Трикутники з лаваша з начинкою

Трикутники з лаваша з начинкою
Літо – пора відпочинку на природі: пляж, пікнік, туристичний похід або спонтанна поїздка з друзями по золотому кільцю Росії.

В цей час хочеться бути скрізь і відразу, але яким би захоплюючим не було пригода, не можна забувати про перекуси; для цього ідеально підійдуть трикутники з лаваша з начинкою. Готуються вони дуже швидко, не вимагають від кухаря майстерень навичок, зате все друзі оцінять по достоїнству ці хрусткі пиріжки з різними наповнювачами.

Техніка складання трикутників з лаваша

Трикутники з лаваша з сиром та іншими начинками мають досить просту схему скручування. Однак багато рецептів не демонструють наочно цей процес, залишаючи недосвідчених кухарів додумувати, що і як потрібно складати.

Ми ж наведемо цю інструкцію покроково з наочним прикладом.

  • Для скручування трикутників потрібно нарізати лаваш стрічками 10х35 см. З таких шматків коржі виходять досить акуратні і невеликі пиріжки.

Якщо ви хочете отримати трикутники побільше, то просто вирізуйте стрічки трохи ширшим і довшим, наприклад 15х50 см, з розрахунку 3,5 обороту на грань трикутника, де довжина межі – ширина лавашной стрічки.

  • Отже, з краю лавашной стрічки укладаємо пару ложок начинки і накриваємо її краєм у вигляді трикутника.
  • Потім звертаємо отриманий трикутник вперед по стрічці.
  • Потім ще раз прокручуємо трикутник вперед.

treugolniki-iz-lavasha-s-nachinkoj.3jpg

  • Далі, втретє, загинаємо так, щоб залишився невеликий надлишок коржі, який потрібно подоткнуть в загин.
  • В результаті у нас вийде гарний щільний трикутничок, який не розвернеться і не розвалиться в процесі смаження.

Сирні трикутники з лаваша з шинкою

Складові

  • Тонкий лаваш – 1 упаковка + –
  • Ковбаса копчена (шинка) – 100 г + –
  • Сирна крихта – 1 ст. + –
  • Кропова зелень – 1 пучок + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 1-2 шт. + –
  • Панірувальні сухарі – 100 г + –
  • Рослинна олія – ​​50 мл + –
  • Сіль пряна – за смаком + –

Як зробити трикутник з лаваша з сиром і шинкою

Така закуска більш схожа на міні-піци в хрусткою «обгортці». Це відмінний варіант частування для галасливої ​​компанії.

  1. Укропчик кришимо ножем і змішуємо з сирною крихтою.
  2. Ковбаску нарізаємо або дуже дрібною соломкою, або просто трьом на тертці.
  3. Помідор кришимо дрібненькими кубиками.
  4. Яйце збиваємо з дрібкою солі до повного змішання жовтка з білком.
  5. Ставимо відразу ж грітися на середній вогонь сковорідку і вливаємо в неї рослинне масло.
  6. Лаваш нарізаємо довгими смугами, товщиною в 10 см, і починаємо фарширувати і складати трикутники. З краю кожної стрічки кладемо потроху ковбаски, потім – по 1 ст.л. сирно-укропной суміші, далі – трохи помідорів. Після цього складаємо лаваш в трикутник, як показано на схемі вище.
  7. Кожен трикутник обмакиваем в яйці, потім обвалюють у паніровці і відправляємо смажитися на сковорідку до утворення хрусткої скоринки – по 2 хвилини з кожного боку.

treugolniki-iz-lavasha-s-nachinkoj.4jpg

Ви можете вибирати абсолютно різні варіанти начинки для таких молодіжних перекусів. Наприклад, додати до складу гриби або оливки, ковбасу замінити куркою або морепродуктами і т.д.

Ситні трикутники з лаваша з куркою

Пиріжки, легені не тільки в калорійному аспекті, а й в приготуванні – трикутники з кукурудзою. Вони мають у своєму складі традиційний американський мотив, що лише надає цій закусці оригінальності.

