- У глибокій чашці збиваємо виделкою 2 яйця з додаванням щіпки солі.
- Кожен трикутничок обмакиваем в яєчному клярі і відправляємо на сковороду. Обсмажувати пиріжки слід по 2-3 хвилини з кожного боку, до запікання і рум’яності клярі.
- Готову закуску викладаємо на серветки, щоб видалити надлишки масла.
Трикутники з лаваша з яловичиною, грибами і сиром
Класичні трикутники «а-ля самса» для ледачих зазвичай готуються з сиром. Ми ж хочемо вам запропонувати приготувати своїми руками найсмачніший варіант трикутної лавашной закуски – з сиром, м’ясом і грибами.
Запікати згортки ми будемо в духовці під сметаною. Блюдо виходить неймовірно ніжним!
Складові
- Лаваш вірменський тонкий – 2 листи;
- Сир «Російський» – 0,3 кг;
- Сіль – ½ ч.л .;
- Перцева суміш – ¼ ч.л .;
- Фарш яловичий – 0,4 кг;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Гриби свіжі лісові або шампіньйони – 0,4 кг;
- Нежирна сметана (10-15%) – 1 невелика баночка.
Як зробити трикутники з лаваша з грибами і м’ясом
- Насамперед, готуємо начинку. На розігріту сковороду, з налитим в неї маслом, викладаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулину.
- Через 5 хвилин відправляємо в ємність для обсмаження дрібно нарізані гриби, а ще через 7 хвилин – фарш. Все перемішуємо і на малому вогні під кришкою тушкуємо хвилин 15.
- На завершення приготування начинку слід підсолити і поперчити за смаком.
- Готову начинку залишаємо остигати. А ми, тим часом, потремо середньої стружкою сир.
- Готуємо лаваш. Коржі нарізаємо довгими стрічками – по 10 см шириною. Дана кількість начинки розраховане на 15 трикутників, тому нарізаємо таких 15 лавашних стрічок.
- Остигнула начинку змішуємо з тертим сиром і приступаємо до формування пиріжків. На край стрічки кладемо 1,5-2 ст.л. начинки і складаємо лаваш трикутником (дивитися схему вище).
- Таким чином робимо все 15 згортків, які потім слід розкласти в один шар в вогнетривкої формі і покрити рівним шаром сметани.
- У духовці, прогрітій до 195 ° С, запікати трикутники потрібно 20 хвилин, поки сметана НЕ порожевіє.
Трикутники з лаваша можна готувати практично з будь-якою начинкою. Завалявся в холодильнику паштет? Відмінно! Невеликі шматочки ковбаски і сиру також нудьгують на полицях рефрижератора ?! Прекрасно! Навіть з такого простацького набору можна приготувати цілий асортимент лавашних пиріжків.
Смачного!