Давайте ж подивимося, як приготувати в домашніх умовах ці швидкі пиріжки.

Складові

  • Лаваш тонкий – 1 шт .;
  • Куряче філе – 0,3 кг;
  • Кукурудза консервована – ½ банки;
  • Сир твердосортний – 150 г;
  • Яйця добірні – 2 шт .;
  • Зелена цибуля – 30 г;
  • Майонез – 2 ст.л .;
  • Масло рослинне (будь-яке) – 4 ст.л .;
  • Сіль за смаком.

treugolniki-iz-lavasha-s-nachinkoj

Як готувати трикутники з лаваша з курячим філе

  1. Куряче філе відварюємо в солоній воді, охолоджуємо і нарізаємо кубиками.
  2. Сир також кришимо кубиками, а потім змішуємо з м’ясом, сиром, кукурудзою, дрібно рубаним луком і майонезом. Підсолюємо начинку за смаком.
  3. Лаваш нарізаємо стрічками. На кожну стрічку, з кінця, кладемо 2 ст.л. начинки і скручуємо лаваш в трикутник.
  4. Ставимо прогріватися на сильний вогонь сковороду, вливаємо в неї рослинне масло.
  5. У глибокій чашці збиваємо виделкою 2 яйця з додаванням щіпки солі.
  6. Кожен трикутничок обмакиваем в яєчному клярі і відправляємо на сковороду. Обсмажувати пиріжки слід по 2-3 хвилини з кожного боку, до запікання і рум’яності клярі.
  7. Готову закуску викладаємо на серветки, щоб видалити надлишки масла.

Трикутники з лаваша з яловичиною, грибами і сиром

Класичні трикутники «а-ля самса» для ледачих зазвичай готуються з сиром. Ми ж хочемо вам запропонувати приготувати своїми руками найсмачніший варіант трикутної лавашной закуски – з сиром, м’ясом і грибами.

Запікати згортки ми будемо в духовці під сметаною. Блюдо виходить неймовірно ніжним!

Складові

  • Лаваш вірменський тонкий – 2 листи;
  • Сир «Російський» – 0,3 кг;
  • Сіль – ½ ч.л .;
  • Перцева суміш – ¼ ч.л .;
  • Фарш яловичий – 0,4 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Гриби свіжі лісові або шампіньйони – 0,4 кг;
  • Нежирна сметана (10-15%) – 1 невелика баночка.

Як зробити трикутники з лаваша з грибами і м’ясом

  • Насамперед, готуємо начинку. На розігріту сковороду, з налитим в неї маслом, викладаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулину.
  • Через 5 хвилин відправляємо в ємність для обсмаження дрібно нарізані гриби, а ще через 7 хвилин – фарш. Все перемішуємо і на малому вогні під кришкою тушкуємо хвилин 15.
  • На завершення приготування начинку слід підсолити і поперчити за смаком.
  • Готову начинку залишаємо остигати. А ми, тим часом, потремо середньої стружкою сир.
  • Готуємо лаваш. Коржі нарізаємо довгими стрічками – по 10 см шириною. Дана кількість начинки розраховане на 15 трикутників, тому нарізаємо таких 15 лавашних стрічок.
  • Остигнула начинку змішуємо з тертим сиром і приступаємо до формування пиріжків. На край стрічки кладемо 1,5-2 ст.л. начинки і складаємо лаваш трикутником (дивитися схему вище).
  • Таким чином робимо все 15 згортків, які потім слід розкласти в один шар в вогнетривкої формі і покрити рівним шаром сметани.

treugolniki-iz-lavasha-s-nachinkoj.1jpg

  • У духовці, прогрітій до 195 ° С, запікати трикутники потрібно 20 хвилин, поки сметана НЕ порожевіє.

Трикутники з лаваша можна готувати практично з будь-якою начинкою. Завалявся в холодильнику паштет? Відмінно! Невеликі шматочки ковбаски і сиру також нудьгують на полицях рефрижератора ?! Прекрасно! Навіть з такого простацького набору можна приготувати цілий асортимент лавашних пиріжків.

Смачного!